Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Re: Passat B5 и B5.5 - тунинг, подобрения, ремонти
Пръснах с вд40 "това имам подръка" , но пак няма промяна...? Към запалката постоянно идва ток, дори без да натисна запалката за огънче, тя се нагрява постоянно?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
vlado_tonev написа:Закриви пластинките малко и пръсни контактен спрей,някъде се губи контакт
На него запалката предполагам му работи, не свети крушката.
@Xaxy Мисля че няма как да стане със запояване на крушки. А към запалката постоянно върви напрежение, като натиснеш копчето се затваря веригата и се нагрява.
- Xaxy
Тогава, щом не се запояват, как се оправят тези крушки. Айде, към запалката не ми е важно толкова, но без това духалките съм ги свалил, поне тяхните крушки да оправя?
-
- Автомобил: VW Passat 2001
- Двигател: 2800cc 193hp 4M AMX
Re: RE: Re: Passat B5 и B5.5 - тунинг, подобрения, ремонти
gancho написа:Това вдясно долу копче ли е и за какво е? Газ или???
Индикатора за газта
- Traytor
@Xaxy продават се... за духалките бяха безумно скъпи... бях ги намерил нещо от сорта на 14лв бройката... За това и си сложих диоди. Ето ти part number-a:3B0 919 243 B
- Xaxy
Аз си взех, обикновенни крушки 1 бр за 0,50 лв. Изправих крачетата на крушката, вкарах я в фасунката и запоих крачетата за пластинката, но пак несвети духалката?
Lup40 написа:По повод къпхолдъра от В5 на В5.5... Мисля, че добре се получи! :)
Sent from my GT-N7105 using Tapatalk
Чудно, аз моето копче за газта го вкарах в пепелника, в ляво където има едно конусче да гасиха фаса.
Xaxy написа:Аз си взех, обикновенни крушки 1 бр за 0,50 лв. Изправих крачетата на крушката, вкарах я в фасунката и запоих крачетата за пластинката, но пак несвети духалката?
Пробвай крушката дали свети с външно захранване, според мен си запоил изгоряла крушка или ти е студена спойката.
-
- Автомобил: VW Passat 2001
- Двигател: 2800cc 193hp 4M AMX
DoH_KuXoT написа:Lup40 написа:По повод къпхолдъра от В5 на В5.5... Мисля, че добре се получи! :)
Sent from my GT-N7105 using Tapatalk
Чудно, аз моето копче за газта го вкарах в пепелника, в ляво където има едно конусче да гасиха фаса.
Аз предпочитам да ми е под ръка, така да се каже, а и е хубаво да го виждам. Така съм свикнал. :)
Иначе и аз съм твърдо ЗА всяко допълнително нещо да е максимално скрито и да се придържам максимално към фабричния вид.
- Xaxy
Тази на пепелника я оправих. Сега се захванах с на духалките, тъй като без да се побългари, няма как да се запой новата крушка. Та срязах фасунката на 2, утре ще я запоя после яко с изолирбан и ще видим, дали ще светне 

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Traytor написа:vlado_tonev написа:Закриви пластинките малко и пръсни контактен спрей,някъде се губи контакт
На него запалката предполагам му работи, не свети крушката.
@Xaxy Мисля че няма как да стане със запояване на крушки. А към запалката постоянно върви напрежение, като натиснеш копчето се затваря веригата и се нагрява.
Е аз за пластинките на държача на крушката имам впредвид
Крушка ли ще запояваш?
... да запояваш крушка е бих казал глупаво. Подбираш правилен светодиод, запояваш му резистор 1кОм и го слагаш. Много по-дълготрайно и разумно решение е, колата ще си замине...
https://vikiwat.com/product/18694/sveto ... erven.html
... да запояваш крушка е бих казал глупаво. Подбираш правилен светодиод, запояваш му резистор 1кОм и го слагаш. Много по-дълготрайно и разумно решение е, колата ще си замине...
- Xaxy
dhcp написа:Крушка ли ще запояваш?
Благодаря ти, утре ще проверя дали има тука такива диод-и. Имам един въпрос, тъй като не съм много на "ТИ" за пръв път се хващам такова нещо си оправя, все пак никой не се е родил научен. Какво имаш предвид "резистор 1ком" , това се запоява към самата фасунка ли или....? Може би въпроса ми е глупав, но

До колкото прочетох, трябва се пили този диод, че да може да влезе в самото гнездо на духалката?
- Traytor
Пили се лупата на диода за да не свети насочено. Гледай да докараш на дължина с диода колкото е по принцип фасунката и лампичката.
- Xaxy
Няма успея да се справя, толкова финно да го направя. Ще трябва с такива най-обикновени пак да съм. Но ще опитам все пак. С какво да ги изпиля? Този резистор, към къде трябва се запой, ако може малко по-подробно да ми кажете?
Гледах клипчета в нета, но там не показват точно как се прави. Като я гледам на снимката, колко е дебела бая пилене ще падне да стане като обикновенната, че да може да влезе

Гледах клипчета в нета, но там не показват точно как се прави. Като я гледам на снимката, колко е дебела бая пилене ще падне да стане като обикновенната, че да може да влезе