Проблем пасат B4 климатроника не духа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем пасат B4 климатроника не духа
един познат вади кабели от колата ми уж ненужни и сега като запаля човечетата на дисплея откачат полудяжат след малко се оправя и когато го пусна уж да духа няма никои климатроника е пален смениха му и съединителя на шаибата на компресора ако някой се е срештал със същия проблем моля да пише ще съм му много благодарен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем пасат B4 климатроника не духа
А кой знае дали са били ненужни тия кабели?Май дето пипаш там се разваля.Дано откриеш къде е проблема.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Айде сега земи една по голяма сопа и оди я строши у капандурата на "приятеля" дет мнооо разбира. От кой модел е климатрона със или без econ?
Изклюваш го натискаш и задържаш едновременно OFF и Temp + и ще ти изкара грешките. Със Temp + ги местиш докато напише 0000 със OFF задържан ги чисти 4444 означава няма грешки. Запиши какви грешки е дал
Напиши ги тук и ще ти кажа къде да търсиш 
Изклюваш го натискаш и задържаш едновременно OFF и Temp + и ще ти изкара грешките. Със Temp + ги местиш докато напише 0000 със OFF задържан ги чисти 4444 означава няма грешки. Запиши какви грешки е дал

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
100% ще му даде вентилатора,щом не иска да вее хич.Лошото е,че може да го даде заради реле 106,ако е от тези с него,може да го даде заради транзисторния блок,ако са му отскубнали някое захранване.Може да го даде ако го няма + до вентилатора през 30А предпазител....много причини.
За сопата - подкрепям!

За сопата - подкрепям!

-
- Автомобил:
- Двигател:
не трябва да е сопа трябва да е бухалка ама и моита глава и тя е за бои дето позволявам няма да е от вентилатора защото до преди тези реформи с кабелите всичко беше 6 ама сега нанаи си ще напиша какви грешки дава утре благодаря на колегите. 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Управлението на вентилатора не е простичко и може да не работи по ред причини.Има реле,което го пуска и спира,има транзисторен блок,който му регулира оборотите и други подобни екстри 
Чети грешки и пиши,за да ти кажем какво да гледаш.

Чети грешки и пиши,за да ти кажем какво да гледаш.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ето така изглежда моят климатроник не мога да му изкарам грешките като дам на контакт и човечетата откачат и след малко се оправя но уви не духа .извинете ме за лошите снимки но са със телефонът ми ако някои знае как да изкарам грешките ще съм му много благодарен
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Натисни и задръж екон и темп + (червеното квадратче) като е на контакт колата
После със червеното квадратче сменяш грешките запиши ги и ги напиши тук. Какви кабели е скубал твоя "приятел" за какво? Каква беше причината да се правите на археолози зад бушонното табло?

После със червеното квадратче сменяш грешките запиши ги и ги напиши тук. Какви кабели е скубал твоя "приятел" за какво? Каква беше причината да се правите на археолози зад бушонното табло?
-
- Автомобил:
- Двигател:
изписва ми 04F 9 00 и когато се опитам да преместя се появява 000 0 00 незнам какво означава това а аз се съгласих да махнем тези кабели защото повечето бяха изрязани преди е имало нещо радиостанция ли незнам .....
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
а някой да знае къде мога да си намеря лампички за дисплея на същия модел климатроник,или да ги заменя с някакви други оргиналните изгоряха те са с някакви лупи отпред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
нямам изобщо букса за мястото на климатроника която е означена с N
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Колата ти трябва да е след 94-та година,щом е с този климатроник.Може да се четат грешките му през ВАГ-Ком от диагностичната букса на двигателния компютър,която ти е над контактния ключ зад пластмасово капаче.Бягай на диагностика с ВАГ-Ком и докладвай
Четете секцията "Auto HVAC"
За лампичките - заменят се с бял диод от запалка,като се подбира подходящо съпротивление така,че да свети прилично (иначе е много силно) и свава вечно
Оригиналните крушчици са на по 6V с лупа отпред за фокусиране на светлината и трудно се намират.

За лампичките - заменят се с бял диод от запалка,като се подбира подходящо съпротивление така,че да свети прилично (иначе е много силно) и свава вечно

Оригиналните крушчици са на по 6V с лупа отпред за фокусиране на светлината и трудно се намират.
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
с светодиод пробвах вече но изгарят, може би не мога да избера подходящо съпротивление.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Трябва да е поне 500 ома,като за начало.По принцип аз не помня какво сложих,но по спомен беше 680 ома май или 820 ома,понеже помня,че пробвах с 470 и светеше твърде силно,после го замених с по-голямо и пак беше силно и т.н. и т.н.,чисто експериментално.Зависи си от диода,който ще използваш.

-
- Автомобил:
- Двигател:
да колата се води 1996г декември уж а за такажа диагностика ще изчакам края на месеца че сега ме е налегнал финансовият глад иначе проверих и вентилатора не е блокирал ще тарся този куплунг които трябва да е на N