пасатора е в3 1989 -1800 куб 90 к-с- комби
Изгори ми дреийте-Ламя
Градско на газ 16 на 100
Днес сипах за 20 лв бензин и минах 60км градско.Кво е тва? --Баси гладника.На какво се дължи това и колко е нормалният разход?

В3 разход 16/100
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
В3 разход 16/100
Последна промяна от ibm на Нед 23 яну 2011 0:32, променено общо 1 път.
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
да ти кажа колега....нема що да се косиш толкова.на газ може и да даде този разход.моя и той е ламя.ама яка ламя.онзи ден от ловеч до велинград са около 270 км.налях му 25 литра бензин и до велинград стрелката ми показа малко над червеното, при скорост 140,160,180.....малко и аз се смутих от този резултат ама доста го напъвах.ама сигурен съм че и моя лупа над 10 градско.по книжка му дават 11 градско и 7 извънградско при средна скорост 120 км/ч
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Като караш на газ разохда е такъв на бензин - трупа грешки и не работи добре.....гори много
За бензина е нормално.
По повод газта - и моя е 93-та, с 1.8 мотор 90к.с. и си харчи 16 че и 18 даже (зависи колко часа седя на едно място).
Ето ти логиката :
-извънградско при седна скорост 90км/час колата ти дава да кажем 10/100 и минаваш 90 км за един час.
-градско за един час минаваш със същата кола я има 10км я няма....е ти колко би харчил тогава...
Караш ли я на дълги разстояния или само минаваш по 3-4км на ден....понеже като е студена както добре знаеш разхода е по-голям.
Отделен въпрос е колко и какво точно ти зареждат там,където зареждаш и т.н. и т.н.

По повод газта - и моя е 93-та, с 1.8 мотор 90к.с. и си харчи 16 че и 18 даже (зависи колко часа седя на едно място).
Ето ти логиката :
-извънградско при седна скорост 90км/час колата ти дава да кажем 10/100 и минаваш 90 км за един час.
-градско за един час минаваш със същата кола я има 10км я няма....е ти колко би харчил тогава...

Караш ли я на дълги разстояния или само минаваш по 3-4км на ден....понеже като е студена както добре знаеш разхода е по-голям.
Отделен въпрос е колко и какво точно ти зареждат там,където зареждаш и т.н. и т.н.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: В3 разход 16/100
ibm написа:пасатора е в3 1989 -1800 куб 90 к-с- комби
ИЗГОРИ МИ ДРЕИТЕ-ЛАМЯ-
16 НА 100 МИ ДАВА РАЗХОД НА ГАЗ -ГРАДСКО
ДНЕС СИПАХ ЗА 20 ЛВ БЕНЗИН И МИНАХ 60 КМ-ГРАДСКО КВО Е ТВА --БАСИ ГЛАДНИКА НА КВО СЕ ДЪЛЖИ И КОЛКО Е НОРМАЛЕН РАЗХОД НА БЕНЗИН НЕКОИ КАЗВАТ 12 ИЛИ 13 НА 100
Махни главните букви и прочети правилата!
mod edit: dobrinb
не не е нормално. 20 лева са 10 литра ... за 60 км означава почти 17/100 разход.
на бензин извън града с прилична скорост от 120 разхода е под 7, в града без светофарни гонки е около 11-12, чак в големите студове и снегове може да е към 15. И пак зависи от градското, софийско, толбухинско, тетевенско ...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос на град
Едно е да седиш един час на едно място и мотора да си трака друго е да се движиш макар и с някаква скорост.
Както казах тук средната скорост за градско в пиков час а напоследък и в какъвто и да е е не по-голяма от 15-20км/час.
При положение,че колегата кара на газ и после минава на бензин без да ресетва комп-а няма как да очаква нормален разход и вървеж понеже комп-а е зръстен с грешки за неща като ламбда сондата например (която я работи вече я не).
Голф и Пасат са доста различни неща така,че не може да сравнявате разхода на един и същи двигател на двете купета...даже от Пасат седан до Пасат комби има разлика в разхода заради скоростните кутии (комбито е с по-къси скорости и на 5-та поддържа една и сща скорост на по-високи обороти спрямо седана).
Моя си харчи и той толкова - 16-18 газ 14-15 бензин (когато не съм търкал грешките)...Иначе ако ресетна комп-а,изчакам го да се ориентира в ситуацията (около 50-60км) и после хвана разхода на бензин си е в границите 11-12/100 за София.

Както казах тук средната скорост за градско в пиков час а напоследък и в какъвто и да е е не по-голяма от 15-20км/час.
При положение,че колегата кара на газ и после минава на бензин без да ресетва комп-а няма как да очаква нормален разход и вървеж понеже комп-а е зръстен с грешки за неща като ламбда сондата например (която я работи вече я не).
Голф и Пасат са доста различни неща така,че не може да сравнявате разхода на един и същи двигател на двете купета...даже от Пасат седан до Пасат комби има разлика в разхода заради скоростните кутии (комбито е с по-къси скорости и на 5-та поддържа една и сща скорост на по-високи обороти спрямо седана).
Моя си харчи и той толкова - 16-18 газ 14-15 бензин (когато не съм търкал грешките)...Иначе ако ресетна комп-а,изчакам го да се ориентира в ситуацията (около 50-60км) и после хвана разхода на бензин си е в границите 11-12/100 за София.
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм със zfa159 и ето допълнение и от мен:
Когато реших да "оставя" газ-та като алтернативно гориво и да карам само на бензин, въпреки че изчистих грешките (така или иначе смених акумулатора), първите 3-5 дни имах ненормален разход на бензин - 16-18/100. Постепенно обаче колата се успокои и замърка като котенеце - в момента на последното засичане отчитам около 10.5 - 11.5 градско в София, което си е постижение - при положение, че съм на 5км от бачкането.
ibm, защо все пак не я закараш някъде да я диагностицират?
Когато реших да "оставя" газ-та като алтернативно гориво и да карам само на бензин, въпреки че изчистих грешките (така или иначе смених акумулатора), първите 3-5 дни имах ненормален разход на бензин - 16-18/100. Постепенно обаче колата се успокои и замърка като котенеце - в момента на последното засичане отчитам около 10.5 - 11.5 градско в София, което си е постижение - при положение, че съм на 5км от бачкането.

ibm, защо все пак не я закараш някъде да я диагностицират?
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:Всички се заблуждават, че малкия град = малък разход да ама не с късите разстояния все караш кола 40градуса. Моите маршрути са средно под или около километър на газ е много зле зимата.
Според мен разсъждават, че малкия град = малки по обем задръствания... и оттам... иначе за изминатото разстояние си повече от прав...

- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
целият проблем е в грешки ... при мен .. е на ментан и си държи един разход ... но като я карам дълго на метан и явно компютъра се обърква и като пусна на бензин и почва да припомпва без да пипам газта .... само си качва от 1000 до 1500 и сваля .... и го прави постоянно ... тия дни спря ама не знам защо ... и мисля да му зема едно ЕЛКОНче и с УСБто в лаптопа ... да го сканирам за грешки и да установя проблема ...
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
доколкото ви разбирам-трябва да го покарам на бензин та да се съвземе тоя комп---в един сервиз ми казаха че ми е изпаритела за смяна--после в друг ми каза че мембрани са за смяна---по някои път осещам как колата попръцква-отпрет понамирисва на газ-но не често просто попръцква--до преди месец ми даваше доста голам разход с 28 литра газ минавах 145 км градско но я забелязях на светофарите как от 1500 вдигна на 2000 обортомера---отворих капака и я намалих от врътката малко под 1000 -малко намалих разхода---но има какво да се желае--гледам във форума пишат че пасатите им дават 8-10
знам че пасата си е мъжка кола и си е вечно гладен-ама па 16на 100
много
знам че пасата си е мъжка кола и си е вечно гладен-ама па 16на 100
много
Вие болни ли сте бе.Как ше е нормален тоа разход като взех моя (същиа 1.8 моно 89г) И той ми даваше толко + това 1скорост - 30км/ч 2ра - 50км/ч 3та - 80км/ч 4та-100км/ч 5 - 130км/ч просто глъхнеше и нещеше повече и ми харчеше около 16-17 газ градско отидох при един "газаджиа" човека ми взе 10лв и вече не ми глъхне във високи обороти в София с ръчки с всичко ми е давал най-много 12.5-13л ( големи ръчки) нормално карана 10-11л градско извън градско 7-8-9л (там някъде е не съм го засичал точно зависи как караш) върви доста повече от преди и харчи значително по-малко на газ най - много съм правил 200км/ч на Севлиево иначе на бензин предполагам че трябва да направи 220км/ч.Ако си от София и се заинтересован къде съм ходил на газаджиа ми напиши ЛС.