18" джанти на Б5-мнения на колеги каращи с такива джанти

Техническа и сервизна информация за Passat
V@lDo
Автомобил:
Двигател:

Re: 18" джанти на Б5-мнения на колеги каращи с такива джанти

Мнениеот V@lDo » Нед 20 ное 2011 11:07

Повече от 17 цола не е рентабилно за тази кола. Изобщо не ти трябва да се занимаваш. Сега трябва да дам едни
100лв за изправяне. За тези пари мога да си купя две перфектни гуми 15ки втора ръка, които ще ме карат минимум 2години. Ти си преценяш аз от опит ти казвам, че тая грешка няма да я повторя повече и спирам с гъзарлъка, кой квото иска да си мисли.

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Нед 20 ное 2011 22:14

Благодаря колеги,определено ми помогнахте да се ориентирам какви джанти да слагам....или по скоро какви да не слагам....Ще ги забравя тези джанти дето съм ги показал на снимката ...колкото и да не ми се ще... :cry:

Ще търся джанти 17" с 235/45 гуми, както казаха някои колеги...само дано да успея да си намеря такива дето ми харесват,че и аз съм един труден с избора.......

...

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 21 ное 2011 14:22

Сега колега, виждам, че си поулегнал човек със семейство и без лоши чувства искам да те питам,какви 18-ки те гонят не мога да разбера. Като ги сложиш тия джанти нито ще ти стане колата порше, нито ще ти стане А8-ца.Пак ще е същия старец на 14 вече години.Така, че щом искаш по-големо вземи си едни оригинални 17-ки дажанти от б 5,5, тия които ги слагат на хай лайна и това е максимума за тая кола.А както сам си забелязал голямата джанта иска и ниско окачване, защото иначе колата стои като щъркел.

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Пон 21 ное 2011 18:21

:D Да колега така е ,не че искам точно 18 ки джанти ,просто искам хубави джанти който на мен да ми харесват,това е всичко,просто тези 18 ки бях си ги харесал много....и бяха на добра цена....
Тези оргиналните от Б5.5 не ми харесват изобщо....

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 21 ное 2011 18:22

Карай тогава с 15-ки железарки и да ти е мирна главата.

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Пон 21 ное 2011 21:49

E.....ти па...карах я до сега с 15" зимата,и изобщо не ми е мирна главата с тях защото не мога да я гледам повече с тях....и затова и ги продадах

Въпросът беше как е да караш 18" по наще пътища... исках да чуя изпиталите го колеги....

За всичко останало......няма смисъл да говорим....съгласен съм с повечето от вас

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Пон 21 ное 2011 22:23

Карай с това,карай онова.Абе карай с 13 цола на 95 височина гума.Предупреждавам с думите си неискам да обидя никой. :beer :обичам ви

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Пон 21 ное 2011 22:30

Карам вече доста време с 18 цола 225/45/18 да кофти е малко... :wink: Камоли на паважен път падат пломби :lol: :mrgreen: в началото беше адски зле с 18 цола но после се свиква ....
Ще гледаш повече пътя да не нацелиш някоя дупка но като цяло е добре ..... До сега нямам нито един Балон , Криви джанти и т.н вземи хубави оригинални 18ски да нямаш ядове с кривини и едни хубави гуми и си ти .. :idea:
Изображение

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Вто 22 ное 2011 0:08

26102011329.jpg
колеги противно на повечето мнения аз заедно с покупката на пасата си взех 19-КИ 2бр 8,5j и 2бр-9,5j на тях имаше гуми 255/35/19 и 285/30/19 който не взех. Сега си мисля да ги обуя с 4бр-255/35/19

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Вто 22 ное 2011 9:52

Колега, само ще ти дам един пример относно ниските окачвания, големите джанти с нископрофилни гуми и т.н. и одисеята в която влизаш ако решиш да го правиш.Първо парите, които трябва да дадеш за големи джанти и гуми са доста повече от едни 16-ки например, това мисля че даже не трябва и да ти го споменавам.Друго, което исках да ти кажа е, че когато купих колата беше с т.нар спортно окачване и проблемите ми с него започнаха още докато я регистририх колата на КАТ.Като я свалях колата от репатрака опря пода в наклонената част докато слизаше, после отидох на каналите и там не можах да се кача на направляващата ламарина на канала, защото предницата беше ниска, оня вика не ме интересува качвай я някакси и аз я качих с прихлъзване, но ми светна лампата на ербега и накрая като за капак на изизане от КАТ минах през една нищо и никаква дупчица и пак ми опря в пода, е викам си това спортно окачване не искам да го виждам повече на колата, пък който иска нека си кара с ниско окачване, големи джанти, нископрофилни гуми.Това ти го пиша само с единствената цел да ти кажа, че нашите пътни и инфраструктурни условия на са пригодни за ежедневно каране с големи джанти и нископрофилин гуми със спортно окачване, които са двете страни на медала-спортна визия.Някой ще каже, че защо да трябва спорто окачване, ами не може ти да опънеш 18 или 19 цола джанти на стоковото окачване и да очакваш нещата да са както трябва, при условие, че това окачване е правено за 15-ки или най-много 16-ки.Ще караш внимателно, ще гледаш пътя, е добре ами ако за миг се разсееш, ами нощно време, ами в дъжда като се запълнят дупките с вода, да не говорим, че това постоянно взиране и напрежение, ще те измори двойно на един дълъг път например.Затова аз като обобщение бих ти казал, не се хвърляй само на размер, търси си хубави джанти, ефектни, знаеш има много различни дизайни, които могат да ти направят визуално една 16-ка да изглежда като 17-ка, както и обратно между другото. Затова бих обобщил, тая работа не е като оная, тука освен размера и дизайна има значение. :lol:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 22 ное 2011 11:21

А бе, не че карам със 18+ джанти/гуми, ама...

Много па топ изпълнение вашите кочини, бре. И едни хипер материали, и дизайн, па и мощни...
Ще ви се разпаднат таратайките, хора.
Не говоря за окачване - в салона ще запраскат суперстилните и здрави интериори... mhihi

Ма, както си щете. :да:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 22 ное 2011 12:35

За мен най-удачен вариант е 16-ка. Добре изглежда, не е много ниска, и гумата не е толкова скъпа. Плюса на 17-ката е по-добрата визия и стабилност, докато минусите всеки ги знае. 15-ките пък ми се виждат много малки за такава голяма кола, по завоите са лашка доста. Но за дупки и бордюри е идеална.

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Вто 22 ное 2011 16:16

съгласен съм на 100% с колегата преди мен...
А 15-ките ако ги напомпаш на 2.5 не се лашка толкова много и пак вози много по-меко от 17" !

V@lDo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V@lDo » Вто 22 ное 2011 18:55

Искаш мнения получаваш ги :Mr Green Fun

Последна промяна от V@lDo на Вто 22 ное 2011 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 22 ное 2011 20:05

философските притчи :Mr Green Fun че 16-17 на пасат изглеждат готино mhihi ще вози добре,но за да изглежда тази кола добре и да стъпа в завоите 18 е оптималното,за мен лично 19 говорим за оригинални колела минавал съм със 100 през трамвайни релси в софия и освен скъсана гума джантата ми беше права :mrgreen: .Визията е scare или поне така правеха хората ,докато карах зад пасата ми с новият ,рейндж роувър които по принцип не остава незабелязан в случая погледите бяха върху пасата е вярно няма само джанти на него facepalm ,разбира се всичко си има цена с това трябва да започнете като се ослушвате за такива инчове death

Върни се в “Passat”