passat b4.- пружини

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: passat b4.- пружини

Мнениеот JC » Вто 13 мар 2012 22:02

Iezekil написа:може и да има някаква истина в думите ти но има и разминаване голямо.Тампоните на макферсона са еднакви,просто от 94 правят вече друг чешит,едните са малки а другите големи,но първите Б4 са с тампони като на Б3.Следващото разминаване е в задни пружини.Аз счупих на комбито Б4 задна пружина и лично чаках да ми вадят от една камара пасатски пружини за да видя,че на комбито са по-дебели и не става тот седан.Накрая все пак намерих и смених 1 задна пружина с такава от Б3 комби,разлика няма.А това за амовете го обмисли пак,колата си лежи на пружините когато е с маслени амове,няма как да стърчи в покой.

Нещо говорим за различни работи ... Имам два пасата, на В3 предния амортисьор е по-къс, с по-ниско разположена чашка, но със старите големи тампони.На В4 е по-високо чашката и с малкия тампон горе, съответно има разлика в последната навивка и в пружините. Идеята ми е дали ако взема комплект амортисьор от В3 с големия тампон колата ще слезне надолу или трябва само амортисьора да взема с В4те пружини и тампон?

П.П. Газовият амортисьор не влияе по никакъв начин върху височината на колата в покой, силата която упражнява нагоре е малка за да вдигне колата, когато работи в динамични условия, тогава вече да. Иначе като го натисна с двете ръце и спира да излиза стеблото, това са някакви килограми, които едва ли ще вдигнат колата ..може некви мм ..

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Вто 13 мар 2012 22:05

Знам че задните на синхро са по къси отзад но как са отпред идея си нямам :?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 13 мар 2012 22:06

passat_rs написа:Щото са с амортисьори от б3 mhihi . Виш ся иди в някой магазин за авточасти но не в ауто+ или в хеед ами в малко магазинче както са в малките градчета и потай за разлик а в амортисьорите не потай за синхро а за обикновенното предно. Повярвай ми ще си шокиран от отговора mhihi

Сихро или не, няма разлика в предния амортисьор, нещата са като при обикновените :!:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 13 мар 2012 23:17

този е моя и го дават сслед 94-та,как тогава ще е от Б3 да те питам.И кво значи усилени пружни а не по-дебели,след като с очите си ги гледах и с ръцете си дадох 50 лв.?
и що трябва да имат разлика двата пасата като всичко им е еднакво по ходова част
Прикачени файлове
images.jpeg
images.jpeg (5.39 KиБ) Видяна 2452 пъти

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 13 мар 2012 23:51

JC написа:.. на В3 предния амортисьор е по-къс, с по-ниско разположена чашка, но със старите големи тампони.На В4 е по-високо чашката и с малкия тампон горе, съответно има разлика в последната навивка и в пружините. Идеята ми е дали ако взема комплект амортисьор от В3 с големия тампон колата ще слезне надолу или трябва само амортисьора да взема с В4те пружини и тампон?

П.П. Газовият амортисьор не влияе по никакъв начин върху височината на колата в покой, силата която упражнява нагоре е малка за да вдигне колата, когато работи в динамични условия, тогава вече да. Иначе като го натисна с двете ръце и спира да излиза стеблото, това са някакви килограми, които едва ли ще вдигнат колата ..може некви мм ..

Ще трябва да се намеся и аз :Mr Green Fun

JC е единствения човек, в тази тема, който е в час и всички останали се опитват да го объркат
Амортисора си е амортисор и няма нищо общо с пружината, която ще му сложиш, може пружината да е за малък, може и да е и за голям тампон.

Амортисор от Б3, сложен на Б4 ще свали предницата с 30-40мм, непомня с точност вече
Амортисор от Б4, сложен на Б3 ще повдигне Б3-ката
За предницата става въпрос.

Голф3 ползва амортисори от пасат б3

Твърдение, че като сложиш газови амортисори и колата ставала по-висока е страшна глупост. Амортисора можеш да го свиеш до крайно положение с една ръка, камо ли да сложиш теглото на кола върху него. Добре е някои хора да си изяснят за какво служи и как работи аморотисора, преди да пишат.

Задница- повдигането е лесно, по кофти е понижаването.

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Вто 13 мар 2012 23:59

Да това е тампон от б4 за пружината казвам че се води усилена за комби е и е с една навивка повече от тази за седан просто по каталог се води усилена а не дебела ето снимка и на тампон на б3 самоя тампон не пасва идеално в макферсона скърца и се къса сравнително бързо
Прикачени файлове
53220.jpeg
53220.jpeg (9.27 KиБ) Видяна 2442 пъти

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 14 мар 2012 1:23

pe6kata написа:Амортисор от Б3, сложен на Б4 ще свали предницата с 30-40мм, непомня с точност вече

Това при положение,че се ползва само амортисьора нали,а пружината и тампона си остава от В4.
Добре, че се намеси , ца миг си помислих да не би моите пасати да са нещо наопаки на всичко .. :horror:

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 14 мар 2012 6:39

passat_rs написа:Има разлика в амортисьорите на б3 и б4. Разликата се явява в дължината на стержена (на б3 е по дълъг) 90% от пасатите б4 в БГ са с амове от б3 затова всеки 2- ри пасат е с вирната муцуна. .

значи това не може да е вярно и се търси друго обяснение от това и от моята страшна глупост.И какво е то?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 14 мар 2012 7:28

Iezekil написа:
...90% от пасатите б4 в БГ са с амове от б3 затова всеки 2- ри пасат е с вирната муцуна. .

значи това не може да е вярно и се търси друго обяснение от това и от моята страшна глупост.И какво е то?

Разбира се че не е вярно! Предницата на б4 е навирена, щото си е амортисори от б4. Задницата на б3 и б4 е еднаква.

Аз съм си повдигнал ежееневната б3-ка, че е оригинално гт и бе много ниска, с амове от б4 отпред и отзад с 30-40мм втулки под чашката на амортидора. Пружини не съм сменял

Потребителски аватар
dobo-is
Автомобил: VW Passat b4 Variant
Двигател: ABS

Мнениеот dobo-is » Пон 21 май 2012 22:56

при мен нещата не се получиха - 1во да кажа че нищо не разбирам от ФВ макар че го притежавам вече 4та година...колата ми е Пассат Б4 комби и откакто съм го взел-нов внос от Италия,предницата ми е ниска но не е твърда както при автомобил със по спортно окачване,напротив една нормална си е но ниска.Това адски ме дразни и винаги съм искал да я повдигна.Преди 7-8 месеца ми текна заден десен амортесьор,смених ги и двата-задницата се запази приятно висока,тогава в сервиза ми казаха че проблема отпред ми е в чашките на предните аморт.,тоест били по ниско разположени,така или иначе бях в сервиза и обнадежден че всичко ще е ок,заявих си за смяна и предни-хем да са от същата марка,хем да се реши проблема.Да ама не , след като отидох да си взема колата,бях меко казано разочарован...височината си беше същата...и в крайна сметка нищо не се получи защото амортесьорите ми бяха добре а ги смених напразно със други...чудя се има ли вариант амортесьорите да са такива каквито трябва за модела,А пружините да са омекнали... ето снимки на свалените амортесьори
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 22 май 2012 5:26

да не бъркаш че е ниска,ъгъла на предния капак създава такава илюзия.Мен майстора също ме накара да сменя пружини,щото му се струваше че виси на една страна.С новите обаче взеха да ми опират гумите :screwy,докато с оригиналните нямаше проБлем.Явно новите са меки нещо Та ти предлагам такъв начин за проверка.Или измери от земята до веждата колко е или сложи високи гуми за проба.

Потребителски аватар
dobo-is

Мнениеот dobo-is » Вто 22 май 2012 9:56

Iezekil написа:да не бъркаш че е ниска,ъгъла на предния капак създава такава илюзия.Мен майстора също ме накара да сменя пружини,щото му се струваше че виси на една страна.С новите обаче взеха да ми опират гумите :screwy,докато с оригиналните нямаше проБлем.Явно новите са меки нещо Та ти предлагам такъв начин за проверка.Или измери от земята до веждата колко е или сложи високи гуми за проба.

14" 195/60 гумата е по веждата и недай си боже със над 40 км/ч да мина по неравност със навит волан и ми изправя ръба на веждата или пък като се залюлее на неравности удря ръбовете на праговете ...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 22 май 2012 10:03

е значи има няква разлика в амортисьоря,няма как да е иначе,или ти е счупена някак/или скъсявана/последната витка на пружината.За амовете ако искаш измери някакви разстояния от чашката примерно на доло и на горе- или пък мери по пружината,и аз ще ида да измеря.Но щом си ги сменил,остават пружините.

Потребителски аватар
dobo-is

Мнениеот dobo-is » Съб 02 юни 2012 8:50

Преди няколко дни пробвах със пружини,нови обикновенни и после със подсилени - никакъв ефект.
Колата пак си застава в това положение както си е и със моите пружини(една зелена и две розови линии),една идея по твърда става но това не решава проблема.Явно и аз съм със амортесьори от Б3,така я взех от Италия и щом се изключва варианта това да е заводско изпълнение,значи там са били сменяни ...
Сега имам нова мисия :) започвам да издирвам амортесьори от Б4,поне да видя разликата пък когато имам свободни пари ще ги сменям ...

П.С. вече имам два комплекта отлични амортесьори за Б3,чак по новия комплект е със година и половина гаранция :)) и това ако не е набутвация здраве му кажи :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Съб 02 юни 2012 10:07

Не бих го нарекал набутвация, а нещо друго...при положение че ти бях писал, че амортисорите ти отпред са от б3. И колкото и пружини да смениш и амортисори, докато си купуваш амортисори по номера на старите, демек лт б3, ефект няма да има.

Чашката на амортисора, на която лежи пружината, при б4 е разположена доста по-високо и оттам иде и самото повдигане, нищо друго няма!

Върни се в “Passat”