Passat B3-масло при моното
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Passat B3-масло при моното
Чукча не читател,он писател-чети по-нагоре колега!11,5 на 4-те цилиндъра.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Чукча пита автора на темата,а не Здравко.А относно твоята 11,5 ми звучи несериозно такава компресия на дърт двигател.Има значение и как се мери,но това е друга тема.
Четох при братушките за този проблем но няма еднознаен отговор какво се случва.
Говорих с един колега и ще предам мнението му,въпреки че аз лично имам резерви.И говорим при положение ,че маслото в моното наистина идва от колекторите,а не от капака на клапаните.
Общо взето ако има проблем е в главата.Прегорели клапани и /или легла.Какъв е пътя на маслото до колектора е ясно.Диагностика е пак сваляне на моното и вътре в колекторите да има масло.Причина за проблема е каране на метан,газ,голямо предварение,голяма гонка,кофти горивна смес и не на последно място каране с по-гъсто от предписаното масло/за тези които нямат газ/.Особено мотори с хидравлични повдигачи,които не успяват да се напълнят с гъстото масло.
Аз лично сега ходих да надничам на моята и не ми е ясно как точно виждате в това тясно пространство,че локвите не са от гарнитурата на капака.Няма от къде да са според мен,освен от там.
На моята моното също е омаслено,предимно плочката с инжектора,буксата че и стъпковото.Имам масло и във въздуховода та чак до филтъра.Казвам масло но за мен е конденз от газта.За нея е по обяснимо-влиза над дросела,кондензира на капака на моното и от там се стича вследствие гравитация към филтъра.Сега се разколебах де,че е от газта,понеже цвета и гъстотата са като на маслото ми но какво може да е?Доливам за 16000км.0,5л.масло,след сменени сегменти,повдигачи,клапани,а омазняването ми се появи след като сложих газ.Знам ли и аз?
Четох при братушките за този проблем но няма еднознаен отговор какво се случва.
Говорих с един колега и ще предам мнението му,въпреки че аз лично имам резерви.И говорим при положение ,че маслото в моното наистина идва от колекторите,а не от капака на клапаните.
Общо взето ако има проблем е в главата.Прегорели клапани и /или легла.Какъв е пътя на маслото до колектора е ясно.Диагностика е пак сваляне на моното и вътре в колекторите да има масло.Причина за проблема е каране на метан,газ,голямо предварение,голяма гонка,кофти горивна смес и не на последно място каране с по-гъсто от предписаното масло/за тези които нямат газ/.Особено мотори с хидравлични повдигачи,които не успяват да се напълнят с гъстото масло.
Аз лично сега ходих да надничам на моята и не ми е ясно как точно виждате в това тясно пространство,че локвите не са от гарнитурата на капака.Няма от къде да са според мен,освен от там.
На моята моното също е омаслено,предимно плочката с инжектора,буксата че и стъпковото.Имам масло и във въздуховода та чак до филтъра.Казвам масло но за мен е конденз от газта.За нея е по обяснимо-влиза над дросела,кондензира на капака на моното и от там се стича вследствие гравитация към филтъра.Сега се разколебах де,че е от газта,понеже цвета и гъстотата са като на маслото ми но какво може да е?Доливам за 16000км.0,5л.масло,след сменени сегменти,повдигачи,клапани,а омазняването ми се появи след като сложих газ.Знам ли и аз?
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
При мен беше спукан много истимарската У образния маркуч за картерните газове и беше оплескал всичко. Смених гарнитурата на капака и едва след това забелязах, че е от маркуча цялата бъркотия. За автора нямам идея откъде другаде може да е. Само разглабяне и внимателно гледане, анализ и почистване...
-
- VW експерт
Iezekel-e,на всяка манджа мерудийо,дали ми е дърт моторо?По нашия край се казва-дърти са на баща ти воловете!
Аз ако казвам неверни данни лъжа себе си!
11,5 на 4-те цилиндъра,мерени на студен мотор,външна температура около 30гр.
Манометъра се навива в гнездото на свеща,и се върти на стартер,на пълна газ.
Капиш,Iezekil-e?
Аз ако казвам неверни данни лъжа себе си!
11,5 на 4-те цилиндъра,мерени на студен мотор,външна температура около 30гр.
Манометъра се навива в гнездото на свеща,и се върти на стартер,на пълна газ.
Капиш,Iezekil-e?
- Iezekil
vaskoto1 написа:мери се на топъл а не на студен мотор.
Чукча,мерудийо....Здравко,да не се улееш?Ти лъжи себе си колкото искаш,ама що се включваш в чужда тема да ми даваш епитети?Я си направи твоя!Не знаеш де е датчика за маслото,а ми обясняваш такива сложни неща?

- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
Колеги не се дракайте тук сме да си помагаме все пак,а не да се дракаме.
сега работя до късно,но при първа възможност ще отворя моното и ще разгледам да видим какво ще излезе
сега работя до късно,но при първа възможност ще отворя моното и ще разгледам да видим какво ще излезе
- speedermarto
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: ALH
- Контакти:
И при мен е същата работа, на колекторите - локвичка. Свалях моното преди време да сменя тампона ама не се сетих да търся източника на теча. Освен от картерните или да се омазнява всичко от гарнитурата, на практика няма от къде дръгаде да цапа... Като сваля моното пак, за да си играя с датчика вътре ще огледам и ще пиша 

-
- VW експерт
Имаме си "нов" "форумен" майстор!Малко е неграмотен-да не се Улееш,ама иначе е капацитет по всичко!!!
Помня един член на форума-Agent Kowalski,и оня беше пенкилер за всяка болка на автомобилите наши!
Искренно се надявах в тая тема да даде компетентно мнение,някой от форумните майстори!
Помня един член на форума-Agent Kowalski,и оня беше пенкилер за всяка болка на автомобилите наши!
Искренно се надявах в тая тема да даде компетентно мнение,някой от форумните майстори!
темата с капака е дискутирана много пъти.тенекиените ни капаци не са прави,не лягат хубаво и не уплътняват хубаво.Търсете такъв от г60 и няма да имате проблеми с една гумена гарнитура.Маркуча от капака на клапаните ,който отива към моното може да бъде сцепен отдолу,и да не е видяно.Около захранващата букса на дюзата може също да събира,но с едно отваряне и едно хубаво почистване ще се види виновника.Не знам защо се карате толкова за тези неща,като е дискутирано много пъти във форума този проблем..
Енергията,която се вложи в спорове можеше да иде за други по-полезни неща

Енергията,която се вложи в спорове можеше да иде за други по-полезни неща

- Iezekil
Zdravko Zankov написа:Може ли да покажете къде се намира датчика за маслото на втората снимка?За датчика на главата говоря.
Датчика се намира на главата

За грамотноста си провери последния пост и открий 3-те грешки.
Това,че знам как се мери компресия,дали се сменят гумички без да се сваля глава и къде е датчика не ме прави майстор..И не го твърдя.Знам даже за какво е и оная жълтата букса..

А като искаш адекватно мнение се размърдай малко.Казах ти-направи си твоя тема.Тук само можеш да объркаш хората.Автора твърди,че е сигурен за омасляването от къде е,че е от моното.Маркуча му е изваден,хвърлял е пепел по главата...
А ти?Огледа ли се малко?Искаш помощ-ми добре,твоето е от къде?Направи ли нещо по въпроса или само пишеш глупости и обиждаш?
-
- VW експерт
[/quote]
Това,че знам как се мери компресия,дали се сменят гумички без да се сваля глава и къде е датчика не ме прави майстор[/quote]
А си един,прост,дървен,шуменски философ!
Некой хора ходим на работа,е,верно,някой път от рано до късно.
Няма време да чешем макарите и да заничаме под Моното и калниците,ти явно имаш време и за това,и след това да споделиш с нас,простосмъртните,твоя велик труд!

Това,че знам как се мери компресия,дали се сменят гумички без да се сваля глава и къде е датчика не ме прави майстор[/quote]
А си един,прост,дървен,шуменски философ!
Некой хора ходим на работа,е,верно,някой път от рано до късно.
Няма време да чешем макарите и да заничаме под Моното и калниците,ти явно имаш време и за това,и след това да споделиш с нас,простосмъртните,твоя велик труд!

Последна промяна от radotom на Сря 21 ное 2012 8:15, променено общо 1 път.
Причина: С подобни квалификации много бързо ще си изкараш няколко предупреждения, да знаеш....
Причина: С подобни квалификации много бързо ще си изкараш няколко предупреждения, да знаеш....
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
Колеги днес изчистих колекторите от маслото идеално и ходих на село-карах на бензин и като отворих капака какво да видя по колекторите няма и следа от масло.
На мен не ми се вярваше но колегата Iezekil излезе прав.ебаси газта.сега ще зареждам от друго място да видим ще имали подобрение.
И тъй като разбрах че не е от картерните газове си върнах пак маркуча в моното,че ме е страх зимата да не се запуши и да избие отвсякъде.
Благодаря на всички участници в темата.
На мен не ми се вярваше но колегата Iezekil излезе прав.ебаси газта.сега ще зареждам от друго място да видим ще имали подобрение.
И тъй като разбрах че не е от картерните газове си върнах пак маркуча в моното,че ме е страх зимата да не се запуши и да избие отвсякъде.
Благодаря на всички участници в темата.
- Iezekil
На някой му звучеше като фантастика това,а?Наистина чак локви звучи прекалено,но като се сетя ква гняс прави газта и в отдушника на картера,че и на капачката на маслото.....
- speedermarto
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: ALH
- Контакти:
Само да добавя последните наблюдения и от мен. Преди 1 месец свалях моното за да сменям тампона отдоло и хубаво зачистих всичката гняс. Днес погледнах хубаво навсякъде нямаше нито капка масло по колекторите или около моното. Можеби от там е пропускало. 

-
- VW експерт
speedermarto написа:Само да добавя последните наблюдения и от мен. Преди 1 месец свалях моното за да сменям тампона отдоло и хубаво зачистих всичката гняс. Днес погледнах хубаво навсякъде нямаше нито капка масло по колекторите или около моното. Можеби от там е пропускало.
А дано,ама надали!