Забелязах че като се движа се чува някакво чукане. Като спускам на скорост се чува по-силно, като ускйорявам - по-слабо. По инерция не се чува. Вдигах на крик да се върти колелото във въздуха (пробвах и лявото и дясното) нищо не се чува. Пробвах да отпускам по рязко съединителя с дръпната ръчна - пак нищо. Понеже вече е късно - не ми се ходише на канал да гледам отдолу. Давайте съвети какво и как да проверя утре.
mod edit: gr_kanev

Чукане при движение на скорост - ОПРАВЕНО
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да това е нормално луфта идва от движението в каретата... Като почнеш с крак да риташ гумата и да я притискаш се усеща че има нещо лабаво. Най лесно вдигаш я на крик и хващаш гумата горе и долу, не в ляво и дясно, че може така накрайника ако е разбит и той да те подведе и започваш да я клатиш и луфта се осеща ако го има.... Също провери с ключ дали е стегната, обикновенно като лагера се предаде и тох отхлабва и гайката седи одвита.... Ако това е проблема недей да я притягаш, можеш съвсем леко, ако я стегнеш има вероятност да стане мазало с лагера, зависи как се е разбил. Самото тропане може да идва от това, че карето когато е одвита главината започва да играе и чакърка... Все пак говоря за проблем, които може и да не е този.... 

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:Ако е от лагера, няма ли и по инерция да се чува?
Ами при мен в момента е разбит и се чува само когато пускам газта без да изкарвам от скорост, съшо и на 3-та при плавно подаване на газ около 3000 оборота.... Ако изключа от скорост нищо не се чува....

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:Снощи се бях попритеснил![]()
Има един предпазител над вътрешния маншон на дясната полуоска. Той се е разхлабил и е опирал в металната част -там където са нолтовете които държат полуоската (не знам как се казва).
Стегнах болтовете и всичко се оправи
Радвам се, че си минал тънко! Но такъв звук да знаеш, че все оттам иде!