Смяна на спирачна течност на В 5,5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dandrv
Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor

Смяна на спирачна течност на В 5,5

Мнениеот dandrv » Пон 15 дек 2008 13:28

Колеги, по книжка спирачната течност на В 5,5 трябва да се сменя на 2 години.
Тъй като от предишната смяна са минали вече толкова ще съм благодарен за мнения - търпи ли побългаряване - примерно карам още 1 год - т.е. общо 3) или такава смяна е наложителна в срок?

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Пон 15 дек 2008 14:18

Колега ако това те тормози във всеки щто горе реномиран сервиз имат специална машинка за смяна на спирачна течност под налягане избутват старата и наливат новата течност на мен в пежо ми взеха 35 лв. с тяхна спирачна течност.Караш скъпична за нашите стандарти кола :D смятам ,че 30-40 лева няма да те спънат

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пон 15 дек 2008 15:04

Това е профилактична мярка, която би ти гарантирала , че примерно течността няма да заври лесно.
От друга страна определено не мисля, че 3 години биха оказали влияние, но кой знае . . . Ако става дума за 30-40 лв по-добре я смени и след това ми кажи колко е излезнало, че и аз мисля да я сменям :)

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на спирачна течност на В 5,5

Мнениеот Lisho » Пон 15 дек 2008 16:45

dandrv написа:Колеги, по книжка спирачната течност на В 5,5 трябва да се сменя на 2 години.
Тъй като от предишната смяна са минали вече толкова ще съм благодарен за мнения - търпи ли побългаряване - примерно карам още 1 год - т.е. общо 3) или такава смяна е наложителна в срок?

И аз трябва да сменям ама нещо не всеки се улавя да я свърши тази процедура.На няколко места ми споменаха, че това не е за тях.Страхуват се да не да разбутат ABS и да "изчезнат спирачките".Насочиха ме към оторизиран сервиз с уговорката, че там би трябвало да са наясно как да направят тази манипулация без да оплескат пейзажа.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 16 дек 2008 23:27

Гледам, всички писали са от София.
Този човек се справя отлично с тази задача, на такива коли за каквито питате.

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Сря 17 дек 2008 11:14

Хм..., аз не бях чувал че спирачната течност трябва да се сменя, камо ли пък на две години. Струва ми се доста кратко като период. Дали наистина е редно да се прави или е просто измишльотина за да може като си купиш нова гаранционна кола в сервиза на VW да те бастисват и за тази смяна щеш-не щеш? Интересно ми е също така и за антифриза колко често е добре да се сменя (предполагам че е писано много, ама така и така стана дума). Аз моя пасат го взех на 110000 сега е на 160000, минала е година и половина откакто съм го взел и не съм сменял нито антифриз нито спирачна течност, нито масло в скоростите (ръчни са), а предполагам че и преди това едва ли са сменяни, все пак е от Италия пасата...

Потребителски аватар
dandrv

Мнениеот dandrv » Сря 17 дек 2008 11:22

Антифриз не се сменя ако е оригиналния VW12 LongLife(червен). Такава смяна не е включено в техн. обслужване САМО ако е горепосочения вид. Много е важно да не се смесва с друг вид антифриз! Купувайте си този консуматив само от VW.
Ако е друг вид - предполагам срок на смяна съгласно етикета му.
За трансмисионното масло на скоростите - до сега съм чел че е необходимо само за автоматичнити скорости. За механичните не пишат(другатата ми кола е на 250000 и никога не е подменяно масло на скоростите-механични. Никакъв проблем).

Но за спирачната течност - навсякъде настояват за смяна на 2 год, но и на мен ми се струва прекалено.....на другите коли които съм имал не съм сменял никога спирачно течност......

Последна промяна от dandrv на Сря 17 дек 2008 11:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Сря 17 дек 2008 11:25

А маслото в скоростната кутия дали трябва да се сменя ? Мисля, че има и вариант, при който смяна не е предписана . . .

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Нед 21 дек 2008 18:46

Като купих Пасата смених спирачната течност в сервиза на Фолксваген. Излезе около 65 лв./с новото масло/. Не че имах проблем, но все пак спирачки са. Мнението ми е- не бъдете евтини на триците.....

Потребителски аватар
dandrv

Мнениеот dandrv » Вто 23 дек 2008 10:55

И аз съм решил да отскоча до Порше - но ще е след нова година. Не смятам да давам на някой да се учи точно на спирачките ми.....
Весели празници на всички!

Върни се в “Passat”