Примигване на фаровете и лампите в купето
Примигване на фаровете и лампите в купето
Пасат 1.8Ми АБС 92г. Напоследък забелязах, че фаровете и светлините в купето ми примигват. Направих проба и установих, че проблема изчезва когато електрическата инсталация се натовари (при пуснати фарове, нагревател на задното стъкло и вентилатор на последна степен) проблема не се проявява. Дали проблема е диодната плочка или някъде имам разхлабена маса?
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
възможно е да е от недостиг на енергия, генерирана от Генератора. При включването на повече уреди, оборотите на автомобила се нагласят така,че да могат да захранят всички консуматори в купето. и обратно- при по малко пуснати консуматори- оборотите са по ниски и е възможно да се получат тези премигания порати недостатъчно ток от "динамо/генератор" (още повече ако имаш аудио система която е по - мощничка)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,и при мен беше така.Предполагам че алтернатора ти е марка "VALEO".Оправих го по следния начин:
1-Сваляш реле-регулатора с четките.
2-С отвертка премахваш изолацията от 3-те страни на четките (това което е залято).
3-Там виждаш 3 спойки,презапояваш ги с мощен поялник.
4-Сглобяваш всичко по обратен ред.
1-Сваляш реле-регулатора с четките.
2-С отвертка премахваш изолацията от 3-те страни на четките (това което е залято).
3-Там виждаш 3 спойки,презапояваш ги с мощен поялник.
4-Сглобяваш всичко по обратен ред.