питане за разход на гориво-1.8 mi ABS
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Ето ви разход на напълно изправен Пасат.След като сменених свещи, делко, бензинов филтър и термостат,вече съм напълно доволен от колата.Отиване и връщане до София с пуснато парно при изключен компресор на климатроника, при околна температура около 10градуса- разход 8,5/100 газ-леко скопена максимална скорост 120-130км/ч.Температурата на охладителната течност през целия път 95 +/-5градуса!!
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Във един автомобил в България наи несигурното нещо е въпросът за разхода.На която и верига бензиностонции да зареждаш винаги при различните зареждания ще ти дава разлика в разхода.При мене дв ABS 1.8 90кс нормално разхода се движи около 8.5-9л градско лято и 10-11л зима.Но съм имал и случаи при зареждане от една и съща бензиностанция разликата да стигне до 5-6л плюс.Всичко зависи от това какво и колко ти сипват в резервоара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за разход на гориво-1.8 mi
ПОМОГНЕТЕ ДАВА МИ РАЗХОД 19НА 100В ГРАДА СЛЕД ЦЕНТРОВКА МИ СМЪКНА НА 16.5Л НА ГАЗ КАКВО ДА ПРАВИА И КАДЕ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНОPASSAT 1.8i написа:КОЛКО Е РАЗХОДА НА ГОРИВО НА PASSAT ARIVA 1.8mi-90к.с.
В ГРАДСКИ И ИЗВЪН ГРАДСКИ УСЛОВИЯ ?
заглавието! и пиши с малки букви моля! mod edit: vaskoto1

- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги не знам дали има мн разила между ABS и ADZ но ще споделя моя разход на ADZ. Ако не е за тук поста ми нека модераторите да го делнат няма да се сърдя. Колата е Пасат Б4 90 коня комби. Среден разход на газ за 400 километра като 2/3 са извънградско ми изяде 36 литра газ. Електрическо Lovato като втора центровка не е правено след инсталацията. Един тукашен маистор малко въртя кранчетата после и аз съвсем леко но колата си върви прилично. Градско с клима средно около 12-12.5 ми даде. Със 12-13 литра газ минах 110 км. като от време на време се пускаше климатик. За бензин нищо не знам доверявам се на книгите + около литър отгоре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
pyrpyl написа:Как е при мен:
Купе - седан, двигател RP: градско - 10/100; извънградско около 120км/ч - 7/100. Това е на бензин и газ през пролет-лято-есен. През зимата +1 отгоре.
Айде стига бе колега тия пасти сме ги яли. Ако говориш разхода на бензин съм съгласен, но това неможе да е разход на газ. Особено зимата - по твои данни 11/100 градско газ. ДА, ДА ам НЕ. Тия ще ги разправяш на първолаците в махалата
Лека вечер
-
- Автомобил: Passat - 1992
- Двигател: ABS-1800cc3_ Mono_66kW
Пасат-92г. Комби, ДВГ 1,8 - ABS. Газова бутилка на местото на резервната гума 40л., пълня е с 32-33л. газ.
180км. - София - Плевен с 15-15,5 литра.
130км. - София - Панагюрище /по магисталата/. Отивам, връщам се и ми остава гориво за през седмицата да ходя на работа /15км. на ден/.
Натискам я по магистралата с 130>140км./ч., след магистралата където мога, пак толкова, не я жаля.
Който не вярва, идва с мен, като стигнем допълваме бутилката и засичаме. Ако е толкова, разходите за горивото, остават за негова сметка.
180км. - София - Плевен с 15-15,5 литра.
130км. - София - Панагюрище /по магисталата/. Отивам, връщам се и ми остава гориво за през седмицата да ходя на работа /15км. на ден/.
Натискам я по магистралата с 130>140км./ч., след магистралата където мога, пак толкова, не я жаля.
Който не вярва, идва с мен, като стигнем допълваме бутилката и засичаме. Ако е толкова, разходите за горивото, остават за негова сметка.
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
ABS 92 1.8 комби газ/бенз.
градско(Бургас) - 12/13 газ
извънградско -8,5/9,5 газ скорост до 120 (само при изпр.>120)
Веднъж само пътувах Трявна - Бургас и ми изгори много ,даже на магистралата на 20 км преди БС ми свърши газта.Имах бензин така че се оправих.Но валеше адския дъжд и по Шипка беше МАДА ФАКА .
Тогава ми удари 10/100 газ.
градско(Бургас) - 12/13 газ
извънградско -8,5/9,5 газ скорост до 120 (само при изпр.>120)
Веднъж само пътувах Трявна - Бургас и ми изгори много ,даже на магистралата на 20 км преди БС ми свърши газта.Имах бензин така че се оправих.Но валеше адския дъжд и по Шипка беше МАДА ФАКА .
Тогава ми удари 10/100 газ.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Твърде относително е.
Градско (софииско т.е. седене на едно място) - от 13 до 17 (зависи откъде мина и на какво попадна).Това с климатик.
Извън - с клима ако карам нормално - около 10
Ако я настъпвам повече - около 11-12 (за това спомага ламбда контрола понеже по принцип с него извън града разхода се повишава).
И все пак си зависи какво си сипеш
Това е разход на газ с нов филтър (иначе е с около 2 до 4 литра отгоре)
Градско (софииско т.е. седене на едно място) - от 13 до 17 (зависи откъде мина и на какво попадна).Това с климатик.
Извън - с клима ако карам нормално - около 10
Ако я настъпвам повече - около 11-12 (за това спомага ламбда контрола понеже по принцип с него извън града разхода се повишава).
И все пак си зависи какво си сипеш

Това е разход на газ с нов филтър (иначе е с около 2 до 4 литра отгоре)