Iezekil написа:може и да има някаква истина в думите ти но има и разминаване голямо.Тампоните на макферсона са еднакви,просто от 94 правят вече друг чешит,едните са малки а другите големи,но първите Б4 са с тампони като на Б3.Следващото разминаване е в задни пружини.Аз счупих на комбито Б4 задна пружина и лично чаках да ми вадят от една камара пасатски пружини за да видя,че на комбито са по-дебели и не става тот седан.Накрая все пак намерих и смених 1 задна пружина с такава от Б3 комби,разлика няма.А това за амовете го обмисли пак,колата си лежи на пружините когато е с маслени амове,няма как да стърчи в покой.
Нещо говорим за различни работи ... Имам два пасата, на В3 предния амортисьор е по-къс, с по-ниско разположена чашка, но със старите големи тампони.На В4 е по-високо чашката и с малкия тампон горе, съответно има разлика в последната навивка и в пружините. Идеята ми е дали ако взема комплект амортисьор от В3 с големия тампон колата ще слезне надолу или трябва само амортисьора да взема с В4те пружини и тампон?
П.П. Газовият амортисьор не влияе по никакъв начин върху височината на колата в покой, силата която упражнява нагоре е малка за да вдигне колата, когато работи в динамични условия, тогава вече да. Иначе като го натисна с двете ръце и спира да излиза стеблото, това са някакви килограми, които едва ли ще вдигнат колата ..може некви мм ..