Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот kossis » Пет 04 апр 2014 18:37

То хубаво колега, ама защо питаш тук ?

Има поне 2 теми за ВАГ грешки, които Аз знам. Предполагам и ти ги знаеш.

tedsss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedsss3 » Съб 05 апр 2014 0:46

колеги наскоро установих, че алармата за забравени фарове не пищи при отваряне на врата като махна ключа? къде мога да търся решение на проблема ?

Потребителски аватар
sp3n5
Автомобил: Golf MK5
Двигател: BXE 2008
Контакти:

Мнениеот sp3n5 » Съб 05 апр 2014 5:48

При мене го прави от микроключето на шоф.врата.Не засича ,че отварям вратата и зумера не пищи.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Съб 05 апр 2014 7:52

Микроключето! Сигурно не ти светват и плафоните.

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Съб 05 апр 2014 8:47

И при мен не работеха зумери и гонгове и щуротии. При мен беше вързано на късо CD :c020 Така че и това го има като опция.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Съб 05 апр 2014 11:39

TiL написа:Колеги как се нагласят пръскалките на чистачките, че като тръгна да пръскам се мокри чак тавана и страничните стъкла(и предни и задни) :Mr Green Fun

Колко съм си играл с тези пръскалки леко ги свалиш надолу пръскат съвсем отпред стъклото,леко повдигнеш и пак струята пръска отзад.

tedsss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedsss3 » Съб 05 апр 2014 12:56

плафоните работят като отворя вратата.. сега спирам и нарочно не гася фарове, вадя ключа, отварям вратата и тва писна, гася ги пускам ги пак, слагам ключа, давам контакт, вадя го... и неще... :banghead

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 05 апр 2014 14:53

Комшията написа:
TiL написа:Колеги как се нагласят пръскалките на чистачките, че като тръгна да пръскам се мокри чак тавана и страничните стъкла(и предни и задни) :Mr Green Fun

Колко съм си играл с тези пръскалки леко ги свалиш надолу пръскат съвсем отпред стъклото,леко повдигнеш и пак струята пръска отзад.

Oooooo, и Аз съм си играл на старият пасат. Познато ми е ! Но на тоя не ми се е налагало -пръскат точно. Даже и не знаех че може да се регулират.
Е сега се загледах и видях че може.

Е това е добре работеща система, която не и знаеш даже че може да се пренастройва. Виж задната я пипнах малко.

То обикновено ако като ги местиш и не се плъзгат мазно, ами пука между двете пластмаси-тогава го прави тоя номер с пръскането долу ниско или горе на тавана и задната кола. :Mr Green Fun
Просто не се регулира линейно.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 05 апр 2014 15:10

днес поръчах от колегата Величков 4 преходни фланеца. Задни 20мм и предни 17мм , към края на месеца живот и здраве ще стъпва като булдог, като всичките ми коли до сега :mhihi

За зумера за забравени фарове, ако е от микро ключето ,най-лесно без да разглобяваш много е да се прокара бутон на колонката и да се върже към инсталацията във колонката, взима си сигнал от там и всичко е ок. Аз нямах нито зумер, нито плафони, централното действаше неадекватно и с бутончето всичко си дойде на място.

За пръскалките пък моите явно някой ги беше пипал и като взех колата ми пръскаха повече на задния капак и стъклото отколкото на предното стъкло. С по едно движение ги наведох ниско долу и сега са ок. Много културно е направено и много хубаво пръскат.

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Нед 06 апр 2014 20:28

При мен с 15 мм отпред и Феникс с гума 225/45/17 и 30/30 пружини опираха в горният край на веждата, при рязко влизане в неравност.....надявам се при б5.5 да не е така.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 06 апр 2014 22:16

ще пиша задължително, според мен и с 25няма да опира, поне според калкулатора който гледах и поне десет пасата с малко ет и фланци (говоря за 5.5 генерация) и няма проблеми, дано е така и да се окаже, че В5 е с по изнесена предница или пък с по плитки арки на веждите. Ще стане ясно :c010

Потребителски аватар
ACURA_Sport
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот ACURA_Sport » Пон 07 апр 2014 14:19

Здравейте колеги! Имам няколко въпроса и се надявам ,че ще може да ми помогнете. Ето ги и мъките ми за моя Б5.5:
-Когато запалите колите си прещраква ли ви централното,защото в 2,3 седмици след като ми даде ,че задните накладки са за смяна,започна да прещраква централното след като запаля,и плафоните над гредите понякога светват след като запаля колата.
-Какво моторно масло ще ми препоръчате за 2.0I 20 клапана 2003 година?
-По някога се случва ,копчето на вратата,за отключване и заключване на вратите,да отказва.

Искаше ми се да споделя малкото промени,които направих на Пасата,но не мога да схвана как да покажа снимките

Благодаря Ви колеги :love.vwclub

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 07 апр 2014 15:44

Задните накладки имат ли датчици ? Аз мислех че само за предните са предвидени сигнализация за износване.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 07 апр 2014 16:15

ACURA_Sport написа:Здравейте колеги!
-Когато запалите колите си прещраква ли ви централното,защото в 2,3 седмици след като ми даде ,че задните накладки са за смяна,започна да прещраква централното след като запаля,и плафоните над гредите понякога светват след като запаля колата.
-По някога се случва ,копчето на вратата,за отключване и заключване на вратите,да отказва.

Искаше ми се да споделя малкото промени,които направих на Пасата,но не мога да схвана как да покажа снимките

Благодаря Ви колеги :love.vwclub

имаш дефектирала брава на някоя врата, от нея ти се бъзика и централното и плафоните.
-снимки можеш да качиш като пишеш мнение отдолу има опция да избереш снимка от компютъра ти но не трябва да е много голяма. Или да цъкнеш на бутон "Img" и между скобичките да вмъкнеш линк към снимките ако предварително си ги качил в някой сай за споделяне на снимки.

Потребителски аватар
ACURA_Sport
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот ACURA_Sport » Пон 07 апр 2014 20:10

DoH_KuXoT ,Благодаря за инфото за снимките! Как може да се разбере,коя брава дава грешката?
kossis , явно има,защото ми изписва 'rear brake pads' и после 'Check now' .... Не мисля ,че е нещо друго :)

Върни се в “Passat”