Може ли да повдигна пасат-а,с по-големи джанти?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да повдигна пасат-а,с по-големи джанти?
Сега е с 14-ски.Ако сложа 15-16 с цел да е по-проходима,възможни ли са проблеми?Има ли смисъл от това?Ако някой има опит да сподели-плюсове и минуси.Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
каква ти е колата,ясно че е пасат , ама кажи модел,комби ли е седан ли е,отпред или отзад искаш да го вдигаш
да нямаш счупена пружина
това с гумите ........
......незнам,нови джанти,по скъпи гуми....и накрая 2-3 см
може пружините да са ти уморени вече и да са клекнали,а може и амортисьори да трябват-те как са да не са изпуснали
най добре с нови усилени пружини,друг вариант е с подложки 3-4 см под пружините.
да нямаш счупена пружина
това с гумите ........

може пружините да са ти уморени вече и да са клекнали,а може и амортисьори да трябват-те как са да не са изпуснали
най добре с нови усилени пружини,друг вариант е с подложки 3-4 см под пружините.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат-а е Б4 комби 96г. и всичко си е наред(пружини,ам-ри и т.н.).Идеята ми е дали мога да го повдигна(не знаех,че трябва да се слагат нископрофилни гуми-това задължително ли е?)примерно-ако сега летните са ми:185/65/14 - да сложа-185/70/15.Ще окаже ли голямо влияние на устойчивостта на колата?Дойде ми мисълта за това,защото сега съм с ляти джанти и трябва да купувам железни(също така не знам защо не е хубаво да караш с лятите през зимата?).Това е,което ме вълнува в момента.Благодаря на отговорилите до сега,и на тези,които ще го направят.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
genoveze написа:Пасат-а е Б4 комби 96г. и всичко си е наред(пружини,ам-ри и т.н.).Идеята ми е дали мога да го повдигна(не знаех,че трябва да се слагат нископрофилни гуми-това задължително ли е?...
По високите гуми може да опират. Колата става по мудна при ускоряване. Скоростомера почва да показва по малка скорост в сравнение с реалната. Аз съм слагал 195/65/15 и колата беше значително по висока. Не опираха, дори с пътници и багаж в колата. Не ми хареса как върви обаче и ги махнах и си взех гуми с размер предисан от производителя - 195/55 или 205/50. С тях обаче не става по висока. Ако решиш да слагаш по големи гуми - пробвай дали опират преди да си купиш