Здравей колега,
звънях ти за накрайници вътрешни и външни за пасат б5 в началото на седмицата.
Ще мина да ги взема понеделник! - ще ти се обадя :)
Passat B5 - кои са най-качествените носачи?
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 - кои са най качествените носачи?
Аз чакам китайците да се доразпаднат, Осигурил съм си комплект от турските беса да ги видя колко ще изкарат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На Пасата наскоро смених два носача от едната страна-сложих Лемфьордер.Доста изчетох по въпроса и реших да пробвам варианта със скъпи и маркови носачи,времето ще покаже дали си е заслужавало-за двата носача платих около 300 лв.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Колеги взех си пасата преди около 45 000км от Германия, имах за смяна 2 горни и един долен, всички си бяха оригиналните. Сложих Lemforder и до сега (да не са им уроки) не са мръднали, но може би пазя колата от дупки една идея повече.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Здравейте колеги. От една година се каня да направя дисекция на носачи, които съм рециклирал в Стара Загора при Ферариста и са разбити. Та отворих аз носачите и се чудя дали да коментирам или да оставя изводите на Вас. За мен технологичния процес на рециклиране при момчетата в Стара Загора е НЕправилен. Ще обясня и защо според мен е така, със снимките които ще постна. Отворил съм само един горен носач а не всички! Видяното не ми хареса и предполагам, че в останалите носачи положението ще е същото. Може би дорника в който слагат носачите на шприц машината не позиционира правилно шарнира. А може и само този носач да е направен така. За материала който е шприцован мога да кажа, че е твърд, еластичен и трудно се поддаваше на пластична деформация, но явно не е устойчив достатъчно на триене. Отворил съм и един оригинален носач на който е на 12-13 години и също леко хлопаше. Отново е горен и положението няма нищо общо. Просто снимките не ги намирам за да ги постна в момента. Когато ги намеря ще добавя и тях за да сравните. Имам още носачи и когато ми остане време ще отворя и тях. Ще добавям снимките когато мога. Другите носачи също са от Ферариста и ми е интересно какво е положението и там. Тъй като ми позволява само 5 броя снимки, ще си позволя да постна две поредни мнения.
Последна промяна от penko_pulev на Вто 18 авг 2015 11:29, променено общо 3 пъти.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Тук ясно се вижда как е шприцован материала. На снимката липсващото парче не е счупено или износено! До там просто не е стигнал материал за да обвие цялостно шарнира.
Тук виждаме положението в самата шарнирна връзка. Виждате пукнатината до къде е и липсата на материал от тази страна.
Забележете от другата страна обаче, колко повече материал е шприцован!
Само да кажа, че носачите са карани около 20К километра и накрая лопаха толкова много, че все едно караш каруца с дървени колела.
Тук виждаме положението в самата шарнирна връзка. Виждате пукнатината до къде е и липсата на материал от тази страна.
Забележете от другата страна обаче, колко повече материал е шприцован!
Само да кажа, че носачите са карани около 20К километра и накрая лопаха толкова много, че все едно караш каруца с дървени колела.
добър ден на всички съфорумци аз като нов член на форума и собственик на фолксваген пасат моля някой колега от габрово да ме насочи къде в габрово се продават носачи на марката BESA AS METAL за което благодаря предварително.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Привет градски. Аз не можах да намеря никъде в Габрово от тях. Поръчах си ги от колега тук, във форума. Искаш ли координати?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Снимките на Пенко ме уплашиха, нищо няма рециклирам...май
. За сметка на това купените от колегата IRRITATING носачи Беса се държат идеално, все са си така, все едно съм ги сложил онзи ден. Минати малко над 12 к.км на А4 с АФН мотор. Засега-много доволен! Ще пиша пак отзив след 20к.км.

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Подкрепям на 100% мнението на Печката. Аз също не съм рециклирал и никога няма да го направя. Носачите от Irritating и при мен засега се държат отлично. А и колегата е точен и коректен. Препоръчвам
.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нали осъзнавате ,че 15000км не е никакъв пробег? Има ли някой карал с тези Беса примерно 50-60000 и повече за да им даде оценка?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Аз в момента съм с тях на 35к и нямам никакво тропане.А имам приятел и на 50к който също няма проблеми 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Да но също трябва да се вземе впредвид и кой какъв пробег има годишно
При моя 6-8х са си добър вариант, при това сменям само разбитите 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
parno написа:Нали осъзнавате ,че 15000км не е никакъв пробег? Има ли някой карал с тези Беса примерно 50-60000 и повече за да им даде оценка?
Дружка от ученическите ми години е с такива на Алди А6 2.5ТДИ , със сигурност е вече над 60к.км навъртени навън обаче. Той и още един френд ( с пасат Б5) ми ги препоръчаха тогава. Бях се засилил към ТРВ или ЛМО. В крайна сметка се престраших с Беса-та. Ще дам отзив след време, все пак аз ги имам на колата си отскоро ( няма година още откак са монтирани ). Около 20-22к.км въртя с нея на година, имаме в семейството още една ( А6 ), с нея изминавам до към 40к.км на година , ма носачите и са още оригиналните ОЕ . Засега са наред, но изтропат ли, купувам и за нея Беса.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
samo_pechka написа:Снимките на Пенко ме уплашиха, нищо няма рециклирам...май. За сметка на това купените от колегата IRRITATING носачи Беса се държат идеално, все са си така, все едно съм ги сложил онзи ден. Минати малко над 12 к.км на А4 с АФН мотор. Засега-много доволен! Ще пиша пак отзив след 20к.км.
Е нищо ново.Писал съм го още 2005г когато карах още 155 цата. Vema,Moog,Federal mogul,TRW .... сложих As Metal /Bessa/ и се родих. Изброените преди това 12-макс 15000км и тропане на разпад. Сложих As Metal а над 25000км никакъв пробем, продадох автомобила .По това време карах много бьрзо и безрасъдно.
ОФФ на Шарана съм с турски накрайници, и дълъг накрайник в рейката, както и тракалетки.
Не съм ги купувал от колегата от форума- имам доставчик тука, но колегата няколко пъти съм го тормозил за метална кора / не се прави , но съм го карал да проучва/ и винаги се е отзовавал. Надежден човек е за мен.