Колеги, по книжка спирачната течност на В 5,5 трябва да се сменя на 2 години.
Тъй като от предишната смяна са минали вече толкова ще съм благодарен за мнения - търпи ли побългаряване - примерно карам още 1 год - т.е. общо 3) или такава смяна е наложителна в срок?
Смяна на спирачна течност на В 5,5
Колега ако това те тормози във всеки щто горе реномиран сервиз имат специална машинка за смяна на спирачна течност под налягане избутват старата и наливат новата течност на мен в пежо ми взеха 35 лв. с тяхна спирачна течност.Караш скъпична за нашите стандарти кола
смятам ,че 30-40 лева няма да те спънат

Re: Смяна на спирачна течност на В 5,5
dandrv написа:Колеги, по книжка спирачната течност на В 5,5 трябва да се сменя на 2 години.
Тъй като от предишната смяна са минали вече толкова ще съм благодарен за мнения - търпи ли побългаряване - примерно карам още 1 год - т.е. общо 3) или такава смяна е наложителна в срок?
И аз трябва да сменям ама нещо не всеки се улавя да я свърши тази процедура.На няколко места ми споменаха, че това не е за тях.Страхуват се да не да разбутат ABS и да "изчезнат спирачките".Насочиха ме към оторизиран сервиз с уговорката, че там би трябвало да са наясно как да направят тази манипулация без да оплескат пейзажа.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Гледам, всички писали са от София.
Този човек се справя отлично с тази задача, на такива коли за каквито питате.
Този човек се справя отлично с тази задача, на такива коли за каквито питате.
- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Хм..., аз не бях чувал че спирачната течност трябва да се сменя, камо ли пък на две години. Струва ми се доста кратко като период. Дали наистина е редно да се прави или е просто измишльотина за да може като си купиш нова гаранционна кола в сервиза на VW да те бастисват и за тази смяна щеш-не щеш? Интересно ми е също така и за антифриза колко често е добре да се сменя (предполагам че е писано много, ама така и така стана дума). Аз моя пасат го взех на 110000 сега е на 160000, минала е година и половина откакто съм го взел и не съм сменял нито антифриз нито спирачна течност, нито масло в скоростите (ръчни са), а предполагам че и преди това едва ли са сменяни, все пак е от Италия пасата...
- dandrv
- Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
- Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor
Антифриз не се сменя ако е оригиналния VW12 LongLife(червен). Такава смяна не е включено в техн. обслужване САМО ако е горепосочения вид. Много е важно да не се смесва с друг вид антифриз! Купувайте си този консуматив само от VW.
Ако е друг вид - предполагам срок на смяна съгласно етикета му.
За трансмисионното масло на скоростите - до сега съм чел че е необходимо само за автоматичнити скорости. За механичните не пишат(другатата ми кола е на 250000 и никога не е подменяно масло на скоростите-механични. Никакъв проблем).
Но за спирачната течност - навсякъде настояват за смяна на 2 год, но и на мен ми се струва прекалено.....на другите коли които съм имал не съм сменял никога спирачно течност......
Ако е друг вид - предполагам срок на смяна съгласно етикета му.
За трансмисионното масло на скоростите - до сега съм чел че е необходимо само за автоматичнити скорости. За механичните не пишат(другатата ми кола е на 250000 и никога не е подменяно масло на скоростите-механични. Никакъв проблем).
Но за спирачната течност - навсякъде настояват за смяна на 2 год, но и на мен ми се струва прекалено.....на другите коли които съм имал не съм сменял никога спирачно течност......
Последна промяна от dandrv на Сря 17 дек 2008 11:32, променено общо 1 път.