Дръжки на пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Re: Дръжки на пасат Б3

Мнениеот passenger » Вто 27 яну 2009 10:01

Нова дръжка с централно заключване купих от Аутоплюс за около 50 лева, а обикновенна беше мисля 29.
Докато я монтирах оставих новите ключове отгоре на колата и после направо тръгнах. :Mr Green Fun
С други думи загубих ключовете от новата дръжка оше преди да ги пробвам :)

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Сря 28 яну 2009 18:13

Аз пък днес чух,че може да си сложиш дръжка от задната на предната врата,вярно няма го патрона,но затова е централното...при случай влизаш като диверсант от дясно

Потребителски аватар
ivaylodobrev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivaylodobrev » Сря 28 яну 2009 18:29

Като стана въпрос за дръжки, накой знае ли откаде да си намеря тия гумички за оплатнение на дръжките, че май вода влиза във вратата. Или да си направя. :D Че в наште морги са все скасани.... :D
П.С. И мойта дясна врта е с лява резба ама само едната ама не помня коя бе6е, май предната :D

Потребителски аватар
ivaylodobrev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivaylodobrev » Сря 28 яну 2009 20:31

П.С.2 Сори за ключоветв на колегата passenger :D

BassLizard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BassLizard » Нед 08 фев 2009 16:02

а добре никой не каза решение за един от най-безпокоящите въпроси. когато статичната част на дръжката се мърда заедно с активната. и сега съм се научил как да притискам статичната плътно към вратата, за да заработи правилно механизма и да я натискам недостатъчно силно, за да мога да отворя вратата...

ето ви рисунка, че апаратчето не е в мен в момента
Изображение

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 08 фев 2009 16:16

BassLizard написа:а добре никой не каза решение за един от най-безпокоящите въпроси. когато статичната част на дръжката се мърда заедно с активната. и сега съм се научил как да притискам статичната плътно към вратата, за да заработи правилно механизма и да я натискам недостатъчно силно, за да мога да отворя вратата...

ето ви рисунка, че апаратчето не е в мен в момента
Изображение

Като се махне дръжката има едни ушички които държат неподвижната част. Бутат се малко навътре и се оправя, но временно. Ако се отваря като се дърпа само едната част пак идва момент в който не може да се отваря.
Има си начин да се отваря лесно дори и да е развалена дръжката :wink:
Палеца е на ръбчето над ключалката, а останалите пръсти на срещуположния ръб - долния от вътрешна страна, на подвижната част. Дърпа се леко нагоре и назад, като същевременно палеца подпира неподвижната част. Отваря се без усилие, а и не всеки може да ти отваря вратата :wink:

BassLizard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BassLizard » Нед 08 фев 2009 16:19

аз така я отварям, само че в случая палеца го замествам с цялата дясна ръка и огромно усилие, защото е много зле ситуацията.
освен това няма как да я продам ако потенциалния клиент дори не може да влезе в нея :(
а за съжаление съм изпаднал спешно за пари и може да се наложи да я продам

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 08 фев 2009 16:24

BassLizard написа:аз така я отварям, само че в случая палеца го замествам с цялата дясна ръка и огромно усилие, защото е много зле ситуацията.
освен това няма как да я продам ако потенциалния клиент дори не може да влезе в нея :(
а за съжаление съм изпаднал спешно за пари и може да се наложи да я продам

Пробвай да закривиш леко учите които държат неподвижната част. Палеца който отваря вратата също има възможност да се регулира, Може да се удължи малко. И поне временно трябва да се отваря без проблем.

BassLizard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BassLizard » Нед 08 фев 2009 16:28

ми не знам как да бръкна вътре. оня ден като свалях кората, всичко в механизма е на отвратително място и не мога да бъркна вътре. с един приятел променяхме позицията на тва дето се подава от бара между двете врати, за да се отваря с по малко усилие, но пък тва дето връща щракалката нещо се е прецакало и сега пак прави проблеми...

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Вто 22 мар 2011 16:52

Патронника не предните дръжки може ли да се сменя ?

Върни се в “Passat”