Защо губи мощност??

Техническа и сервизна информация за Passat
stefan_gb1
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо губи мощност??

Мнениеот stefan_gb1 » Сря 14 сеп 2011 20:13

Тракането е от дефектна дроселова клапа,при такава те не се адаптира и съм наблюдавал как се държи точно при такъв мотор. Още при подаване на контакт неиният мотор задвижва дросела и се мъчи да го затвори и след една секунда отново и така циклично а не би трябвало да е така .Мисля че нещо превърта в нея и поради тази причина няма синхронизация между дросела и ТПС-са и естествено неможе да си вземе началното и краиното положение на клапата за да може контролера да си прави изчисленията за празния ход според тези данни.Опитаите се да я адаптирате ако се получава това което съм описал наи вероятно ще трябва да я смениш. Но тя главно ще прави проблем само при празен ход.Проверете и кабелите и преди да я смените.
И още един симптом при дефктна др. клапа, след изкл. ма контакта тя продължява да си трака циклично доста време.
Дефектира наи често след детонация в смукателния колектор породена по ред причини.Но при теб доколкото съобщаваш проблема маи не е само от дроселовата клапа.

asiasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asiasi » Сря 14 сеп 2011 21:46

Здравейте колеги.
Има ли оправия това нещо колко му струва ремонта,и къде могат да го ремонтират?Сполучливо ли ще е ако мине през ремонт,няма ли да гори повече?Или да взема същото втора ръка няма ли да се увеличи разхода на гориво?Знаете ли колко струва дросела втора ръка?

asiasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asiasi » Чет 22 сеп 2011 16:37

:D Здравейте на всички отзовали се колеги за моя проблем.
Колеги ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН.Проблема беше в настройката на изпарителя,нали има болтчета на изпарителя за настройката за смесване на газта и въздуха,и проблема е бил в тях,в самите тези болтове.Проблема се получава от самата вибрация на двигателя,развъртат се болтовете на изпарителя,и от там се разваля центровката и почва да гърми.Не си давайте парите напразно на монтьори и за излишни парчета,а просто ако разбирате от газ можете да го нагласите сами.Ако не разбирате просто отидете при човек,който се занимава с газови уредби,за да ви оправи центровката за смешни пари.Този проблем се отстранява за 10-15 минути.Ако имате някакви въпроси може да ми пишете за тях,ще отговоря на всеки колкото мога и знам.
Желая безаварийно шофиране на всички!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 22 сеп 2011 20:56

браво asiasi ! къде в сливен го оправи проблемът ,та да ги похвалим!
е 1един мотор- тестер би подсказал на майстора за качеството на сместа и да го оправи ! но това е друга тема! брано на този който е открил проблемът!

asiasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asiasi » Пет 23 сеп 2011 11:09

Това не е майстор и не е от Сливен.А един обикновен работник във строителството.Това е.Човек който разбира,разбира.Докато чу звука и един-два пъти гръмна,сам ми предложи дали може да се заеме с проблема да го отстрани.Казах му,че може ,но съм ходил на много майстори и не са могли да го оправят.Той само се усмихна,и каза че не е майстор,но може да го оправи.Така и стана,цялата работа със пробването на колата на пътя със наемането как върви на пътя ми отне около 30 минути.
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ НАПРАЗНО НА ТАКИВА,КОИТО ИМАТ СЕРВИЗИ И СЕ ПРАВЯТ НА МАЙСТОРИ!Успех на всички колеги!

Върни се в “Passat”