Питане за задни спирачни апарати.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питане за задни спирачни апарати.
Привет, значи вмомента сменям барабаните с дискове но моста който взех беше с доста занемарени апарати и се наложи тотално рециклиране на апаратите нови гумички и т.н. Вмомента апаратите са изкарани от киселината готови за боя,ще се боядисат първо и после ще се сложат новите гумички. Понеже като ги отварях видях че на места има грес но не можах да видя къде точно е била защото беше станала като кал но е ясно,че е за механизма за ръчната.(Апаратите са LUCAS 38 ) ТА питането ми е: като ги сглабям къде точно трябва да гресирам и най-вече проблем ли е ако греста има съприкосновение със спирачната течност,защото местата където имаше грес имаше и спирачна течност.Ще се радвам някой да помогне че искам да го направя задния мост до шампионата пък като се видим ще почерпя:)
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Правих тази процедура скоро и на Lucas и на Girling
Грес има отзад дето е гайката 13.Точно под нея има семеринг там слагаш грес.Слагаш малко и вътре в бронзовата втулка.За да няма съприкосновение на спирачна течност и грес от страна на буталото (вътре в цилиндъра на дъното ) се слага малко 'о' пръстенче ...
.
Lucas- a се събира сравнително лесно, но Girling-a без някаква импровизирана скоба е кошмар.За да ми бъде по-лесно опилих на шмиргел едни зегер-клещи ....
Ако има друго питай
Грес има отзад дето е гайката 13.Точно под нея има семеринг там слагаш грес.Слагаш малко и вътре в бронзовата втулка.За да няма съприкосновение на спирачна течност и грес от страна на буталото (вътре в цилиндъра на дъното ) се слага малко 'о' пръстенче ...

Lucas- a се събира сравнително лесно, но Girling-a без някаква импровизирана скоба е кошмар.За да ми бъде по-лесно опилих на шмиргел едни зегер-клещи ....
Ако има друго питай