Пасата : Б3 Комби 88г. карборатор 1.6 ,с газова
Проблема: ПОНЯКОГА не иска да запали, по рано мн рядко се случваше но напоследък зачестява. Въртя ключа дава си на контакт но не върти стартера. Държи се малко като имобилайзер. Имобилайзер имахме, сменихме го с друг нов, след известно време пак направи проблем, изключихме новия вече не важи. Имаме аларма, сменихме я наскоро, никакъв резултат. И аз не знам какво е вече

Начин да се запали :
1. молиш се малко на господ шибаш 3-4 пъти таблото - Чудо пали, (май само 1 път стана)
2. Гасят се всички видове тоци(радио,светлини,мигачи всичко което може) върти и 40% от случайте Пали
3. Основният начин 99% от случайте Отваряш капака махаш клема от акумолатора, слагаш пробваш и Пали! Това движение понякога става и само със едно здраво Затръшване на капака без да се пипа акумолатора, но вече почти не върши работа.
Не ми пречеше толкова много до момента в който ми загасна насред Трафика в средна лента и начини 1 и 2 не сработиха. Бутай встрани отваряй капака ,Клемите, бърза молитва и запали. но сам човек с 3 години лек стаж с 1.5 тона желязо дето не помръдва на центара на натоварения път НЕ ИСКАМ ДА МИ СЕ СЛУЧИ ПАК!
Та молбата ми е ако имате идея от какво е това чудо споделете !
Все едно някаде някое реле зацепва и трябва да му махна точеца за да се орпави