Счупена вложка за секретни болтове Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bogidarr
Автомобил:
Двигател:

Счупена вложка за секретни болтове Passat B5

Мнениеот bogidarr » Пон 25 авг 2008 22:01

Колеги ,днес се опитах да сваля предна дясна гума на Пасата -имам разбит носач/и/ и исках да огледам -в калъфа с инструментите намерих вложка за секретните болтове на алуминиевите джанти -обаче и е потрошен целия улеи които прави комбинацията за да влезе вложката и да отвие болта -опитах другите болтове как са стегнати -идиотски -скачах върху ключа за да ги отвия -моля даите съвет какво да правя -мога ли да поръчам някъде нова вложка -така не мога да сваля нито една гума !Опитах да набия камък от гедоре около целия болт -влезе стегнато -но като напънах на отвиване -превъртя -моля дайте съвет ако сте се сблъсквали с такъв проблем

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 25 авг 2008 22:15

ако не намериш друга вложка или не искаш да счупиш друга ,заварка на желязо за секретния болт и развиваш

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 25 авг 2008 22:27

Няма ли да стане със пръскане със смазка, изчакване и пробване с по-дълго рамо ?
А пистолет ? Гумаджиите имат задължително.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 26 авг 2008 16:05

и друг път да знаеш болтовете си си стягаш с ключа сам,е....л съм ти гумаджиите,заради такива скъсах болт при развиване.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 26 авг 2008 22:30

Въпроса е не кой, а как ги завива/отвива. Чукам на дърво не съм имал проблем с гумаджиите. Нормално е ако не си отвивал болтовете няколко месеца да се спекат.
Един познат с голфче ей така все се оплакваше: "приятел ми счупи шибидаха(а приятеля натиснал само копчето), масларя му счупил щеката (а той само я изтеглил) ..." и т.н. За жалост се случват нещата.

Потребителски аватар
syncro fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот syncro fen » Сря 27 авг 2008 20:31

Спасението ти е да намериш от някой колега същия преходник - разликата е в шлицовете, само докато ги развиеш и после си купуваш 4 нормални болта като останалите. Преди да развиваш чукни няколко пъти болтовете навътре и би трябвало да стане. :wink:

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Чет 28 авг 2008 7:23

Ако са ти оригинални болтовете иди във фирмен сервиз. Там имат ключове всякакви. Аз така си купиг колата с 3 секретни болта и без ключ ?!?!?. Ма да съм гледал. Отидох в Юнитрейд и за 5 минути бях с нови болтове.

Потребителски аватар
bogidarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogidarr » Пет 29 авг 2008 10:16

Колеги отидох в сервиз и там много бой и пневматичен секач оправиха положението Благодаря на Всички /вложка абсурд да открия потроших се от обикаляне и търсене -добре че не спуках гума :lol: /

Върни се в “Passat”