регулиране на предница или баланс на гуми
регулиране на предница или баланс на гуми
Наскоро си смених гумите на пасата със зимни, като използвах същите джанти от летните. Този уикенд излязох на дълъг път и установих, че като пусна волана на прав път леко занася на дясно. Преди смяната нямаше такова нещо. Уж балансираха гумите, ама.. И между другото какво значи означението "CL" на пасата 

- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Re: регулиране на предница или баланс на гуми
duini написа:Наскоро си смених гумите на пасата със зимни, като използвах същите джанти от летните. Този уикенд излязох на дълъг път и установих, че като пусна волана на прав път леко занася на дясно. Преди смяната нямаше такова нещо. Уж балансираха гумите, ама.. И между другото какво значи означението "CL" на пасата
Реглаж на предница.
CL-Целогодишен(хи-хи-хи).Демек може да го караш и през зимата!

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
duini написа:Наскоро си смених гумите на пасата със зимни, като използвах същите джанти от летните. Този уикенд излязох на дълъг път и установих, че като пусна волана на прав път леко занася на дясно. Преди смяната нямаше такова нещо. Уж балансираха гумите, ама.. И между другото какво значи означението "CL" на пасата
НЕ Е ЧЕСТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тъкмо смятах да пускам СЪЩАТА тема

scuba написа:duini написа:Наскоро си смених гумите на пасата със зимни, като използвах същите джанти от летните. Този уикенд излязох на дълъг път и установих, че като пусна волана на прав път леко занася на дясно. Преди смяната нямаше такова нещо. Уж балансираха гумите, ама.. И между другото какво значи означението "CL" на пасата
НЕ Е ЧЕСТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тъкмо смятах да пускам СЪЩАТА темаДаже и посоката на завиване съвпада с мойта. Сега кажи, че гумите са ти Мишелин Алпин и ще си помосля че си ми откраднал колата
С Барум Поларис 2 съм

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Я сега и аз да попитам нещичко, защото го дават в събота и неделя да вали сняг, което означава че идва времето да си сменям гумите със зимни.
Има ли значение как ще бъдат сложени гумите, как е по добре - ако гумата е била предната зима отляво да си остане лява, или е хубаво да се разменят?
И още нещо - мисля да купувам още 2 зимни гуми които да сложа отпред. В такъв случай как е хубаво да се сложат отзад старите зимни гуми - да им менкам ли страните или не?
Има ли значение как ще бъдат сложени гумите, как е по добре - ако гумата е била предната зима отляво да си остане лява, или е хубаво да се разменят?
И още нещо - мисля да купувам още 2 зимни гуми които да сложа отпред. В такъв случай как е хубаво да се сложат отзад старите зимни гуми - да им менкам ли страните или не?
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
doktora написа:?
Въпроса ти не е по темата, но.....
Зимните гуми се слагат доста преди да завали сняг,... по точно когато температурите започнат да падат под +7градуса целзии

Ако гумите имат посока, а 90% от зимните имат би трябвало да ги сваляш от джантите за да ги обърнеш... но изслушай и какво ще те посъветва гумаджията. Предполагам че няма да ги сменяваш сам

Ако не са износени неравномерно, няма сми да ги обръщаш! Ако са износени неравномерно, значи няма живот в тях...

-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
doktora написа:Има ли значение как ще бъдат сложени гумите, как е по добре - ако гумата е била предната зима отляво да си остане лява, или е хубаво да се разменят?
За автомобили с предно предаване:
- предна лява -> задна лява, предна дясна ->задна дясна;
- задна лява -> предна дясна, задна дясна -> предна лява.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Благодаря и на двама ви! Колата е с предно предаване, зимните гуми (2 бр.)си имат посока, свалени са от джантите, в момента съм с всесезонни от които не съм никак доволен през зимата.
Защо въпросът ми да не е по темата -просто се чудех ако не купя още 2 нови зимни гуми, дали ще окаже някакво влияние на предницата ( да почне да тегли нанякъде ) ако им разменя страните на старите зимни?!
А иначе stil ми е отговорил на другия въпрос/вариант, при който ако имам вече 4 зимни гуми (2 нови + 2 стари ) какво да правя - ясно е че новите отиват отпред, а на старите не им се променя страната.
Защо въпросът ми да не е по темата -просто се чудех ако не купя още 2 нови зимни гуми, дали ще окаже някакво влияние на предницата ( да почне да тегли нанякъде ) ако им разменя страните на старите зимни?!
А иначе stil ми е отговорил на другия въпрос/вариант, при който ако имам вече 4 зимни гуми (2 нови + 2 стари ) какво да правя - ясно е че новите отиват отпред, а на старите не им се променя страната.