регулиране на предница или баланс на гуми

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
duini
Автомобил:
Двигател:

регулиране на предница или баланс на гуми

Мнениеот duini » Вто 15 ное 2005 17:18

Наскоро си смених гумите на пасата със зимни, като използвах същите джанти от летните. Този уикенд излязох на дълъг път и установих, че като пусна волана на прав път леко занася на дясно. Преди смяната нямаше такова нещо. Уж балансираха гумите, ама.. И между другото какво значи означението "CL" на пасата :)

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Re: регулиране на предница или баланс на гуми

Мнениеот Iavor » Вто 15 ное 2005 17:26

duini написа:Наскоро си смених гумите на пасата със зимни, като използвах същите джанти от летните. Този уикенд излязох на дълъг път и установих, че като пусна волана на прав път леко занася на дясно. Преди смяната нямаше такова нещо. Уж балансираха гумите, ама.. И между другото какво значи означението "CL" на пасата :)

Реглаж на предница.
CL-Целогодишен(хи-хи-хи).Демек може да го караш и през зимата! spam

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 15 ное 2005 17:28

ако гумите ти не са с посока пробвай да смениш местата на двете предни. при мен помогна. ако си с 4 еднакви опитаи някви комбинации примерно предните отзад и т.н.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 15 ное 2005 17:53

Като първо провери налягането в гумите, след това баланс.
ЦЛ - най-вероятно нямаш ник'ви екстри(клима, еърбег) ... най-много шибидах(незнам тая простотия що я водят екстра)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 15 ное 2005 17:55

duini написа:Наскоро си смених гумите на пасата със зимни, като използвах същите джанти от летните. Този уикенд излязох на дълъг път и установих, че като пусна волана на прав път леко занася на дясно. Преди смяната нямаше такова нещо. Уж балансираха гумите, ама.. И между другото какво значи означението "CL" на пасата :)

НЕ Е ЧЕСТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тъкмо смятах да пускам СЪЩАТА тема :-) Даже и посоката на завиване съвпада с мойта. Сега кажи, че гумите са ти Мишелин Алпин и ще си помосля че си ми откраднал колата :lol:

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Вто 15 ное 2005 21:09

същата работа ве - смених гумите и почна да тегли. Седмица по рано минах реглаж на предница и не теглеше - не мога да си го обясня защо, но понякога почва да носи от гуми.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 15 ное 2005 21:53

просто едната гума е с 1мм повече грайфер от другата

Потребителски аватар
duini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duini » Сря 16 ное 2005 10:32

scuba написа:

НЕ Е ЧЕСТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тъкмо смятах да пускам СЪЩАТА тема :-) Даже и посоката на завиване съвпада с мойта. Сега кажи, че гумите са ти Мишелин Алпин и ще си помосля че си ми откраднал колата :lol:

С Барум Поларис 2 съм :) ДОвечера ще проверявам налягане на гуми и сигурно уикенда ще ходя на реглаж :( кофти работа.

Потребителски аватар
duini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duini » Сря 16 ное 2005 10:34

madmen написа:Като първо провери налягането в гумите, след това баланс.
ЦЛ - най-вероятно нямаш ник'ви екстри(клима, еърбег) ... най-много шибидах(незнам тая простотия що я водят екстра)

И шибидах нямам, ама пак си го харесвам пасата. Мерси за инфото

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 16 ное 2005 10:45

Я сега и аз да попитам нещичко, защото го дават в събота и неделя да вали сняг, което означава че идва времето да си сменям гумите със зимни.
Има ли значение как ще бъдат сложени гумите, как е по добре - ако гумата е била предната зима отляво да си остане лява, или е хубаво да се разменят?
И още нещо - мисля да купувам още 2 зимни гуми които да сложа отпред. В такъв случай как е хубаво да се сложат отзад старите зимни гуми - да им менкам ли страните или не?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 16 ное 2005 10:59

doktora написа:?

Въпроса ти не е по темата, но.....
Зимните гуми се слагат доста преди да завали сняг,... по точно когато температурите започнат да падат под +7градуса целзии :!:
Ако гумите имат посока, а 90% от зимните имат би трябвало да ги сваляш от джантите за да ги обърнеш... но изслушай и какво ще те посъветва гумаджията. Предполагам че няма да ги сменяваш сам :idea:
Ако не са износени неравномерно, няма сми да ги обръщаш! Ако са износени неравномерно, значи няма живот в тях... :idea:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Сря 16 ное 2005 11:03

doktora написа:Има ли значение как ще бъдат сложени гумите, как е по добре - ако гумата е била предната зима отляво да си остане лява, или е хубаво да се разменят?

За автомобили с предно предаване:
- предна лява -> задна лява, предна дясна ->задна дясна;
- задна лява -> предна дясна, задна дясна -> предна лява.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 16 ное 2005 13:47

Благодаря и на двама ви! Колата е с предно предаване, зимните гуми (2 бр.)си имат посока, свалени са от джантите, в момента съм с всесезонни от които не съм никак доволен през зимата.
Защо въпросът ми да не е по темата -просто се чудех ако не купя още 2 нови зимни гуми, дали ще окаже някакво влияние на предницата ( да почне да тегли нанякъде ) ако им разменя страните на старите зимни?!
А иначе stil ми е отговорил на другия въпрос/вариант, при който ако имам вече 4 зимни гуми (2 нови + 2 стари ) какво да правя - ясно е че новите отиват отпред, а на старите не им се променя страната.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 22 ное 2005 22:48

доктора и аз мисля да направя така едни нови гуми да си взема и едни зимни настаро отзад според мене най оптималния вариант ;)

а иначе за класите доколкото знам
CL-comfort line :)

Върни се в “Passat”