Тръбичка на ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gogovet
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AHL 1998

Тръбичка на ABS

Мнениеот gogovet » Чет 07 авг 2008 16:13

Здравейте колеги.Преди няколко дена ударих един камък и днес като погледнах колата отдолу видях ударена външната тръбичка под шофьорската врата,която е свързана към ABS.Пасата е B 5,1998 година 1,6 бензин.Въпроса ми е следният:може ли да се кара така безопасно, а за смяна предлага ли се такава тръбичка,като я гледам е доста дълга,в момента не е омаслена,има ли вероятност да е затворена/премачкана/ напълно и през нея да не преминава спирачна течност.Ще се опитам да кача и снимков материал. Благодаря на отзовалите се.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 авг 2008 17:56

Така,отговори едно по едно.
Щом е от отпред до отзад значи вероятно е за някое от задните колела.
Ако е премачкана много може и да е затворена или поне с доста намален дебит (те не са много широки отвътре).
Щом не е омаслена отвън по принцип е безопасно понеже не изпуска спирачна течност а и е за задно колело.Разбира се не бих тръгнал на дълъг път така или по-агресивно каране.
Дори да не се предлага като резервна част вече има доста магазини,където с удоволствие мерят каква трябва да е дължината,гледат какви са накрайниците и правят същата ама медна дебелостенна.На мен за 4м ми взеха мисля около 20лв с накрайниците.Недостатък е,че си няма задоските сгъвки.ама предимство е че не ръждясва и няма възможност да се пробие след да кажем 10 гидини (на стария ми В3 всичките (стоманени) бяха изгнили а беша на 14 години......обаче от немско..сегашния е от италианско и не са мръднали а вече е също на 14 години :) ).
Успех колега и ако има някакъв проблем пиши да помагаме :)

Потребителски аватар
gogovet

Мнениеот gogovet » Чет 07 авг 2008 18:34

Колега благодаря ти за отговора,но все пак мисля да търся оргинална тръбичка,ако някой знае къде може да се намери и цена нека сподели. :(

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 авг 2008 20:26

Вероятно втора употреба от някой ударен (ама незнам дали ще я развиете цяла без да поразмажете главите на щуцерите) или евентуално при някой официален дистрибутор ама там ще ти откъснат и двете глави за да си пълен инвалид после :) .На мен ми взеха 12лв за крушка за осветление на таблото на Пасат на 15 години :) .....която после си купих за 0.5лв от Автомания и честно казано изкара повече време от оригиналната.
Иначе мога да попитам на едно място евентуално да ти я поръчат от Германия ама едва ли понеже е много дълга и трудно се транспортира....иначе хората се занимават с внос по поръчка (за Елит Кар говоря).

Потребителски аватар
gogovet

Мнениеот gogovet » Съб 09 авг 2008 10:26

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 09 авг 2008 10:30

най простото-отиди на стенд за ГТП и ги помоли да те качат на валците да си провериш спирачките.
ако има проблем-ще се види.
тръбата не е никакъв проблем да се снади с парче и снадки-не е нужно да се купува цяла от отпред до отзад. :wink:

Потребителски аватар
gogovet

Мнениеот gogovet » Сря 13 авг 2008 23:39

Ходих на стенд и там ми казаха,че спирачките са супер.Хващат и четирите колела.Някой да предложи магазин за качествени части било в Пловдив,Пазарджик или Ст.Загора.Като има развитие по проблема ще споделя.Благодаря ви.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 13 авг 2008 23:48

В Стамболийски, близо до 'Целхарт' има фирма, занимаваща се с хидравлични маркучи.
Къде точно се намира- ще излъжа!
Нека по-зпознатите да подскажат ;)

П.п. Ще се опитам утре да им намеря телефоните!

П.п.п.п.... п ! Намерих :mrgreen:
0888/865816
Това е телефона на собственика. Производствената им база е в Стамболийски, а имали офис и в Пловдив, а може би и другаде.
Не съм сигурен, че правят спирачни тръбопроводи, но най-добре е да се пита ;)

Върни се в “Passat”