Тракането е от дефектна дроселова клапа,при такава те не се адаптира и съм наблюдавал как се държи точно при такъв мотор. Още при подаване на контакт неиният мотор задвижва дросела и се мъчи да го затвори и след една секунда отново и така циклично а не би трябвало да е така .Мисля че нещо превърта в нея и поради тази причина няма синхронизация между дросела и ТПС-са и естествено неможе да си вземе началното и краиното положение на клапата за да може контролера да си прави изчисленията за празния ход според тези данни.Опитаите се да я адаптирате ако се получава това което съм описал наи вероятно ще трябва да я смениш. Но тя главно ще прави проблем само при празен ход.Проверете и кабелите и преди да я смените.
И още един симптом при дефктна др. клапа, след изкл. ма контакта тя продължява да си трака циклично доста време.
Дефектира наи често след детонация в смукателния колектор породена по ред причини.Но при теб доколкото съобщаваш проблема маи не е само от дроселовата клапа.
Защо губи мощност??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Защо губи мощност??
Здравейте колеги.
Има ли оправия това нещо колко му струва ремонта,и къде могат да го ремонтират?Сполучливо ли ще е ако мине през ремонт,няма ли да гори повече?Или да взема същото втора ръка няма ли да се увеличи разхода на гориво?Знаете ли колко струва дросела втора ръка?
Има ли оправия това нещо колко му струва ремонта,и къде могат да го ремонтират?Сполучливо ли ще е ако мине през ремонт,няма ли да гори повече?Или да взема същото втора ръка няма ли да се увеличи разхода на гориво?Знаете ли колко струва дросела втора ръка?

Колеги ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН.Проблема беше в настройката на изпарителя,нали има болтчета на изпарителя за настройката за смесване на газта и въздуха,и проблема е бил в тях,в самите тези болтове.Проблема се получава от самата вибрация на двигателя,развъртат се болтовете на изпарителя,и от там се разваля центровката и почва да гърми.Не си давайте парите напразно на монтьори и за излишни парчета,а просто ако разбирате от газ можете да го нагласите сами.Ако не разбирате просто отидете при човек,който се занимава с газови уредби,за да ви оправи центровката за смешни пари.Този проблем се отстранява за 10-15 минути.Ако имате някакви въпроси може да ми пишете за тях,ще отговоря на всеки колкото мога и знам.
Желая безаварийно шофиране на всички!
браво asiasi ! къде в сливен го оправи проблемът ,та да ги похвалим!
е 1един мотор- тестер би подсказал на майстора за качеството на сместа и да го оправи ! но това е друга тема! брано на този който е открил проблемът!
е 1един мотор- тестер би подсказал на майстора за качеството на сместа и да го оправи ! но това е друга тема! брано на този който е открил проблемът!
Това не е майстор и не е от Сливен.А един обикновен работник във строителството.Това е.Човек който разбира,разбира.Докато чу звука и един-два пъти гръмна,сам ми предложи дали може да се заеме с проблема да го отстрани.Казах му,че може ,но съм ходил на много майстори и не са могли да го оправят.Той само се усмихна,и каза че не е майстор,но може да го оправи.Така и стана,цялата работа със пробването на колата на пътя със наемането как върви на пътя ми отне около 30 минути.
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ НАПРАЗНО НА ТАКИВА,КОИТО ИМАТ СЕРВИЗИ И СЕ ПРАВЯТ НА МАЙСТОРИ!Успех на всички колеги!
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ НАПРАЗНО НА ТАКИВА,КОИТО ИМАТ СЕРВИЗИ И СЕ ПРАВЯТ НА МАЙСТОРИ!Успех на всички колеги!