Колко трябва да върви един Пасат?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:K22 написа:Е, ами вижте заводските параметри-вдига 100км/ч за 16сек
Успях да направя 100 км/ч от място за 10.35 сек.
Всичко е сток, без доработки, играл съм си само с центровката на запалването и то съвсем леко.
Готов съм да демонстрирам на любознателните
Ама има разлика в двигателите, де!
А давате ли си сметка че има много коли които не могат да развият такава скорост дори за минути

Вървежа не мисля,че се определя от времето за ускорение от 0 до 100 а по-скоро за поведението на колата по време на движение с въпросните 100 и нагоре....дали на 5-та като дадеш газ се усеща че дръпва,дали като върнеш предвка или две назад ти залепва езика на челото като изпреварваш и мисля че тези неща са доста по-важни от това за колко време вдигаш 100 понеже Пасат-а е кола,която е направена за дълги пътувания и не случайно е доста по-комфортна като возия и поведение на пътя от Голф или Поло....именно с тази цел набира по-бавно ама позволява по-високи скорости и то с такова поведение на пъя,че шофьора да се чувства сигурен а не че всеки момент ще се изсипе от пътя...та в тази връзка вървежа на Пасат-а може да се определи по-скоро по максималната му скорост и повдението му при набиране на по-висока предавка (4-та,5-та).
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
ама вектрата 1.8 е карбуратор и е повече коне (не съм сигурен дали е 105 или 115 ама там някъде) ако е от 90-те години.
А Пасат-а 1.8 е 90 или 75 така че си има значение.И вектрата е по-лека от Пасат-ите.
Иначе да по принцип си е така за дърпането от 0-100 и за 5-та ама това много зависи от предавателните числа на предавките и ако трябва да изредиш 1-ва,2-ра и 3-та за да дръпнеш до 100 то на доста други коли трябва да се издзвериш порядъчно на 2-ра и си готов че даже и до 120 (голф 1-чка дизел 1.6 промерно лепи 90 на 2-ра).Аз това имах в предвид с изказването си.
А Пасат-а 1.8 е 90 или 75 така че си има значение.И вектрата е по-лека от Пасат-ите.
Иначе да по принцип си е така за дърпането от 0-100 и за 5-та ама това много зависи от предавателните числа на предавките и ако трябва да изредиш 1-ва,2-ра и 3-та за да дръпнеш до 100 то на доста други коли трябва да се издзвериш порядъчно на 2-ра и си готов че даже и до 120 (голф 1-чка дизел 1.6 промерно лепи 90 на 2-ра).Аз това имах в предвид с изказването си.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:Аз нямам пасат ама тая тема кърти ...здрави бисери имавсичките вектри А 1.8 било карбуратор или моноинжекция са 88-90 коне
а да помислете над още нещо ...има скорост има усещане за скорост .....
две много различни и все приятни неща .....
Ми значи моя колега с бивша вектра (блъснаха му я доста жестоко в събота) ме е метнал здраво....ама пък върви доста да и се не знае

Иначе да усещането за скорост е друга работа ама при позиция двете коли една до друга си казва коя дърпа повече

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Re: Колко трябва да върви един Пасат?
Viso написа:Колеги, скоро си купих Пасат 94г., двигател ABS - 1,8 i, 90 к. с., бензин и газ. Колата ме кефи много, защото е широка, .....
Искам да питам и до колко оборота е нормално да се кара. Засега не смея да го настъпвам повече от 3 - 3500 оборота.
Ами до колкото понасяш шума от двигателя-обикновенно над 3500 почва да бучи като състезателна кола

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Колко трябва да върви един Пасат?
K22 написа:Viso написа:Колеги, скоро си купих Пасат 94г., двигател ABS - 1,8 i, 90 к. с., бензин и газ. Колата ме кефи много, защото е широка, .....
Искам да питам и до колко оборота е нормално да се кара. Засега не смея да го настъпвам повече от 3 - 3500 оборота.
Ами до колкото понасяш шума от двигателя-обикновенно над 3500 почва да бучи като състезателна кола
Вярно е че в интервала 3500 - 4000 са доста шумни, но след това утихват. При мене примерно при 160 двигателя почти не се чува.
Иначе в града карам до около2000 оборота понякога и малко повече. На дълго на около 3500 сменям докато стигна на пета. От там нататък оборотите са според обстановката на пътя и настроението.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасата трябва да върви сравнително добре. Не адски много, но не и доста малко, но сравнително стабилно и не много ялово. Принципно върви колкото го настъпиш, но по някога върви сравнително по-малко от колкото си го настъпал, но по някога и повече в зависимост от наклона и попътния вятър. Характерна черта на Пасата е вървенето напред по осевата линия, освен в някой случай, в които прояввява характер и започва самосиндикални завои, независещо от шофера.
И да обобщя: Пасата върви доста добре, но в много случаи зависи и от самия Пасат и от самия шофер, което предполага малко хаотичен и не съвсем точен отговор на твоя въпрос. Дано съм ти бил полезен
И да обобщя: Пасата върви доста добре, но в много случаи зависи и от самия Пасат и от самия шофер, което предполага малко хаотичен и не съвсем точен отговор на твоя въпрос. Дано съм ти бил полезен
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колеги,
Виждам, че има голям интерес по темата за пасата, който скоро купих. Благодаря на всички, които са писали - научих някои неща.
Сега звъннаха от сервиза, че съединителя е сменен - ще видя как ще върви сега.
Мисля че проблема с недоброто ускорение ще се окаже в газовата уредба, защото вчера като карах към сервиза, превключих от газ на бензин и колата осезаемо дръпна без да давам повече газ.
Явно ще правим и газови уредби.
Виждам, че има голям интерес по темата за пасата, който скоро купих. Благодаря на всички, които са писали - научих някои неща.
Сега звъннаха от сервиза, че съединителя е сменен - ще видя как ще върви сега.
Мисля че проблема с недоброто ускорение ще се окаже в газовата уредба, защото вчера като карах към сервиза, превключих от газ на бензин и колата осезаемо дръпна без да давам повече газ.
Явно ще правим и газови уредби.