Проблем с вклчването на скоростите и то отраз

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Проблем с вклчването на скоростите и то отраз

Мнениеот zfa159 » Чет 20 ное 2008 18:33

Случката е следната - карам си аз и в един момент отраз започнаха да се вклчват значително по-трудно скоростите (на дълъг път ми се случи отведнъж).Както се сещате веднага като стигнах за където бях тръгнал огледах :
-няма никакви изменения около захвата на жилата към механизъма на скоростите.
-механизъма си е добре гресиран и не опира никъде.
-не е изтекло маслото от скоростите от някъде (няма скъсани маншони на вътрешните карета,няма омазнено или нещо подобно).
Случи се съвсем отраз и не е от съединителя - дори на место с изгасен двигател влизат тегаво.
Трудността се изразява в това,че като тръгна да включвам на някоя скорост тръгвам да я вкарвам,сякаш нещо опира и трябва да го бутна за да успея да вклча.Така е на всички скорости освен задна.Тя си влиза както преди си влизаше.Останалите - с мъка.
Гледах жилата - не са да кажеш ръждясали или нещо подобно - не съм ги откачал от скоростите да видя как се движат.
Подозирам някой тампон на двигателя - откакто я имам е сменян само предния и този при скоростие - големия отзад не е сменян ама няма някакви вибрации или нещо нередно.
Дали е нещо вътре по скоростие,дали около скоростния лост нещо....не съм много наясно от какво точно може да прави така.Понякога си включва много леко ама се случва много рядко без да правя някакво конкретно действие....макар че имам чуството,че като намалявам включва по-лесно отколкото ако ускорявам.Може би има общо с накланянето на двигателя.
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
danaildimitrov1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildimitrov1982 » Чет 20 ное 2008 18:41

почти съм сигурен че проблема е в скоростната кутия но ако ще я гледа някой по добре да е някой на който имаш доверие :welcomee

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 20 ное 2008 18:44

Откачи жилата и пробай как се включват с ръка .... трябва да е сравнително лесно ... ако става с много зор ... значи скорости.Възможно е механизма на жилата се е повредил под скоростния лост.Махи кожата на скоростите и барчето и огледай как са нещата.Може там да се е получил проблема.Ако е отдолу, под лоста-трябва канал и сваляне на ауспух

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 20 ное 2008 21:34

bobcho написа:Откачи жилата и пробай как се включват с ръка .... трябва да е сравнително лесно ... ако става с много зор ... значи скорости.Възможно е механизма на жилата се е повредил под скоростния лост.Махи кожата на скоростите и барчето и огледай как са нещата.Може там да се е получил проблема.Ако е отдолу, под лоста-трябва канал и сваляне на ауспух

А там какво има като система?Аз съм гледал само отгоре ама не се вижда много добре всичко.
Предполагам,че проблема е в скоростите ама ще разкача жилата да видя как се движат те и дали го има това запъване.
Иначе ако е в скоростите - ще си ги правя сам.Не е много сложно пък и съм разчаствал доста скорости така че няма да се затрудня освен от финансова гледна точка ама това е в зависимост от това какво ще открия като я разчастя ама...дано не се стига дотам де :)
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 21 ное 2008 9:39

Колега, преди да трошиш - свали маншона около скоростния лост и провери да не ти е изпаднала зегерката, която държи лоста към оста - това е често срещан проблем!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 21 ное 2008 10:04

Може ли снимка,че там хич не ми е ясно кое за какво е и т.н. ?

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Пет 21 ное 2008 19:04

Изображение

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 21 ное 2008 19:08

Ъъъ. а кое тояно е тази въпросната зегерка?
Предполагам на детайл 5 отстрани ама незнам точно.....тези неща отгоре на скоростите са ми много непонятна история а жилата пък въобще....
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Пет 21 ное 2008 19:30

Махни кожата и огледай ... детайл 5 е трябва да има зегерка

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 21 ное 2008 19:31

Ок,утре ще погледна и ще пиша ама последно като гледах си беше там.

Върни се в “Passat”