Може и да сме го водили. Разлика със сигурност има. Но аз така и не мога да я усетя ;) И мешана скара съм карал, и с 4 еднакви карам в момента... все тая. С разпределение на теглото 70 на 30 между двата моста не смятам да изпадаме в такива полемики и да си търкаме клавиатурите. Евентуално ако отпред карам с Континентал, а отзад сложа някой Корморан, тогава може и да усетя, как ме изпреварва задницата в някой завой. Сигурно при колите, където разпределението е почти равно може и да се усети разлика, ако се кара с чифт по чифт различни (без значение дали са със задно или двойно задвижване).
При спиране (аварийно) също голяма част от натоварването отива на предния мост.
Иначе за компромиса си прав - то всичко около нас е компромис ;) Аз горе-долу гледам да ги избирам с близки параметри, когато съм с различни чифтове - примерно зимния ми комплект на карбураторната ми Джета е 2бр Bridgestone TS005 и Firestone Winterhawk 4. Ако трябва да бъда честен исках да си купя още 2 Бриджистона, ама нямаше никъде в България налични с моя размер. Да кажем летните пък са Конти ЕкоКонтакт 5 и Конти ПремиумКонтакт5, като преди да купя Еко, бях с 4 Премиум Контакт 5 (но едните ги пенсионирах), а имаше налични само Еко и взех тях. Не мога да усетя разликата, а не е като да не карам като луд понякога (пътя Казанлък - Стара Загора с хубавите и дълги завои ми е фаворит да раздавам газ)

Аз принципно си бях наел да ги сменям 2 по 2 гумите на всеки 3 сезона каране. Но стана така, че купих още два автомобила и на късмет или не - и на двата им взех по 4 еднакви (на единия ги уцелих, на другия не можах, ама това друга тема, затова мразя да купувам 4). Но не мисля, че ако не го бях направил щеше да е голяма разликата. И трите са с предно предаване. Ако говорим обаче да мешаме шампион на мокро като ТС005 с някоя руска зимна, дето е мека като кашкавал - тогава съм съгласен, че няма да се получи добре съчетанието и ще се усеща от шофьора разликата в чифтовете. Това е моят ЛИЧЕН опит, не задължавам никого да се съгласява или не с мнението ми. Кола с 4х4 НЕ съм имал. Не ми се кара такава, по-скоро бих искал нещо със задно предаване от 80-те или началото на 90-те, ама ще ми станат много

Извинете за оффтопика. Ама Галин ме предразполага много майсторски