Колеги, аз малко съчетах методите, които сте ползвали. Стори ми се най-лесно с видии, като добавих по една шайба за да увелича площта, и след като настроих пружината, намазах отгоре обилно с поксипол, за да не превъртат главите на видиите. Мисля че стана достатъчно здраво, ще видим.

Първо щората трябва да е навита. Разглобих от двете страни капачките, развих старите видии и махнах отчупените парчета пластмаса от тях. Капачките имаха пукнатини около отворите, намазах ги от двете страни с поксипол. Слобих ги и завих от двете страни новите видии. Първо се стяга леко от страната, на която няма копче за изваждане на щората, защото е обратно на посоката на натягане на пружината. След това навиваме от страната с копчето /предварително сглобяваме механизма вътре, има една малка пружинка - закачяме я на лостчето/. Докато навиваме видията от тази страна пружината започва да се натяга. Разтягаме малко щората и преценяме колко да натегнем пружината, така че да се връща докрай щората, и същевременно да не стане прекалено натегната. Накрая намазах от двете страни широко главите на видиите с похипол, за да не превъртат. Копчето за изваждане на щората работи, щората също се прибира.