регулиране на ръчната спирачка
регулиране на ръчната спирачка
Здрадейте колеги,можели някой да ме посъветва,как да си регулирам ръчната спирачка,става въпрос за пасат В4.В момента има три пръста свободен ход и до края почти не се усеща напрежение,въобще не държи.Предварително ви благодаря.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Това ще те ориентира какво трябва да правиш, нищо, че е за В3:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F7%EA%E0
Демек- махаш това, дето е около лоста и натягаш гайките на шпилките на ръчната.
Успех!
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F7%EA%E0
Демек- махаш това, дето е около лоста и натягаш гайките на шпилките на ръчната.
Успех!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
iojko1 написа:тия гайки на шпилките на самия лост за ръчната ли са ,вътре в купето ли?
Ми на В3 схемата е следната - махаш отзд дето е пепелника между двете седалки и отдолу са гайките на шпилките...там натягаш.
Може да махнеш и цялата пластмаса ама аз съм виждал как го правят и само през пепелника (ама е повече мъка).Не ги натягай до безкрай защото ще държи постоянно тогава

Успех!
Също само да споделя нещичко - ако в движение дръпнеш ръчната при Пасат това не оказва особено голямо влияние на движението....забавя се де ама.....слаба работа.
Обаче ако я дръпнеш на място....няма тръгване...
Държа да отбележа,че това е ако работи добре ръчната.
Успех!
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Малко вероятно но все пак след като натегнеш гайките, провери дали при свалена ръчна и освободена от скорост колата ще стои на едно място при лек наклон. Просто да не си пренатегнал.
Ако и при натягане докрай няма ефект, значи нови накладки.
И внимавай първите няколко километра защото колата започва да спира по друг начин.
Ако и при натягане докрай няма ефект, значи нови накладки.
И внимавай първите няколко километра защото колата започва да спира по друг начин.
- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Колега iojko1, най-добре е да си смениш жилата на ръчната. Казваш в произволен магазин за VW части, модела на колата и купуваш. По спомени около 40.00 лв. струва комплекта. Внимавай за това, дали жилото е за дискове или за барабани.
Не е сложно, просто трябва да полежиш малко под колата и после да позатегнеш леко в купето.