Б4 1,8 висока температура след смяна на термостат
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б4 1,8 висока температура след смяна на термостат
Хубаво го съветвате колегата - купувай , сменяй .Но никой не пише че зад всяка смяна на термостат се крият доста разходи - бензин , антифриз, на майстора парички ако няма условия колегата ,и най вече време и нерви . Милене пиша това понеже знам какво е да не случиш на термостат. но сега ще си противореча - трябва да и тоз да смениш .
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Направи ли теста с тенджУрата,за да видиш изправен термостат ли слагаш?
А за нас остава да хвърляме боб-термостат ли е,неправилен монтаж ли,въздух в системата,датчици,перки...

А за нас остава да хвърляме боб-термостат ли е,неправилен монтаж ли,въздух в системата,датчици,перки...

- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Мисля, че термостата си е сложен правилно с гуменото уплътнение! Слагал го е човек, който е сменил стотици термостати до сега, на всичко що е производно на Фолксфаген и е цар. Та съм на 100% сигурен, че е монтиран правилно, а проблема си е в тремостата според мен. За 600 - 700 км едвали не се е обезвъздушила системата за близо месец вече. А по въпроса с тенджурата, дали наистина ще покаже реалните градуси на отваряне, защото в охладителната система е под налягане, а в тенджурата не?
-
- Автомобил: пасат б4 и пасат б7
- Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г
да исползвам и аз отворената тема,но при мен проблема е друг.До колкото знам не работещ термостат остава отворен или затворен,а може ли да се прецака да отваря по рано?При мен мисля,че проблема е такъв.Загрява си нормално до 50-60 градуса при студено врвме за около 2-3 км. и тогава си мисля ,че отваря и за да вдигне 90 градуса трябжа да мина около 20 км. в града,а изван града си даржи 65-70 и не стопля повече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
да,аз за това го мених-почна да отваря все по-рано и по-рано....
- Благовест
- Двигател: AFN
milen_1975 написа:Мисля, че термостата си е сложен правилно с гуменото уплътнение! Слагал го е човек, който е сменил стотици термостати до сега, на всичко що е производно на Фолксфаген и е цар. Та съм на 100% сигурен, че е монтиран правилно, а проблема си е в тремостата според мен. За 600 - 700 км едвали не се е обезвъздушила системата за близо месец вече. А по въпроса с тенджурата, дали наистина ще покаже реалните градуси на отваряне, защото в охладителната система е под налягане, а в тенджурата не?
Те 90 градуса са си 90 гр. дали в тенджера или не...

А колкото до майстора-щом е цар и няма въздух,значи е ясно...

- milen_1975
В момента точно с такъв "Бер" патя колега!
Не искам повече да се насочвам, към тази марка. Та незнам да го взимаш ли или не? Прецени сам, колко им е паднало качеството! От долу си има релефен надпис Ауди/Фолксфаген 87 С, ама ето на 100 С. Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
не забравяйте,взимайте на 83 градуса,все пак имаме и лято...Весели празници на всички!!!
- pas1.8mi
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Е.ба си сагата стана!Аз винаги си слагам на 87гр(без значение сезона) и температурата ми е перфектна(колебае се м/у 90-93гр)!Започвам да си мисля,че може да се засмуква въздух от някъде!Трябва да си голям Карък,за да попадаш само на дефектните термостати от партидата
.
П.П Пробвал ли си с марка Валер?

П.П Пробвал ли си с марка Валер?
- milen_1975
Не съм пробал! Аз освен този Бер не съм слагал друг до сега, защото не се е налагало! Оригиналния(немския) си държеше перфектна температура, но не го знам, каква марка беше! От долу освен 87 С не пишеше нищо! А на Бера пише Audi/VW 87 C. А печата Audi/VW е позажулен, като, че е пробан да се изтрие. Човека, от който го взех ми каза, че фирмата, която му го е доставила, няма правото да продава оригинални части и за това е позатъркан печата демек. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Проверката в тенджерата е абсолютно задължителна за всеки термостат преди да бъде монтиран. Действително трябва в колата да отваря при по висока температура, но разликата е под 1 градус и може да се пренебрегне.
Като взех сегашния си голф беше с нов термостат, който отваряше на 85 градуса и умишлено го смених със стар, който отваря на 92 градуса. Няма летни и зимни термостати.
Има милион теми за термостати по много страници и се учудвам, че непрекъснато се появяват нови.
Свали си термостата и го пробвай в тенджерата и ако не ти хареса си купи друг, ако можеш да намериш няколко стари пробвай и тях, гледа се не само при колко градуса отваря, но и кога затваря, защото някои се затварят при 30 градуса.
Като взех сегашния си голф беше с нов термостат, който отваряше на 85 градуса и умишлено го смених със стар, който отваря на 92 градуса. Няма летни и зимни термостати.
Има милион теми за термостати по много страници и се учудвам, че непрекъснато се появяват нови.
Свали си термостата и го пробвай в тенджерата и ако не ти хареса си купи друг, ако можеш да намериш няколко стари пробвай и тях, гледа се не само при колко градуса отваря, но и кога затваря, защото някои се затварят при 30 градуса.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Абе, а японските коли как са направени бре да му се не види. Имах някога мазда 323, нагоре надолу с издухан двигател натоварена в студено време стрелката си седеше на едно и също място без никакво колебание. Е снощи спускам Петрохан и пасата истина почти до бялото долу дето е на уреда, а термостата е на около 1000 км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,има още една тема са загряване,виж какво му излезе на колегата:
Заглавие: Re: проблем с пасат б3 загрява Публикувано на: 16 Дек 2011 колега нямах възможност да пиша но проблема на колата го реших имаше запушване на маркуча дето излиза от колекторите под моноинжекцията преди това вдигаше и 100 градуса , сега не минава и 90 градуса
Заглавие: Re: проблем с пасат б3 загрява Публикувано на: 16 Дек 2011 колега нямах възможност да пиша но проблема на колата го реших имаше запушване на маркуча дето излиза от колекторите под моноинжекцията преди това вдигаше и 100 градуса , сега не минава и 90 градуса
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Здраси Ода!Пътнек е да го еба!
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сигурен ли си,че нямаш запушване някъде по маркучи, радиатор и т.н. да не изброявам, провери ли хубаво тънкото маркуче което слиза от казанчето към радиатора за запушване, водния радиатор сменяван ли е или е оригинал, провери си температурния датчик, провери таблото да не те лъже, провери читава ли ти е капачката на казанчето, може ако е отсвирило уплътнението й, системата да създава по голямо работно налягане и за това да държи толкова висока температура, и не на последно място с какъв антифриз караш?