foris написа:Колега даваииии я тая кола да я вземам да се видя у разход и Аз поне веднъж в живота, а и явно имаш некви страшни майстори дето ти правят супер-дупер центровка.
А да те питам извънградско колко протан ти връща и дали са ти монтирали връщаща газ, щото ще е още по икономична ?
Забравих да спомена, че при мен е 1.6 с карбуратор в купе на Джета, което е сигурно 200кг. по-леко от това на Пасат Б3/Б4. Но така или иначе и аз съм й правил 16/100 разход градско в първата година на опитите ми да си я настроя сам да върви и гори прилично.
Извънградско с точност не мога да я засека все още, ама смесено ми дава около 8-8.7 (трябва да проверя с точност, водя си бележки) - т.е. градско и извънградско каране. Ако вярвам на МФА, което в моя случай почти покрива засичането по колонка, то при спокойно каране ми гори около 7/100 газ. Спокойно каране значи да се поддържат 100, на моменти и 120-на километра в час, като се изпреварва всяка кола, която се настига, а не да се влача след нея.
Относно настройката - отдавна колата ми не е стъпвала при газаджии, правя си сам настройките по газовата, като обичам да експериментирам (можеш да погледнеш мненията и темите ми в раздел "Автогазови"). Случвало ми се е да я докарам и до 10/100 извънградско с бабешко каране и калпава настройка, има и такива моменти