Гуми с азот

Техническа и сервизна информация за Passat
provigo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот provigo » Пет 18 авг 2006 22:50

Хехе, абе не знам за гуми дали става, ама аз преди съм работил на една лазерна машина, която ползваше хелий за създаване на лазера. И съм пробвал да си правя инхалация :) Много е забавно, като почнех да говоря след това е супер забавно.
Ами я си представете хелия както е достатъчно лек, може да изгубите сцепление на гумите с асфалта :)

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пет 18 авг 2006 23:03

Те това ми беше идеята. Ще литне пуста печка без да я опразвам :D

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Нед 20 авг 2006 19:16

Абе аз почвам да се замислям за този азот. Вчера карам си аз и нещо ми е странна колата. Много нестабилна и като настъпа рязко почва да се вие. Спирам на един ШЕЛ и си проверявам гумите. Предни към 3 атмосфери задни над 2.5. Гумите бяха бая горещи и като ги спусках излизаше топъл въздух от вътре. Бях загрял малко дисковете :oops: . След като ги спуснах до нормално наляге, всичко се укроти. Доколкото знам точно това му е хубавото на азота, че толкова голямо температурно разширение. Някой знае ли къде помпат с азот? Бих искал да пробвам... ако найстина е 4 лв :roll:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 20 авг 2006 19:48

Бих искал да пробвам... ако найстина е 4 лв
Може да се каже, че просто доста си бил понапомпил гумите докато са студени вероятно поне 2,5 - 2,7 бара затова в топлото..... а за 4 лева не се притесняваи - този "консуматив" е толкова евтин, че даже и тази цена е супер висока....

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Нед 20 авг 2006 19:52

juve написа:
Бих искал да пробвам... ако найстина е 4 лв
Може да се каже, че просто доста си бил понапомпил гумите докато са студени вероятно поне 2,5 - 2,7 бара затова в топлото..... а за 4 лева не се притесняваи - този "консуматив" е толкова евтин, че даже и тази цена е супер висока....

Гумите ги помпам винаги 2.2 предни 2.0 задни. Като проверявам 2 пъти - веднъж с манометъра на компресора на бензиностанцията и 2-ро с мой с манометър, който със сигурност е верен. Просто бяха доста загряти. Какъв е шанса да объркам и 4-те гуми пък и въздуха отвътре беше доста топъл - нормално да е станало такова налягане.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 20 авг 2006 19:56

Ами защото аз :oops: реших веднъж да икономисвам гориво и си напомпих гумите на 2,6 а после, след като се подрусах 40 км им измерих налягането и ...беше колкото твоето....а от внтилите , когато ги изпусках направо ми изгори пръстите стртуята.... затова съм така смел в предположенията , не да се заяждам.... :)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 20 авг 2006 21:05

My написа:Някой да е пробвал с хелии.

ето ви темата
хелият е мой патент mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Нед 20 авг 2006 22:29

Ще се замисля за друг инертен газ с друго предназначение. Мислех за неон, но няма гуми от прозрачен силикон
:idea3 :idea3 :idea3

Върни се в “Passat”