passat B3- гасне

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: passat B3- гасне

Мнениеот kristianatanasov » Съб 13 фев 2010 21:50

Колеги проверете потециометъра на моното....вече 5 дни все едно карам друга кола....няма номера с оборотите,няма пропадане на мощноста веднага след вкарването на скорост....динамиката се подобри доста,а работата на мотора и на студено и на загряло си е стабилна....направо изпитвам радост да си карам колата... :) даже и разхода малко падна...
п.п.-изчаках няколко дни за да тествам колата преди да пиша,и сега вече мога да го препоръчам като решение..!!!

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 14 фев 2010 7:15

kristianatanasov написа:Колеги проверете потециометъра на моното....вече 5 дни все едно карам друга кола....няма номера с оборотите,няма пропадане на мощноста веднага след вкарването на скорост....динамиката се подобри доста,а работата на мотора и на студено и на загряло си е стабилна....направо изпитвам радост да си карам колата... :) даже и разхода малко падна...
п.п.-изчаках няколко дни за да тествам колата преди да пиша,и сега вече мога да го препоръчам като решение..!!!

Радвам се колега че си постигнал желания резултат :beer Аз в понеделник ще я карам моита да я погледнат

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 14 фев 2010 8:56

drago_tr написа:Радвам се колега че си постигнал желания резултат :beer Аз в понеделник ще я карам моита да я погледнат

Драго кажи им да проверят потенциометъра-и аз бях взех степ моторче да го сменям,и сега така ми седи багажника и ще го връщам....

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 14 фев 2010 10:30

kristianatanasov написа:
drago_tr написа:Радвам се колега че си постигнал желания резултат :beer Аз в понеделник ще я карам моита да я погледнат

Драго кажи им да проверят потенциометъра-и аз бях взех степ моторче да го сменям,и сега така ми седи багажника и ще го връщам....

Имаш ЛС

Потребителски аватар
darsiman
Автомобил: VW PASSAT 1.8
Двигател: ABS 1992

Мнениеот darsiman » Сря 03 мар 2010 20:15

колега,някакво развитие?

Потребителски аватар
Veselin Veselinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veselin Veselinov » Пон 22 мар 2010 15:47

Здравейте колеги,аз карам Пасат Б3 само че е пулнен инжекцион 1,8.Имах подобен проблем.Гаснеше и палеше когато си поиска,няма значение дали в момента пътувам или съм спрял.Закарах я в Юни треид в жк.Дружба2.Там сложиха краи на мъките ми.Аз бях при тях когато я оправиха.Оказа се че релето което подава "+" към "компютъра"(силно казано компютър защото колата ми е 1990г.) та на релето имаше 2 студени споики(разнебитени или не деистващи)не знам точно как да ги нарека та извадиха един поялник презапоиха ги и краи с проблема.Но това беше преди 5 години.Сега вече там не се занимават с автомобили произведени преди 2000-та година.Дано да ти бъде от полза.

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Пон 22 мар 2010 19:11

колеги пасатора продължава да гасне,но вече времето се стопли и няма да има проблем така че няма как да бъде отстранен като стане студено пак ще си пишем по тази тема иначе благодаря на всички които дадоха някакво мнение БЛАГОДАРЯ ВИ !

gogo102
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo102 » Съб 08 май 2010 8:29

Здравейте!
При мен мен,когато колата е запалена на место,както си работи и гаснеше.Смених Компа и се оправи.

Поздрави!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 30 юни 2010 11:46

Да кажа и аз за развитието на проблема при мен. За на бензин работата не мога да говоря как е защото сега в момента не я карам на бензин. Но си оправих проблема със газът. Значи купих си ремонтен кит мембрани и тръгнах да ги сменям.То старите ми не бяха за смяна ама след като вече го отворих ги и смених. Проблема както вече казах не беше в мембраните, а в скъсан винт на клапана на високото налягане.Така ми е набутвала доста по голямо налягане като цяло. Ходих при стругаро-фрезист разпробихме , възтановихме резбата закрепих клапана както трябва и сега вече всичко е наред.Удоволствието от сшофирането се върна.
Поздрави и успех на всички в разкриване на проблемите.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 13 май 2012 5:49

то за палене и обороти на студено време се търси проблема в темп.датчик и ст.мотор,при моното той е смукача.
drago_tr написа:Искам да попитам и още нещо.....кое управлява въздушната клапа на кутията за филтъра кога да отваря и кога да се затваря...нещо не ми е ясен принципа на деиствие :roll:

управлява го една смешна пластмаса в самото моно,нарича се нещо от сорта температурен регулатор или нещо такова.През него минава вакуума който издърпва клапата,той решава кога да стане това....

Върни се в “Passat”