Проблем с двигателя на Пасат 1.8 АБС - катализатор - Решено!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с двигателя на Пасат 1.8 АБС...доста неясен вече

Мнениеот zfa159 » Сря 21 яну 2009 23:32

Онзи ден един колега ми каза за Жигула (не,че има общо ама си мислех,че нашите са по-скъпи в пъти от тяхните)...те били по 4 или 5 лв на бройка....а нашите по 2.50....идеално :)
Благодаря!

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 22 яну 2009 16:35

Може да не се форсира заради аспуха.Имах такъв случай на една бензинова помпа хванала нагар на аспуха.Отвора беше към 1-1/2'' ,но имаше нагар,така че не можеш да си навреш и кутрето.Симптомите бяха същите дето си ги описал.На тихи обороти е перфектна,но ако я форсираш и се дави и гасне.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 22 яну 2009 21:00

Vasseto написа:Може да не се форсира заради аспуха.Имах такъв случай на една бензинова помпа хванала нагар на аспуха.Отвора беше към 1-1/2'' ,но имаше нагар,така че не можеш да си навреш и кутрето.Симптомите бяха същите дето си ги описал.На тихи обороти е перфектна,но ако я форсираш и се дави и гасне.

Ако тихи обороти се приемат 300 и мояата е перфектна....около 10 секунди ;)
Ауспуха отзад е черен и мизерен точно както и свещите които извадих от двигателя.Тъкмо беше станал чист от газта и свещите кафеникакви и....сега пак мизерия :(
Васко ще я гледа другата седмица в Петък живот и здраве...пък дано открие някоя елементарна тъпотия,която сме изпуснали при експериментите.

Потребителски аватар
Paida
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Paida » Чет 22 яну 2009 23:57

някъде февроари 2008 Виктор Рейнц за 1,3MH мотор,а мисля че стават и на мн. др.35лв.комплекта от един квартален магазин.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 22 яну 2009 23:59

Ами благодаря...дано не стигам чак дотам ама.....каквото има да става ще става :)
Другия Петък ще има резултат - ще я гледаме с Васко и ако се наложи ще я обезглавявам.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пет 23 яну 2009 6:27

То темата май се изчерпа от към идеи, ама все пак защо не провериш бобината и комутатора с какво напрежение се захранват.
Мисълта ми е, че са голям консуматор и евентуално някоя хлабава връзка е достатъчна за голям пад на напрежение... :roll:
Това, че си ги сменявал, не означава, че захранването към тях е било ОК.
Аз лично бих боднал две карафички директно на кабелите и да меря с уреда.

Симптомите са ти подобни, както на мен, когато започна да ми "умира" бобината,
тя изгоря за два дена... :(
Така че след като отпадна варианта със шпонката, продължавам да залагам на проблем с тоците,
но умерен залог, защото все пак поне с тях, не би трябвало да имаш проблеми... :wink:

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Пет 23 яну 2009 18:12

VW_forever написа:... продължавам да залагам на проблем с тоците
:да:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 23 яну 2009 20:41

jerrry написа:
VW_forever написа:... продължавам да залагам на проблем с тоците
:да:

Единствения шанс да е токов проблема е скъсан кабел примерно или поне здраво замасил понеже всички модули,участващи по един или друг начин в електрото са проверени - делко,комутатор с бубина,ЕКУ,сменени са капачката и палеца и свещите.
Пък и има искра да му се не знае.... :roll:
Все пак както казах все се наядявам да е някоя глупост...просто да съм тъп и да съм я пропуснал и аз и другите хора дето я гледахме понеже иначе нямам идея какво му е на тоя двигател :cry:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 23 яну 2009 21:01

e добре де ,тия високи тоци с какно ги мерите ,че нещо не разбрах ? казвате ,че са ОК!как разбрахте? имал съм случай със смяна на свещите - чисто нови палят 1 (един) път и на второто са умряли . пробваш ги отвън -работят , на цилиндъра -не !налягането ги гаси ! еееее? що не му е.....ш в такъв случай !какво правиш и какво казваш на клиента в такъв случай? пробмайте с осцилоскоп или мотор тестер . дай снимки . ако няма кой да прочете графииге , ще помогна. стига с тая кола ! :D

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 23 яну 2009 21:11

Е,васко ще я гледа - ще каже какво я мъчи.
Ми гледал съм я по много начини - със стробоскоп се вясва когато трябва.Ако напрежението е под 15кV стробоскопа не задейства (пише си го на него).Отделно колата пали ама за кратко и после гасне,пак я палиш - пак си пали и пак си гасне,пак я палиш - пали си и си гасне....и така до безкрай.
Свещите са Beru като и предишните дето карах с тях около 15к км без проблем...пък и със стари и с нови - все тая.
От какво може да е ниско напрежението на искрата като се замисли човек :
-скапан датчик на хол - сменен с цялото делко
-скапан комутатор - ми да де ама на Голф със същия мотор пали от четвърт и работи екстра
-скапано ЕКУ (нали то бъзика предварението) - ми да де ама и него го закачах на друга кола - идеално си работи с нея
-скапана капачка - сменях я с две други (едната от работеща кола) - никаква промяна
-скапан палец - две смени също с работещи - никаква промяна.
-скапани кабели - ми и тях взех от работеща кола (включително централния) - ми никаква промяна
-скапани свещи - е и тя ги сменявах 2 пъти (едните ги свалих от работещ двигател) - пак нищо.
-скапан ТАП на газта - замостих го с един кламер - никаква промяна.
Друго не се сещам,което да гледам за искрата и което да пробвам :roll:
На осцилоскоп няма как да я кача сега - казах,че колата е без зацепен ангренаж защото Васко помоли да я оставя така за да го зацепим с него в петък - не са възможни каквито и да е експерименти с двигателя в момента...ще поживеем ще видим и на вас ако ви е любопитно аз направо не си намирам място.....така или иначе ми е чсно,че колата ще се оправи...колкото струва - толкова...ама се измъчвам какво е да му се не знае....какво ме тормози и какво пропускаме всички...направо ще започна да взимам успокоителни скоро :lol:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 23 яну 2009 22:59

Колега, не видях да пишеш нещо за дебитомера.И като си обичаш толкова колата, вземи махни тази газова уредба, че има още много да се чудиш какво става с мотора.Разберете, че тези коли не са правени заводски да работят на газ, и евтинията накрая ви излиза през носа.Да не говорим, че да не дава господ,при един удар си си чиста бомба.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 23 яну 2009 23:15

mili 75 написа:Да не говорим, че да не дава господ,при един удар си си чиста бомба.
Тикви с грозде! :evil:
И един мармот завива шоколад в станиол...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 24 яну 2009 0:57

mili 75 написа:Колега, не видях да пишеш нещо за дебитомера.И като си обичаш толкова колата, вземи махни тази газова уредба, че има още много да се чудиш какво става с мотора.Разберете, че тези коли не са правени заводски да работят на газ, и евтинията накрая ви излиза през носа.Да не говорим, че да не дава господ,при един удар си си чиста бомба.

Дебитомер - нищо не казвам за него...то няма и какво да кажа за него освен че нямам такъв ;) Двигателя е моноинжекция - те нямат ;)
По повод газовата - не е тук мястото да се дискутира за или против газта - темата е за съвсем друго и е ясно на 99% от форума,че проблема да не работи двигателя не е заради газовата уредба (не казвам в а заради понеже в момента не е ясно кое точно е проблема ама като се оправи ще си се кара на газ още много километри ;) ).

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Съб 24 яну 2009 9:16

mili 75 написа:........... вземи махни тази газова уредба, че има още много да се чудиш какво става с мотора.Разберете, че тези коли не са правени заводски да работят на газ, и евтинията накрая ви излиза през носа...........................

Някои хора май пишат еи така само да се намират на работа .....
Тези коли са направени да се карат САМО на ГАЗ :)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Съб 24 яну 2009 20:34

Колеги виждам, че въобще не вниквате в това, което казвам относно газта, но понякога в колите не се возите само вие. Не искам да споря с хора, които пишат че тези коли са направени да работят само на газ, може би тази новост е убягнала на производителите дори, включих се в темата за да намекна на "всезнаещия" колега да не се изказва неподготвен относно "дизела и отоплениенто",той ще се сети за какво става дума.

Върни се в “Passat”