Passat B4 ADZ 1.8mi 1995 г. огромен разход на бензин и газ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Passat B4 ADZ 1.8mi 1995 г. огромен разход на бензин и газ

Мнениеот stefan4o » Чет 13 дек 2012 13:20

foris написа:Колега даваииии я тая кола да я вземам да се видя у разход и Аз поне веднъж в живота, а и явно имаш некви страшни майстори дето ти правят супер-дупер центровка.

А да те питам извънградско колко протан ти връща и дали са ти монтирали връщаща газ, щото ще е още по икономична ?

Забравих да спомена, че при мен е 1.6 с карбуратор в купе на Джета, което е сигурно 200кг. по-леко от това на Пасат Б3/Б4. Но така или иначе и аз съм й правил 16/100 разход градско в първата година на опитите ми да си я настроя сам да върви и гори прилично.
Извънградско с точност не мога да я засека все още, ама смесено ми дава около 8-8.7 (трябва да проверя с точност, водя си бележки) - т.е. градско и извънградско каране. Ако вярвам на МФА, което в моя случай почти покрива засичането по колонка, то при спокойно каране ми гори около 7/100 газ. Спокойно каране значи да се поддържат 100, на моменти и 120-на километра в час, като се изпреварва всяка кола, която се настига, а не да се влача след нея.
Относно настройката - отдавна колата ми не е стъпвала при газаджии, правя си сам настройките по газовата, като обичам да експериментирам (можеш да погледнеш мненията и темите ми в раздел "Автогазови"). Случвало ми се е да я докарам и до 10/100 извънградско с бабешко каране и калпава настройка, има и такива моменти mhihi

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 ADZ 1.8mi 1995 г. огромен разход на бензин и газ

Мнениеот i.e.i » Чет 13 дек 2012 14:06

"Те такова животно нема", възкликнал шопът, като видял жирафа в зоологическата градина :applause: .
некви страшни майстори

Докато не запретнеш ръкави,няма да стане.Никой майстор няма да си "играе" до постигане на оптималния резултат,а и той не зависи само от настройката на газта.
АДЗто си гори градско,но за 14-15+ се изисква талант.
Това всичко на базата 4г. проба/грешка в/у такъв мотор.

foris
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 ADZ 1.8mi 1995 г. огромен разход на бензин и г

Мнениеот foris » Чет 13 дек 2012 15:29

Животни колега секакви има нема 7 милиарда да са.

А иначе съм сагласен че майстора не си играе много много, щото и време нямат и нерви.

Разхода на тоя мотор-1.8 моно ми е ясен като нощ при пълнолуние :Mr Green Fun. А аз и Страбоскоп имам и момента на запалване мога да ти барна, но пак трудно ще стане по нисък тоя разход.

А за 1.6 мотор не мога да коментирам. Но колегата казва че му е нисък разхода, ама не уточнява какъв е мотора !

Качете се на 1.9 ТДИ-131 и тогава тоя разход ще ви се види прекалено малък ! :icon_smile

Върни се в “Passat”