Passat B5 - Зануляване на компютъра след смяната на маслото?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: зануляване компютъра[B5]след смяната на маслото........
Решено с VAG-COM....с щивтовете под километража и часовника не става при мен.....
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
nikopld написа:Решено с VAG-COM....с щивтовете под километража и часовника не става при мен.....
И при мен резултата e незадоволителен. Така и не мога да разбера как се показва пробега до смяна на маслото, а при операцията с копчетата под километража излиза само един надпис SERVICE NOW и не виждам какво да му нулирам на него !
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен под километража не излизаше нищо...на бордкомпа ми го пишешше това за оставащите километри до сервиз или периодична инспекция.Смених маслото оправихме напомнянето но остана да свети индикатора на маслото и показва ниско ниво а си има достатачно
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
nikopld написа:при мен под километража не излизаше нищо...на бордкомпа ми го пишешше това за оставащите километри до сервиз или периодична инспекция.Смених маслото оправихме напомнянето но остана да свети индикатора на маслото и показва ниско ниво а си има достатачно
Колега, да не е ниско налягането ! Препоръчвам ти да отидаш по-бързо в сервиз за да нямаш по-големи неприятности после !!!
Здравейте, на моя пасат Б5 99 AFN без борд-комп, като му сменях маслото за първи път в един сервиз ми го занулиха майсторите , но обратният километраж беше на 3 000км и след това прочетох някъде из форума как се занулява при мен обаче не ми изписа никъде service или oil или пък някакви чертички. Сега като дам на контакт не ми показва оставащите км до смяната,всичко направих по описания по горе начин, незнам защо е така можеби защото нямам комп. Процедурата по зануляването я направих към 10тина пъти с надежда ,че предният път съм объркал нещо и този път ще се покаже я oil я друго , но уви 

-
- Автомобил:
- Двигател:
vladko33 написа:nikopld написа:при мен под километража не излизаше нищо...на бордкомпа ми го пишешше това за оставащите километри до сервиз или периодична инспекция.Смених маслото оправихме напомнянето но остана да свети индикатора на маслото и показва ниско ниво а си има достатачно
Колега, да не е ниско налягането ! Препоръчвам ти да отидаш по-бързо в сервиз за да нямаш по-големи неприятности после !!!
Владко,оправено е ...рестарт на компютъра....масата на акумулатора долу,опираш на плюса за около 15 сек и всичко е Ок
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Току що си нулирах компа,лесна работа натискам за нулиране,задържам,давам контакт,пускам копчето натискам го 1 път и после надясно за часовника.И всичко е готово. Благодаря !
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А показва ли някъде оставащи до смяна на масло километри?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
к
Колегата Желязков го е описал най-точно-по неговия начин стана при мен!
Желязков написа:Благодаря много на колегатаgr_kanev написа:akisada написа:досадните звук и писание на компа изчезнаха.но изчезна и показанието на дневния километраж
Явно си объркал нещо реда, или си правил нещо не точно както съм го описал. При мен е правено неколкократно, а също и при други колеги - при правилно зануляване на "масления" километраж "дневния" не се нулира !
Всъщност какво разбираш под "изчезна показанието на дневния километраж" ? Показва нула, или нищо не показва ?
Въпреки че информацията не е точна
Сега ще кажа при мен как е pasat B5 19 110hp
Натискам и задържам копчето за зануляване на километража
Давам на контакт и на дисплея ми изписва OIL
Пускам копчето и го натискам еднократно за да излезе INSP
Завъртам надясно копчето за часовника и на мястото на INSP се появяват 4 чартички.
изключвам контакта и съм спестил 30 лева

Току що си нулирах компа,лесна работа натискам за нулиране,задържам,давам контакт,пускам копчето натискам го 1 път и после надясно за часовника.И всичко е готово. Благодаря !
И при мен се получи така и то от първия път!
И при мен се получи така и то от първия път!

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
KGL написа:Като се заговори за показания на километражи, как мога да проверя на колко километра реално е колата. Като взимах моя Б5 преди 5 години ми казаха че не мойело да се превъртат километражите, но по късно пък чух, че можело. Та на въпроса, как се могат и възможно ли е да се изкарат от някъде реалните километри?
Може да се провери не само от порше.бг,просто трябва да имаш необходимия софтуер,който е доста парички.На мой познат сина му си го е купил и може да ги проверява на колко км са реално на всички модели коли.Процедурата при него струва 30 лв и скоро ще се възползвам от него,просто от любопитство на колко км е моята

От моя познат разбрах,че колата си има датчик на маховика,който джамбазите не го знаят и който не може да се манипулира освен ако не се смени,а смяната му е доста скъпа.Та въпросния датчик измерва колко оборота (в км пробег) е навъртял маховика от пускането на колата в експлоатация и там няма мърдане за реалните километри

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
bulaki написа:Може да се провери не само от порше.бг,просто трябва да имаш необходимия софтуер,който е доста парички.На мой познат сина му си го е купил и може да ги проверява на колко км са реално на всички модели коли.Процедурата при него струва 30 лв и скоро ще се възползвам от него,просто от любопитство на колко км е моята.
+1
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, Bulaki дай контакти на този човек че и аз съм любопитен колко хилядарки е минала и моята колица реално(B5, 99g) 

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
bulaki написа:Може да се провери не само от порше.бг,просто трябва да имаш необходимия софтуер,който е доста парички.На мой познат сина му си го е купил и може да ги проверява на колко км са реално на всички модели коли.Процедурата при него струва 30 лв и скоро ще се възползвам от него,просто от любопитство на колко км е моята.

Виж при мен кви бяха разликите...: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=15989&start=390