Духа яко от капачката на маслото
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Духа яко от капачката на маслото
Снощи рекох да си направя експеримент да отворя капачката на маслото при работещ двигател(1,8Mi, 90 г. RP). Духаше наистина силно. Колата я купих преди около месец, карал съм около 1000 км след смяната на маслото и не съм забелязал да е мръднало. Нормално си е на цвят. Признак на какво е това духане?
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами убеждавам се, че си много прав за съжаление. Като я оглеждах още преди да я взема двигателя мъркаше като коте. Веднага след като смених маслото заработи по друг начин. Има ли смисъл и аз да слагам добавки щото като се замисля една смяна на сегменти(а и какво още един господ знае) ще ми излезе майка ми и баща ми
golfer написа:не се отчайвай,но автотърговците слагат добавки за уплътняване на хлабините по двигателя като универсален модификатор и т.н.
след смяна на маслото добавката заминава в небитието..![]()
компресията също.
относно - универсален модификатор - от 5 годишния ми опит с него (мой, на мои колеги и приятели) мога само най-добри отзиви да дам за него ( и като работа на мотора , и като палене дори и в най студени дни..., и като състояние на маслото и температурата на двг-то )
за другите добавки не знам, но не съм никак съгласен да се слагат под общ знаменател.
бтв само който не го е ползвал, а е "чул" можа да каже лошо за него
или го е пробвал на тотално издухан мотор и като не е станало чудото - почва да плюе
хайде със здраве и успех
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Този от ТВ е наистина добър.
Показвал ми е един "автотърговец" руска добавка за около 10 лв. която наистина има шеметен ефект, но не е да си я сложиш на твоята кола.Само ако е за продан.Вдига и уравнява компресията.не това е обаче решението както казаха колегите.По добре да се замери с манометър компресията и тогава да се умува.Неприятно е ремонт на двигателя, но все пак не е чак драма.
Показвал ми е един "автотърговец" руска добавка за около 10 лв. която наистина има шеметен ефект, но не е да си я сложиш на твоята кола.Само ако е за продан.Вдига и уравнява компресията.не това е обаче решението както казаха колегите.По добре да се замери с манометър компресията и тогава да се умува.Неприятно е ремонт на двигателя, но все пак не е чак драма.