Скърцане при въртене на вола и проблем с светлините за задна
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Скърцане при въртене на вола и проблем с светлините за задна
Пасат б3,1.8ми,без хидравлика съм,и при въртенето на волана се чува странно скърцане дори вътре в копето го чувам а като излеза от вън струва ми се идва от дясно,има ли е някои такъв проблем, и също светлините за каране назад ми се изгубиха,работеха си и двете и изведнъж хоп няма никой?крушките са си ок,но не работи?
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скърцане при въртене на вола и проблем с светлините за з
и също светлините за каране назад ми се изгубиха,работеха си и двете и изведнъж хоп няма никой?крушките са си ок,но не работи?[/quote]
На скоростната кутия има един черен датчик - той се бъзика.
ок колега,но каде се намира този датчик как да го сваля,и възможно ли е да го отремонтирам или да си закупя нов
На скоростната кутия има един черен датчик - той се бъзика.
ок колега,но каде се намира този датчик как да го сваля,и възможно ли е да го отремонтирам или да си закупя нов
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
valioboy написа:... ок колега,но каде се намира този датчик как да го сваля,и възможно ли е да го отремонтирам или да си закупя нов
Внимателно сваляш буксата, след това леко разглобяваш това което остава (там където си свалил буксата) - на щипчици е. Възможно е да е нагоряло или зацапано.
За това говорим:
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Petyoffy написа:valioboy написа:... ок колега,но каде се намира този датчик как да го сваля,и възможно ли е да го отремонтирам или да си закупя нов
Внимателно сваляш буксата, след това леко разглобяваш това което остава (там където си свалил буксата) - на щипчици е. Възможно е да е нагоряло или зацапано.
За това говорим:
valioboy направо откачи куплунга с кабелите и свали целия черен датчик. Той е на два болта за ключ 10-ка. Единия болт служи и за маса. Когато включиш на задна вътре една пластина се завърта и дава контакт. Почисти я, пръсни с WD40, ако не се оправи, нова струва 15лв. Ето и един по-близък план: