Понеже никой нищо не казва, ще си продължа темата сам, така и така съм я започнал

Все пак има и други колеги от Пловдив с такива пасати - не че им го пожелавам, но на всеки може да се случи!
Та след като се установи, че проблема действително е от спукано радиаторче на парното се почна едно голямо проучване по майстори и сервизи...
Основното: моя майстор, както и всички останали... как да ги нарека... квартални майстори

казаха че могат да го направят и даже им е интересно защото на такъв пасат никога не са сваляли таблото и точно поради тази причина ми отказаха, за да не се учат на колата на познат или приятел.
Следващата ми стъпка логично беше да ида в официалния сервиз - тоест ХААС. Питах ги хората - викат ми няма проблем, правили сме я много пъти тая операция, имаме си човек който се занимава с това, споко. И сега неприятната част - цената: труд около 350лв, радиаторче и пълнене с фреон пак около 350лв, демек 700-800 левчета.
Викам си приемливо зле, ама кво да се прави - уговорих си час.
Въпреки това продължих с проучването и от няколко места чух, че в Ауто Юниън работят много по качествено. Реших да отидя на място и да проверя как стоят нещата там и действително офертата беше в пъти по-добра. Около 100-150лв за труд и около 100лв за радиаторче, за фреон забравих да питам.
И така, след сондажа на безброй мнения се оказа, че според всички Ауто Юниън са по-добри, по-бързи и по-евтини от ХААС, но както се казва "поживьом увидим"