Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Колеги имам малък проблем.Скъса се болта който държи патрона към вратата тоя който е като се отвори вратата под тапата някой да има представа за последствия? Също така някой с размери на болта?
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Колеги турбото ми си е заминало. Какъв е най-добрия вариант? Ремонт или ново, като пари кое как е? 1.9 AVF
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте
на моя пасат В5.5 1,8Т 150 к.с в рамките на 15 000 км се налга подмяна на 2-ра протекла вдна помпа ХЕПУ - чисто нови !
купувам ги от надежден доставчик
колата не надува , не е прегрявана в казанчето антифриза не прелива , капачката-клапан работи....
дайте моля ви идея за марка водни помпи и от къде
или евнтуален друг проблем водеш до протичане на помпите....
на моя пасат В5.5 1,8Т 150 к.с в рамките на 15 000 км се налга подмяна на 2-ра протекла вдна помпа ХЕПУ - чисто нови !
колата не надува , не е прегрявана в казанчето антифриза не прелива , капачката-клапан работи....
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Mishonti написа:Колеги турбото ми си е заминало. Какъв е най-добрия вариант? Ремонт или ново, като пари кое как е? 1.9 AVF
На мен в адлер ми казаха че варира. От 250-850лв.
JuStan написа:Здравейте
от къде протича помпата, от оста или от повърхността на която ляга ?
За водната помпа - SKF !!!
Ако протича от оста значи осовото уплътнение е калпаво или нещо пренатягате ремъка. Ако тече от кожуха значи монтажа е лош или уплътнението не е добро.
Антифриза червеният Г12 ли е ?
-----------
И за турбото е според зависи. Но ако кужуха си е здрав се подменя карантията и се бие един баланс. Може и да се вземе рециклирано готово от фирмите които ги правят.
Да се купува ново турбо си е луда работа.
Ако протича от оста значи осовото уплътнение е калпаво или нещо пренатягате ремъка. Ако тече от кожуха значи монтажа е лош или уплътнението не е добро.
Антифриза червеният Г12 ли е ?
-----------
И за турбото е според зависи. Но ако кужуха си е здрав се подменя карантията и се бие един баланс. Може и да се вземе рециклирано готово от фирмите които ги правят.
Да се купува ново турбо си е луда работа.

-
- Автомобил:
- Двигател:
От остта протича. С червен антифриз хепу съм разреден с дестилирана вода ,както е по изискванията
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако не е заради пренатегнат ремък,явно помпите не са особено качествени!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Странна работа, е как ви протичат Хепу помпи за 15к.км, че и две както рабирам от по-горе?! При мен минават доста км . Аз съм слагал на почти всичките си коли от тази марка. Нито един път не е ставала издънка. И сега съм с такива на кафезите си в момента.
Нещо не е наред колега JuStan
Нещо не е наред колега JuStan
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Моята протече на 100000,щеше ми се да изкара до новия ангренаж.
То ремъка трудно се пренатяга на тия коли, та остава некачествено осово уплътнение. Аз за това гледам да слагам SKF по възможност.
Хепу-то не са ми вдъхвали никога доверие.
Хепу-то не са ми вдъхвали никога доверие.
Винаги съм слагал Hepu давам ги за хубави помпи, аз карам с Hepu на всичките ми коли, последно на пасата на 80хил смених всичко и съвсем леко беше просълзила от оста. Пак сложих Hepu вече 20 хил и аз се учудвам, че протичат, сигурни ли сте че протеклите помпи са Hepu ? Защото аз така оплюх тампоните на макферсони Lemforder на стария пасат В4, разтропаха се за 5000км, тоя от сервиза ми вика, явно вече не са здрави като едно време, докарай я да ги сменим с други. Реших, че ще си ги сменя сам, оказа се че "майстора" е сложил Topran, ако не ги бях сам нямаше да го разбера и до ден днешен щях да плюя Lemforder. Та и при теб ми намирисва на нещо такова.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
В една друга тема, колега се оплакваше, че втора помпа му протича за малък период от време, накрая се оказа, че някакъв маркуч се е скъсал и тече върху помпата. Колегата radi_nrj пък се оплака от шарнир Лемфьордер, за 3000км се е разбил, а се оказа, че едната гайка не стягала добре. Така, че човек понякога прибързва със заключенията и се самозаблуждава, включително и аз съм го правел.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Какъв антифриз препоръчвате за Б5 1.9ТДИ 110 коня знам,че треа е червен Г12 ама незнам на коя фирма?
В моя град има следните;
Феби 1,5л - 17 лв
Хепи 1,5л - 21 лв
ZOIL 1л - 6 лв
В моя град има следните;
Феби 1,5л - 17 лв
Хепи 1,5л - 21 лв
ZOIL 1л - 6 лв
Важното е да е червен ! Г12. И трите марки ги наливат от един варел гаранция. Аз даже слагам на Мотокс.