Ами я си представете хелия както е достатъчно лек, може да изгубите сцепление на гумите с асфалта
Гуми с азот
Хехе, абе не знам за гуми дали става, ама аз преди съм работил на една лазерна машина, която ползваше хелий за създаване на лазера. И съм пробвал да си правя инхалация
Много е забавно, като почнех да говоря след това е супер забавно.
Ами я си представете хелия както е достатъчно лек, може да изгубите сцепление на гумите с асфалта
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе аз почвам да се замислям за този азот. Вчера карам си аз и нещо ми е странна колата. Много нестабилна и като настъпа рязко почва да се вие. Спирам на един ШЕЛ и си проверявам гумите. Предни към 3 атмосфери задни над 2.5. Гумите бяха бая горещи и като ги спусках излизаше топъл въздух от вътре. Бях загрял малко дисковете
. След като ги спуснах до нормално наляге, всичко се укроти. Доколкото знам точно това му е хубавото на азота, че толкова голямо температурно разширение. Някой знае ли къде помпат с азот? Бих искал да пробвам... ако найстина е 4 лв 
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
juve написа:Може да се каже, че просто доста си бил понапомпил гумите докато са студени вероятно поне 2,5 - 2,7 бара затова в топлото..... а за 4 лева не се притесняваи - този "консуматив" е толкова евтин, че даже и тази цена е супер висока....Бих искал да пробвам... ако найстина е 4 лв
Гумите ги помпам винаги 2.2 предни 2.0 задни. Като проверявам 2 пъти - веднъж с манометъра на компресора на бензиностанцията и 2-ро с мой с манометър, който със сигурност е верен. Просто бяха доста загряти. Какъв е шанса да объркам и 4-те гуми пък и въздуха отвътре беше доста топъл - нормално да е станало такова налягане.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ами защото аз
реших веднъж да икономисвам гориво и си напомпих гумите на 2,6 а после, след като се подрусах 40 км им измерих налягането и ...беше колкото твоето....а от внтилите , когато ги изпусках направо ми изгори пръстите стртуята.... затова съм така смел в предположенията , не да се заяждам....