Проблем с първа предавка - Решен !!!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Проблем с първа предавка - Решен !!!
Тегав ремонт да му се не види, обаче ако се окаже че единствения недостатък е чаткането на първа предавка, поне аз го бих оставил и карал така, не за друго обаче 4 пъти свалям скоростите и ми е писнало. Докато се не сцепи кутията на две вече не пипам!
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Ако заради това ще цепите кутия... Карайте си така, няма никакъв проблем, освен че е дразнещ шума, все пак е само на първа, колко се ползва първа... само при потегляне.
Ремонтът не е кой знае каква философия и кутията не е сложна...няма гарнитура, маже се със силикон. Ако я отваряте, гледайте да отвиете всички болтове+ тия на вилките и този за задната, дето е "скрит" до 5-тата скорост иначе става голямо кривене на вилки.
Ремонтът не е кой знае каква философия и кутията не е сложна...няма гарнитура, маже се със силикон. Ако я отваряте, гледайте да отвиете всички болтове+ тия на вилките и този за задната, дето е "скрит" до 5-тата скорост иначе става голямо кривене на вилки.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Еми при маневри се ползва доста, притеснява ме да не стане по-голям проблем в кутията.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
е мотокар ли караш или кола
, няма проблем, ако можеш да преживееш шума, карай до смяна на съединител...

Така, аз имам подобен проблем - първа скорост, тръгвам - трак трак трак..., натискам съединителя (колата стои на първа и се движи по инерция), шума продължава... Не излизат скоростите, съединителя е на привършване, но има още малко. Майсторите казаха, че или е от съединителя, или от скоростите. Единият вариянт бил прожините на феродовия диск да го правят... Та в крайна сметка, от какво точно се оказва, че е този проблем?
Колата е Голф 3 1,9 TDI 1z
Днес бях при майстор, който се занимава само със скоростни кутий (квартал Васил Левски, улица Хан Кардам), обясних му за проблема и той директно каза, че е от пружинката за задна скорост. Как ви се струва 120 лева - монтаж/демонтаж, 150 лева работа, 46 лева масло, 15 лева пружина. И ако реши да преглежда валовете сигурно ще иска още пари. И семерингите било добре да се сменят, там не знам кава е цената.
Колата е Голф 3 1,9 TDI 1z
Днес бях при майстор, който се занимава само със скоростни кутий (квартал Васил Левски, улица Хан Кардам), обясних му за проблема и той директно каза, че е от пружинката за задна скорост. Как ви се струва 120 лева - монтаж/демонтаж, 150 лева работа, 46 лева масло, 15 лева пружина. И ако реши да преглежда валовете сигурно ще иска още пари. И семерингите било добре да се сменят, там не знам кава е цената.
- DrEbNiA
- Автомобил: VW Passat B3 VW Passat B5
- Двигател: 1992 ABS 2000 AVG
Аз от година и нещо карам с чатъркане на първа.. тогава ми казаха да сменям кутията.. но ми се видя твърде сериозно решение с оглед на проблема и реших, че ще си карам така. За сега нямам никакви проблеми 

Странно, майстора каза, че може в един момент да влязат първа и задна едновременно и да блокира кутията. Защото в момента зъбните колела задирали в мащона и за това тракало... Не ми се дават 500 лева, но не знам дали не е наложително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bats написа:Странно, майстора каза, че може в един момент да влязат първа и задна едновременно и да блокира кутията. Защото в момента зъбните колела задирали в мащона и за това тракало... Не ми се дават 500 лева, но не знам дали не е наложително.
Да, да, даже и трета накуп ше влезе и тогава маншоните ше се земат насериозно и ше избегат

Това как да го разбирам? За задна и първа не съм си го измислил, а човек който се занимава само с ремонт на скорости ми ги го каза... Няма как да стане ли, какво? Не държа да я правя, просто не искам да стане по-зле.
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
и ние успяхме
да се преборим сами
Евала на автора на темата и на жокерите на Пешката

да се преборим сами
Евала на автора на темата и на жокерите на Пешката

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа::bowdown![]()
хех и твоята тема за съединителя я гледах доста

- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте и при мен е такова положението с тракането от близо 4-5 месеца но или нямаше време или пари за ремонт а ме е малко шубе
,но тези дни ми отказа и пета скорост,тоест в движение на пасатчо В3 1.8ми 93г.Арива-мойта гордост
движейки се извънградско при отпускане на газта се връщаше скоростния лост в начално положение
и така 300км.се наложи да го подпирам лоста с ръка .с шума свикнах но да нестане по-зле че с тези детски градини угасвам