Тръбичка на ABS
Тръбичка на ABS
Здравейте колеги.Преди няколко дена ударих един камък и днес като погледнах колата отдолу видях ударена външната тръбичка под шофьорската врата,която е свързана към ABS.Пасата е B 5,1998 година 1,6 бензин.Въпроса ми е следният:може ли да се кара така безопасно, а за смяна предлага ли се такава тръбичка,като я гледам е доста дълга,в момента не е омаслена,има ли вероятност да е затворена/премачкана/ напълно и през нея да не преминава спирачна течност.Ще се опитам да кача и снимков материал. Благодаря на отзовалите се.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Така,отговори едно по едно.
Щом е от отпред до отзад значи вероятно е за някое от задните колела.
Ако е премачкана много може и да е затворена или поне с доста намален дебит (те не са много широки отвътре).
Щом не е омаслена отвън по принцип е безопасно понеже не изпуска спирачна течност а и е за задно колело.Разбира се не бих тръгнал на дълъг път така или по-агресивно каране.
Дори да не се предлага като резервна част вече има доста магазини,където с удоволствие мерят каква трябва да е дължината,гледат какви са накрайниците и правят същата ама медна дебелостенна.На мен за 4м ми взеха мисля около 20лв с накрайниците.Недостатък е,че си няма задоските сгъвки.ама предимство е че не ръждясва и няма възможност да се пробие след да кажем 10 гидини (на стария ми В3 всичките (стоманени) бяха изгнили а беша на 14 години......обаче от немско..сегашния е от италианско и не са мръднали а вече е също на 14 години
).
Успех колега и ако има някакъв проблем пиши да помагаме
Щом е от отпред до отзад значи вероятно е за някое от задните колела.
Ако е премачкана много може и да е затворена или поне с доста намален дебит (те не са много широки отвътре).
Щом не е омаслена отвън по принцип е безопасно понеже не изпуска спирачна течност а и е за задно колело.Разбира се не бих тръгнал на дълъг път така или по-агресивно каране.
Дори да не се предлага като резервна част вече има доста магазини,където с удоволствие мерят каква трябва да е дължината,гледат какви са накрайниците и правят същата ама медна дебелостенна.На мен за 4м ми взеха мисля около 20лв с накрайниците.Недостатък е,че си няма задоските сгъвки.ама предимство е че не ръждясва и няма възможност да се пробие след да кажем 10 гидини (на стария ми В3 всичките (стоманени) бяха изгнили а беша на 14 години......обаче от немско..сегашния е от италианско и не са мръднали а вече е също на 14 години

Успех колега и ако има някакъв проблем пиши да помагаме

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Вероятно втора употреба от някой ударен (ама незнам дали ще я развиете цяла без да поразмажете главите на щуцерите) или евентуално при някой официален дистрибутор ама там ще ти откъснат и двете глави за да си пълен инвалид после
.На мен ми взеха 12лв за крушка за осветление на таблото на Пасат на 15 години
.....която после си купих за 0.5лв от Автомания и честно казано изкара повече време от оригиналната.
Иначе мога да попитам на едно място евентуално да ти я поръчат от Германия ама едва ли понеже е много дълга и трудно се транспортира....иначе хората се занимават с внос по поръчка (за Елит Кар говоря).

Иначе мога да попитам на едно място евентуално да ти я поръчат от Германия ама едва ли понеже е много дълга и трудно се транспортира....иначе хората се занимават с внос по поръчка (за Елит Кар говоря).
Ето ги и снимките.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/753/583018178.JPG">photo_1</a>
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1269/894381187.JPG">photo_2</a>
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/753/583018178.JPG">photo_1</a>
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1269/894381187.JPG">photo_2</a>
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
В Стамболийски, близо до 'Целхарт' има фирма, занимаваща се с хидравлични маркучи.
Къде точно се намира- ще излъжа!
Нека по-зпознатите да подскажат
П.п. Ще се опитам утре да им намеря телефоните!
П.п.п.п.... п ! Намерих
0888/865816
Това е телефона на собственика. Производствената им база е в Стамболийски, а имали офис и в Пловдив, а може би и другаде.
Не съм сигурен, че правят спирачни тръбопроводи, но най-добре е да се пита
Къде точно се намира- ще излъжа!
Нека по-зпознатите да подскажат

П.п. Ще се опитам утре да им намеря телефоните!
П.п.п.п.... п ! Намерих

0888/865816
Това е телефона на собственика. Производствената им база е в Стамболийски, а имали офис и в Пловдив, а може би и другаде.
Не съм сигурен, че правят спирачни тръбопроводи, но най-добре е да се пита