Прискърцват кори и други пластмаси на Б5.5'иците-май решено

Техническа и сервизна информация за Passat
VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Съб 16 фев 2008 11:30

Понеже темата е такава, да споделя и аз. По едно време се получи мн. гадно поскърцване като триене метал в метал, когато колата работи на место. Като подам газ изчезва! Убих се да го търся.... Накрая- бинго! Оказа се отпред в ляво където е захванат интеркулера се е разхлабила връзката и от вибрациите си поскърцва.Сложих в хлабавината една гумена шайба и заспа!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 18 фев 2008 22:08

Така е .. като я я купих прясно внесена от Германия си беше много добре ...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 14:14

Такаааа, от няколко дни се занимавам с колата защото 2 говорителя са ми се скъсали и се наложи да свалям корите. Ето какво видях - по ъглите на корите има едни лентички като дунапренче нещо които най-вероятно са предвидени точно да се се получава допир на пластмасата с метала и от там скрърцане. На вскчи кори тези лентички бяха в различни посоки и днес си играх да ги лепя :) Снимки на самите разлепени лентички ще има по-късно. След като кача корите отново мисля че проблемът със скърцането трябва да намалее, но ще пръсна и за всеки случай със силикон спрей :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 14:46

Беше това положението =>
Изображение
Изображение
А го направих това =>
Изображение
Тази процедура я направих на всички кори ( 4 на брой :) ) Залепих си с лепило Kraftkleber Moment на Henkel. Струва 2.90 тубичката и стига та даже и остава :) Когато закача корите на вратите ще кажа със сигурност какво точно съм направил и дали съм постигнал желания резултат, за сега само се надявам :)

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Ето пак сме тук :)

Мнениеот krraynov » Съб 05 апр 2008 17:28

Аз.. открих от къде ми е онова 'тък тък'.. изглежда от дупките през зимата има някъде разхлабен болт на цялото табло., защото където е централната конзола, като я натисна налявао-надясно..и прави-тък тък.. абсолютно звука който ме тормозеше...
Долу на конзолата открих под двете малки декоративни капачета два болта които пристегнах, но въпроса ми е:
Как е закрепено (къде са болтовете) които държат голямото черно табло?

Пасат Б5.5

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 05 апр 2008 19:29

На мене голямото табло ( черното ) от дясната страна ми пука от време на време и само това ми остана като проблем. С тези дунапренчета които си оправх по вратите всичко заспа :)

Потребителски аватар
martin983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin983 » Пон 07 апр 2008 17:41

интересно обаче найстина след като се позатопли каточели колата повече скърца и мисля и аз да напръскам уплатненията на вратите с този силиконов спрей пак ще видим дали ще има полза

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 07 апр 2008 23:06

Колега, аз не съм пръскал никакви уплатнения .. Виж снимките по горе които съм качил ... тези дунапренени лентички спасяват корите от скърцане.

Потребителски аватар
SvilenG19
Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI
Двигател: AVF 131hp
Контакти:

Re: Прискърцват кори и други пластмаси на Б5.5'иците-май реш

Мнениеот SvilenG19 » Чет 28 ное 2013 17:31

На мен колеги проблема ми е сутрин когато запаля колата. Някъде около километража се чува едно тракане ужасно силно. Когато подам газ спира .. просто когато е студена и държи около 1100 оборота и трака ужасно. Когато загрее и паднат оборотите спира и тракането. Някой с подобен проблем.

Върни се в “Passat”