Б3 преправяне на централно заключване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Б3 преправяне на централно заключване

Мнениеот passenger » Вто 17 фев 2009 15:08

Здравейте, колеги. Прочетох доста из темите но там освен одобряването или отхвърлянето на въпросната модификация има съвсем малко изписано по същество.
Питането ми е следното:
Пасат Б3, централно заключване. Е ли е възможно да бъде изведен бутон с който при сядане в автомобила да заключвам двете задни врати (евентуално всички) ?
Алармата не зная дали поддържа тази екстра, страхувам се че не съм и компетентен за да го разбера. В момента с натискането на бутона на шофьорската врата другите врати не се заключват.

Целта на заниманието е следната. Децата се возят отзад, преди да се кача си свалям якето с документи, ключове и т.н. и го мятам отзад с лалтопа. А и както слушам музичка по-силно даже няма да разбера кога някой ми е отворил вратата, пък после като си овързан с колана иди го хвани.

Потребителски аватар
peikovi1994
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 преправяне на централно заключване

Мнениеот peikovi1994 » Вто 17 фев 2009 15:39

Колега,и аз съм с В3 и мога да затварям другите врати от
предната.Така е фабрично. Сигурно нещо при теб се е повредило.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 17 фев 2009 16:26

Изобщо имаш ли централно заключване?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 17 фев 2009 16:47

Явно колегата вози някой непослушко на задната седалка и затова пита. Колега на задните брави тези които са на вратата и я закопчават към купето отдолу има едни пластинки дето се местят (така наречената детска ключалка) като ги преместиш вратите вече ще се отварят само от вън :idea:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 17 фев 2009 18:26

Има централно, а тук сме 5-6 души с такива пасати и на никой не им се заключват вратите от шофьорската.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 17 фев 2009 18:41

passenger написа:Има централно, а тук сме 5-6 души с такива пасати и на никой не им се заключват вратите от шофьорската.

На моя се заключват, ако си с заводско вакуумно централно ако всичко е в ред задължително се заключват от шоф.врата :idea: Освен това почти всички аларми които командват централното имат функция да заключват вратите след запалване на колата. Виж ако централното ти е с ел.машинки тогава е слагано допълнително и не се знае как е вързано и какви функции има :wink:

Потребителски аватар
    Wr450f
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Wr450f » Вто 17 фев 2009 18:53

И на моя от шофиорската врата ми се заключват всички може и всяка друга по отделно да си я заключа обаче после като заключа и отвора отново пак се отключват всички :) ако можа да ме разбереш

Потребителски аватар
    PASSAT
    Автомобил: Passat B4
    Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Вто 17 фев 2009 21:40

Колега, при таблото с предпазителите има един сноп с кабели който влиза в шофьорската врата. Там намираш черен с бяла ивица, на който като подадеш "+" - отлключва, и червен с жълта ивица на който като подадеш "+" заключва вратите. Вземащ един бутон (не ключ!!) със средно положение и на общия извод докарваш "+", а другите два извода отиват на гореспоменатите кабелчета. По този начин като натиснеш бутона в едната или другата посока централното съответно ще отключва или заключва колата.

До колкото разбрах това искаш да направиш - с бутон от вътре да си управляваш централното, ако е това Аз така го направих на един познат и работи!
    По този начин се заключва цялата кола- четирите врати, багажника и капачката на резервоара.
    Поздрави и успех!!!

Потребителски аватар
    zfa159
    Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 фев 2009 22:42

passenger написа:Има централно, а тук сме 5-6 души с такива пасати и на никой не им се заключват вратите от шофьорската.

Изхвърлете ги всичките тея Пасат-и ;)
    Колкото Пасат-и са ми минали през ръцете или съм се докосвал до тях - всичките могат от шоф.врата да управляват изцяло останалите - ккато да ги отключват така и да ги заключват...и това си е заводско положение на да не кажа всички коли с централно заключване - двете предни врати са управляващи останалите.
    Иначе по повод копчето - да,може.алармата просто подава един импулс към компресора,който симулира заклчване на една от двете предни врати и това води до заклчване/отклчване на всички останали.Обаче не се прави просто с бутон понеже е малко по-сложничко.Изпълнява се с електронен елемент понеже импулса се подава за мисля,че 0.7 секунди...или това да беше за ел.централно...абе под 2 секунди е времето на импулса за команда към блока.Оттам нататък ти трябва един бутон и след него да се чучне една интегралка и едно реле (ако е само бутон няма да е точно времето и няма да си застрахован от мнжество импулси в даден съвсем кратък момент от време заради механичното превключване в бутона).
    Успех!

Потребителски аватар
    passenger
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 18 фев 2009 9:47

PASSAT написа:Колега, при таблото с предпазителите има един сноп с кабели който влиза в шофьорската врата. Там намираш черен с бяла ивица, на който като подадеш "+" - отлключва, и червен с жълта ивица на който като подадеш "+" заключва вратите. Вземащ един бутон (не ключ!!) със средно положение и на общия извод докарваш "+", а другите два извода отиват на гореспоменатите кабелчета. По този начин като натиснеш бутона в едната или другата посока централното съответно ще отключва или заключва колата.

До колкото разбрах това искаш да направиш - с бутон от вътре да си управляваш централното, ако е това Аз така го направих на един познат и работи!
    По този начин се заключва цялата кола- четирите врати, багажника и капачката на резервоара.
    Поздрави и успех!!!

Да, колега. Именно това се опитвам да направя. Благодаря. Ще проверя какви кабеляци отиват във вратата. :beer
    Но ето и нещо което снощи след няколко опита установих. В действителност не съм бил съвсем прав. Натискам копчето на шофьорската врата и всички врати се заключват, когато обаче го пусна, всички се отключват. При повторно натискане се заключва само шофьорската врата.

Потребителски аватар
    pas1.8mi
    Автомобил: Passat B5
    Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 18 фев 2009 10:09

И нека позная,правиш опита при отворена врата!

Потребителски аватар
    passenger
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 18 фев 2009 10:13

не разбира се ... правил съм милион глупави неща но това не е сред тях :Mr Green Fun

Върни се в “Passat”