Въпрос за табло с MFA на пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за табло с MFA на пасат б3

Мнениеот Danny boy » Сря 31 дек 2008 18:55

Здравейте колеги,
имам едно питане на бързо.
Взех табло от пасат G60 с MFA-дисплей,обаче нямам лоста за управлението на дисплея.Обаче след като свързах таблото самия дисплей нищо не показа/мислех си ,че поне часовника трябва да заработи/
Тоест да смятам ли че бордовия компютър не бачка, или без лоста за управление няма да се включи.Знам че има колеги,които са правили тази трансплантация затова ги питам,редно ли е след като свържа таблото нищо да не показава на него,все едно няма захранване?
Поздрави и весело посрещане на новата година. :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 31 дек 2008 19:50

Честно да ти кажа не съм запознат ама по принцип от лоста се сменят показанията - ако някоя верига минава оттам може и да не тръгне без лостчето.
Аз искам да използвам темата и да попитам - има ли табло,което да няма бордови комп. ама да е с електронни дисплеи за километражите?
Питам понеже така или иначе карам на газ предимно и бордоия комп няма с какво да ми е от полза - нито за моментен разход нито за среден а ми се ще да си пообновя малко таблото с такова,което да не е с броячи за километрите.
И друг момент - аз съм с жило за показване на скоростта и киломтерите - предолагам,че ще е проблем понеже май таблата с цифрово показване са с електронен скоростомер...или греша?
Аз и брат ми имаме достатъчно познания по електроника за да му ресетнем километража и да му набия километрите на моя километраж (ще ме дразни да показва 330 к примерно при положение,че сегашното ми показва 163,които горе-долу май се доближават до истинските на колата в предвид колко много оригинални части махнах от нея при разните ремонти ама...няма значение :) ).
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Сря 31 дек 2008 20:20

Колега моя пасат е с електронни показания,нямам жило ,само една букса влиза отзад и един вакуум!
Колкото до борда мисля ,че няма да работи ако го няма лостчето!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 31 дек 2008 21:18

Онзи въпросния вакуум дето много хора се чудят за какво е :roll:

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Чет 01 яну 2009 2:55

Danny поглеждал ли си тук за какво сме си бъбрили:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1447264#1447264

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 01 яну 2009 12:48

Petyoffy написа:Danny поглеждал ли си тук за какво сме си бъбрили:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1447264#1447264

Да,срещнах я тази тема,но нямах много време да я осмисля,празници...
когато имам време ще помисля малко и пак ще пиша за развитие.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Сря 07 яну 2009 15:51

zfa159 написа:Аз искам да използвам темата и да попитам - има ли табло,което да няма бордови комп. ама да е с електронни дисплеи за километражите?
Питам понеже така или иначе карам на газ предимно и бордоия комп няма с какво да ми е от полза - нито за моментен разход нито за среден а ми се ще да си пообновя малко таблото с такова,което да не е с броячи за километрите.
И друг момент - аз съм с жило за показване на скоростта и киломтерите - предолагам,че ще е проблем понеже май таблата с цифрово показване са с електронен скоростомер...или греша?

Мисля, че няма Б3 с електронен километраж и без МФА. Пък и тези кооито са с мфа и ел. километраж е доста трудно да намериш такъв който е разграфен до 220 км/ч. (Гледам, че си с ABS двигател) Най-лесния вариант е табло от някоя VR6 шестица. Поне по-лесно се намират. Но ще се радваш на километраж до 260 км/ч, които са непосилни за ABS двигателя. А момента с жилото - маха се и се поставя датчик на мястото където се завива жилото. От там с кабел до бушониерата и след това до таблото. Ако те интересуват (драсни л.с) имам разни пищови :lol: (схеми на връзване и т.н.) ...предстои ми същата интервенция.

Върни се в “Passat”