Passat B8 - обща информация

Техническа и сервизна информация за Passat
ecm
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B8 - първи впечатления

Мнениеот ecm » Чет 13 юни 2019 10:30

То, въпросът е да не се сетя за него след 2-3 години с някоя дебела, излишна сума :smile Ще го карам така засега може би, пък като свърши гаранцията може да има лека намеса. Между другото, също както разказва във видеото, в официалното представителство се кълнат, че няма как да се изключи :mhihi, както и ми казаха, че няма афтърмаркет задна чистачка :rolleyes

Потребителски аватар
lyubohar
Автомобил: Passat B8 Lim HL
Двигател: EA288 2L TDI 150

Мнениеот lyubohar » Чет 13 юни 2019 10:34

В представителството са тотална щета, изобщо не си познават колите. Мен с няколко неща ме заблудиха, едното дори щеше да ме спре да си я купя ако знаех. Не бих разчитал на почти никаква информация от тях.

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Чет 13 юни 2019 10:40

Не бих спорил с последното мнение, но специално по моите два въпроса подозирам, че им е по-скоро политика - за старт-стопа се пазят да не си вкарат някой автогол покрай дизелгейт, за чистачките - трябва да си продават техните. Е, купих си "оргиналдъ"-то от гъзария, въпреки че не вярвах на казаното, но после, като проверих за спорта, се оказа, че има от поне 10 други марки, на цени между 1/2 и 1/3..

Потребителски аватар
lyubohar

Мнениеот lyubohar » Чет 13 юни 2019 10:46

Старт-стоп имаше стария ми ФИАТ Браво от 2009. Тази система я имат всички, много преди дизелгейт е. На баща ми новата Корола също я има. Може да е политика, но е глобална :)

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Чет 13 юни 2019 11:24

Супер тъпотия е това със старт-стоп-а. Първото нещо което спрях на В8-цата, както и на В7-цата.
На тоя маховик и ДСГ им се разказва играта направо ...

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 13 юни 2019 14:08

При мен е навик да я изключвам, но сега го променям. На стария пасат изключвах и акумулатора живя 5 години, точно толкова, колкото и на коли, които са направили десетки хиляди старт/стоп-а.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 13 юни 2019 14:52

Намирам го за непрактично, особено в трафика когато постоянно се местиш с 2м напред. И в комбинация с DSG. Предишния ми Г7 беше ръчка, там паленето става с натискането на съединителя и няма го фактора забавяне.

Междудругото започвам експеримент с дизелова добавка понижаваща темп. на изгаряне на саждите. Би трябвало да поддържа ДПФ-а по-чист и да разреди регенерациите. Че нещо не ми харесва как регенерира на всеки 200км градско каране, рано или късно ще почне да разрежда маслото така. :gruebel

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Чет 13 юни 2019 17:09

Това всъщност е проблема на честите регенерации - вкарването на нафта в маслото, другото са бели кахъри.
А добавката ... според мен трябва да повишава EGT , не да понижава :rolleyes

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 13 юни 2019 20:16

Аз го разбрах,че саждите трябва да почнат да горят при по-ниска температура.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 13 юни 2019 20:25

Ами, логиката на тези добавки за "поддръжка" на DPF е, че филтъра страда от каране на ниски темп. в изпускателната система(ниски обороти, градско, къси дистанции) и съответно неизгарянето на сажди. Понижавайки темп. на горене на саждите, автоматично се разширява прозореца на саморегенерация на филтъра. Пишат че понижаването е от около 600С до към 350-400С, тоест имаш шанс да стигнеш до изгаряне и при по-къси дистанции или да постигнеш горене карайки на 1600 оборота. :th_up

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Чет 13 юни 2019 20:28

lyubohar,

Start-stop + DSG = на подигравка с клиента.
Преди B8-цата имах Mazda 6 MY2017 дизел - автомат, като тръгна на светофара и не разбирах, че колата пали. Толкова беше бързо и безпроблемно, всичко това заради I-ELOOP и кутията с хидро преобразувател. При спиране се изключваше точно когато трябва. Беше много лесно да се контролира изключването с педала на спирачката.

От VW са се "опитали" да изпълнят някакви изисквания и еко норми, но са се насрали зловещо и за Start-stop + DSG това е всеобщо мение. Особено за дизелите, понеже са с кутии с мокри съединители, които и без това се замислят при потегляне.

Потребителски аватар
lyubohar

Мнениеот lyubohar » Чет 13 юни 2019 20:36

Ала-бала. Не съм си купил Пасат, за да се състезавам по светофарите. Вече имах такава кола. Супер пъргав си е, ако има някакво забавяне е по-скоро от auto hold-a...Няма такова "всеобщо мнение", и ние четем статии и ревюта и ходим по форуми...

Мазда ми е супер любима марка, именно заради това, че продължават да развиват ДВГ, особено бензиновите. Но такива сравнения не разбирам - различни марки, различни философии. На Пасата ти не му мърдат пластмасите в купето като на маздата, нали? :)

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Чет 13 юни 2019 20:42

Никой не те кара да се състезаваш, тръгвай си там по 2-3 секунди през 20 секунди в задръстванията щом ти харесва :)
Даже може да напишеш благодарствено писмо до Volkswagen Group - каква яка естра са сътворили ;)

Потребителски аватар
lyubohar

Мнениеот lyubohar » Чет 13 юни 2019 20:45

Ами никой дотук не се оплаква от това, хората се притесняват от надеждността на частите. Само вие я намирате за бавна. Това не е всеобщо мнение...

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Чет 13 юни 2019 21:00

Всеки, който е карал кутия с два съединителя и кутия с хидро-преобразувател знае предимствата и недостатъците и на двете. Има по-добри и по-лоши, както от едните, така и от другите.
Недостатъците при потегляне на кутията с два съединителя не са в това, че се бавиш а в това, че колата тръгва с тласък и в поддържането много ниска скорост с променливо темпо.
Има нещо, което се нарича комфорт. Аз по слветофари и в задръствания не се състезавам.
А дали "никой дотук не се оплаква", ще видим от менията на другите, след като така стремглаво започна да защитаваш една недомислица в цялата MQB платформа на VW.

netizen и hooligan_sk вече ти отговориха:

netizen написа:Супер тъпотия е това със старт-стоп-а. Първото нещо което спрях на В8-цата, както и на В7-цата.
На тоя маховик и ДСГ им се разказва играта направо ...

hooligan_sk написа:Има общо прието мнение, че системата повече пречи, отколкото носи някаква съществена икономия

Върни се в “Passat”