Passat B8 - обща информация
Re: Passat B8 - обща информация
Европейският пасат е с индиректен TPMS, т.е. няма датчици за налягане на колелото, а АБС модула брои оборотите на всяко колело. При мека гума те се променят съответно при достигане на някакво отклонение от запаметената стойност сигнализира за проблем със съответната гума. Поради това този метод не е съвсем точен и реагира чак след като си натрупа необходимите му грешки. По-скоро работи при рънфлат гуми, за нормални гуми работи само ако гумата спада бавно. Аз скоро имах такава ситуация със забит камък в гумата, когато ТПМС-а реагира, разликата беше 1 атмосфера м/у спадащата гума и останалите. Напомпах на 2.6, докато намеря гумаджийница и ме вземат, гумата беша на джанта, ТПМС-а повече не е светил.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Работи си достатъчно адекватно, с оглед двете ми ситуации.
Няма как да очакваш, че на 2.4 ще ъи сигнализира (ако си на 2.6 нормално).
Мисля има на пасат и с отделни датчици, но се плаща прескъпо, предвид че всичко е за точки в тестовете и изисквания.
Няма как да очакваш, че на 2.4 ще ъи сигнализира (ако си на 2.6 нормално).
Мисля има на пасат и с отделни датчици, но се плаща прескъпо, предвид че всичко е за точки в тестовете и изисквания.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Ами на мен ми ги търси,и на дисплея(навигацията )показва ,че ги няма.Затова питам. Нямам копче за ресет.
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Моята е с датчици и на двата комплекта джанти. Разбира се, че има с активен TPMS.
-
Може ли някакъв номер по който да потърся колега.или поне на колко мегахерца са?
-
Vlad777 написа:Ч
От къде да купя читави ремъци ролки въобще за пълното обслужване и на dsg-то масло и филтър?
phantom_ написа:Може ли някакъв номер по който да потърся колега.или поне на колко мегахерца са?
по рама излизат , пусни рамата и ще ги видя
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
phantom_ написа:От къде да купя читави ремъци ролки въобще за пълното обслужване и на dsg-то масло и филтър?
Имаш избор, Порше, Еуратек или Аутотехника.
-
DoH_KuXoT написа:phantom_ написа:Може ли някакъв номер по който да потърся колега.или поне на колко мегахерца са?
по рама излизат , пусни рамата и ще ги видя
Заповядай колега,и благодаря.
На тази рама излизат обикновени вентили , съответно нямаш приемници за вентилите. Иначе на B8 има 315MHz и 433MHz като всеки един от тях се дели на две до 2015 и след 2015
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Това е кода при мен:
7K3 Direct tire pressure monitoring system: Tire pressure control, frequency 433 MHz high level version
7K3 Direct tire pressure monitoring system: Tire pressure control, frequency 433 MHz high level version
-
DoH_KuXoT написа:На
И защо ми свети тогава и ми показва че няма връзка с тях?Как да го нулирам в такъв случай ако няма найстина?Колата е 2016г

- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Ако е така, вероятно ще трябва да се прекодира от активен , на пасивен TPMS. Което поражда въпроса, ако си бил с активен, можеш ли просто да си минеш на пасивен 

Би трябвало винаги да можеш да минеш на пасивен, едно време зависеше от АБС модула (задължително трябваше да поддържа ЕСП), сега вече първо е задължително и второ всички го имат, така че на теория с прекодиране трябва да стане.
Каква е цената на един такъв вентил с приемник? Едно време бяха 100-тина лева...
Каква е цената на един такъв вентил с приемник? Едно време бяха 100-тина лева...
5Q0 907 275 B - този номер на 433mhz се намира ОЕ на цени 140-220лв и заменка по Hella от 80-110лв
Това е само сензор без вентил.
Варианта с вентил 5Q0 998 270 B е на двойно по-висока цена
Това е само сензор без вентил.
Варианта с вентил 5Q0 998 270 B е на двойно по-висока цена