не ми отчита външната температура?
не ми отчита външната температура?
пасата е 1998 година, и нещто не ми показва външната температура борд компутъра от какво може да е?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stivcho написа:А какво представлява тоя датчик и къде общо взето се намира,без климатик съм.
Ами при мене датчика се намира под десния фар в бронята /това си спомням поне/
VWCLUB в класацията на BGtop.net
°niksi°
Спрях се върху две възможни алтернативи на датчик за околната температура.Първият се намира под въздушният филтър има една цилиндична кутия и около нея виси едно дълго около 5 см "нещо",което има три пластмасови крачета и нещо като електрод в средата,мисля,че е пригодено да се включва в тоя пластмасов цилиндър отдолу.Незная дали не се включва там единствено да не виси,понеже включено там като се намокри по бавно изсъхва.
Второто което открих е един отрязан кабел отиващ към бронята до радиатора.Проследявайки го обратно открих,че след това отива в едно реле което се намира да казанчето за чистачките.
Кое от двете може да е ?
Второто което открих е един отрязан кабел отиващ към бронята до радиатора.Проследявайки го обратно открих,че след това отива в едно реле което се намира да казанчето за чистачките.
Кое от двете може да е ?
Доколкото не разбирам руски
,братята са също разнопосочни в мнението им къде точно е датчика:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =5467&st=0

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =5467&st=0
Благодаря ти Дано,
Но с риска да бъда банален, още веднъж това ли тоя датчик,защото както написах точно това виси(електрода е по-къс) около един цилиндър под въздушният филтър:
текста на руски:
ДАТЧИК ТЕМПЕРАТУРЫ ВСАСЫВАЕМОГО ВОЗДУХА
Датчик температура всасываемого воздуха представляет собой термистор (резистор, изменяющий сопротивление в зависимости от температуры), установленный в нижней части корпуса воздушного фильтра.
Термистор, находящийся внутри датчика, является термистором с "отрицательным температурным коэффициентом", т.е. при нагреве его сопротивление уменьшается.
Высокие температуры вызывают низкое сопротивление (70 Ом при 130 °С), а низкая температура воздуха даёт высокое сопротивление (100700 Ом при температуре -40 °С).
ЭБУ подаёт на датчик температуры воздуха напряжение 5 В через резистор с постоянным сопротивлением, находящийся внутри ЭБУ.
Температуру воздуха ЭБУ рассчитывает по падению напряжения на датчике, имеющем переменное сопротивление. Напряжение высокое, когда воздух холодный, и низкое, когда воздух тёплый.
Но с риска да бъда банален, още веднъж това ли тоя датчик,защото както написах точно това виси(електрода е по-къс) около един цилиндър под въздушният филтър:

текста на руски:
ДАТЧИК ТЕМПЕРАТУРЫ ВСАСЫВАЕМОГО ВОЗДУХА
Датчик температура всасываемого воздуха представляет собой термистор (резистор, изменяющий сопротивление в зависимости от температуры), установленный в нижней части корпуса воздушного фильтра.
Термистор, находящийся внутри датчика, является термистором с "отрицательным температурным коэффициентом", т.е. при нагреве его сопротивление уменьшается.
Высокие температуры вызывают низкое сопротивление (70 Ом при 130 °С), а низкая температура воздуха даёт высокое сопротивление (100700 Ом при температуре -40 °С).
ЭБУ подаёт на датчик температуры воздуха напряжение 5 В через резистор с постоянным сопротивлением, находящийся внутри ЭБУ.
Температуру воздуха ЭБУ рассчитывает по падению напряжения на датчике, имеющем переменное сопротивление. Напряжение высокое, когда воздух холодный, и низкое, когда воздух тёплый.