Голям проблем с хидравликата (най-вероятно) Б5 - РЕШЕНО!?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
asio4658
Автомобил:
Двигател:

Голям проблем с хидравликата (най-вероятно) Б5 - РЕШЕНО!?

Мнениеот asio4658 » Съб 11 окт 2008 20:32

Hi all, имам голям проблем с хидравликата. Проблема е следния - при празен ход волана е твърд като камък, едва го навивам (не е от недояждане ) :lol: , когато включа на скорост и потегля също нема никой, така е на всички скорости до към 3000-3200 оборота. от 3200 нагоре (със сигурност) волана си олеква и колкото по високи обороти поддържам толкоз повече мога да го навъртя преди да натежи отново. Това всичко на скорост става дума. На празен ход и на 5000 оборота не мога да го мръдна почти, :?: . В смисъл до толкоз съм пробвал, от 5к нагоре не съм минавал, мисля че няма смисъл.

Ако някой е имал същия проблем или знае моя от какво естество може да бъде, моля помогнете ми :cry:

П.С.: Казаха ми, че може да е от разхлабен ремък.

/- Белята стана докато се мъчех да излезна от насип чакъл, почти бях заровил гумите и за да излезна май попрекалих с настъпването и въртенето на гуми, не си спомням точно но май бях на почти пълен волан, но със сигурност не докрай.-/

Последна промяна от asio4658 на Вто 21 окт 2008 17:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 11 окт 2008 20:39

Помпата може би? Течност сигурно има?

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Съб 11 окт 2008 22:43

Преди години карах Б5 и се наложи да сменим помпата на хидравликата. Волана си се въртеше, но течността все едно завираше. Не знам дали е същият проблем, но изглежда ще се наложи смяна именно на помпата.
По принцип не бива да се държи волана доста завъртян в едната посока повече от 10 секунди. Така се прецаква хидравликата . . .

Потребителски аватар
asio4658
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asio4658 » Пон 13 окт 2008 0:43

Дотук с трима колеги се консултирах и ми казаха едно и също - разхлабен ремък, моля се да не е нещо по сериозно, в понеделник ще се чуе точно какво е.

Потребителски аватар
asio4658
Автомобил:
Двигател:

Решено

Мнениеот asio4658 » Вто 21 окт 2008 17:55

Хидравликата се оправи, но по много странен начин. падна ми акумулатора и отидох да си купя нов. Дотогава хидравликата пак я нямаше. Смених акумулатора и след 2-3 километра се усетих, че всъщност хидравликата вече си работи съвсем нормално. Не знам дали е от акумулатора, или некво камъче било заседнало някаде си, но е факт че след смяната на акумулатора хидравликата е ОК. Не знам каква е вероятността нещо заседнало там долу под капака да е паднало точно като съм сменял акумулатора. :?: Сложно.

Върни се в “Passat”