Случката е следната - карам си аз и в един момент отраз започнаха да се вклчват значително по-трудно скоростите (на дълъг път ми се случи отведнъж).Както се сещате веднага като стигнах за където бях тръгнал огледах :
-няма никакви изменения около захвата на жилата към механизъма на скоростите.
-механизъма си е добре гресиран и не опира никъде.
-не е изтекло маслото от скоростите от някъде (няма скъсани маншони на вътрешните карета,няма омазнено или нещо подобно).
Случи се съвсем отраз и не е от съединителя - дори на место с изгасен двигател влизат тегаво.
Трудността се изразява в това,че като тръгна да включвам на някоя скорост тръгвам да я вкарвам,сякаш нещо опира и трябва да го бутна за да успея да вклча.Така е на всички скорости освен задна.Тя си влиза както преди си влизаше.Останалите - с мъка.
Гледах жилата - не са да кажеш ръждясали или нещо подобно - не съм ги откачал от скоростите да видя как се движат.
Подозирам някой тампон на двигателя - откакто я имам е сменян само предния и този при скоростие - големия отзад не е сменян ама няма някакви вибрации или нещо нередно.
Дали е нещо вътре по скоростие,дали около скоростния лост нещо....не съм много наясно от какво точно може да прави така.Понякога си включва много леко ама се случва много рядко без да правя някакво конкретно действие....макар че имам чуството,че като намалявам включва по-лесно отколкото ако ускорявам.Може би има общо с накланянето на двигателя.
Предварително благодаря!

Проблем с вклчването на скоростите и то отраз
- danaildimitrov1982
- Автомобил:
- Двигател:
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Откачи жилата и пробай как се включват с ръка .... трябва да е сравнително лесно ... ако става с много зор ... значи скорости.Възможно е механизма на жилата се е повредил под скоростния лост.Махи кожата на скоростите и барчето и огледай как са нещата.Може там да се е получил проблема.Ако е отдолу, под лоста-трябва канал и сваляне на ауспух
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
bobcho написа:Откачи жилата и пробай как се включват с ръка .... трябва да е сравнително лесно ... ако става с много зор ... значи скорости.Възможно е механизма на жилата се е повредил под скоростния лост.Махи кожата на скоростите и барчето и огледай как са нещата.Може там да се е получил проблема.Ако е отдолу, под лоста-трябва канал и сваляне на ауспух
А там какво има като система?Аз съм гледал само отгоре ама не се вижда много добре всичко.
Предполагам,че проблема е в скоростите ама ще разкача жилата да видя как се движат те и дали го има това запъване.
Иначе ако е в скоростите - ще си ги правя сам.Не е много сложно пък и съм разчаствал доста скорости така че няма да се затрудня освен от финансова гледна точка ама това е в зависимост от това какво ще открия като я разчастя ама...дано не се стига дотам де

Благодаря предварително!
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp